Meny Lukk

Jeg skal løpe maraton

Og jeg trenger noen tips!

En gang i 2011 spurte min venn Ola om jeg ville være med å løpe maraton. «Ja, om fem år,» sa jeg. På fem år kan jo hva som helst skje, man kan for eksempel dø eller ha slutta å løpe, så det føltes rimelig safe. Og så hadde det plutselig gått fem år, og jeg måtte melde meg på Budapest Marathon, som går 9. oktober.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så det er maraton som blir sommeren og høstens prosjekt. Går alt etter (den foreløpig ikkeeksisterende) planen, kommer jeg til å få krysset av maraton på lista over ting jeg føler jeg burde ha gjort i løpet av livet. Dette føles også som et helt ok tidspunkt å gjøre det på. Jeg kommer ikke til å perse på noen løp i høst uansett, og har en ganske fleksibel hverdag akkurat nå. Dessuten er jeg frisk og ikke spesielt rask, så hvorfor ikke.

Beklager hvis min mangel på entusiasme skinner igjennom her, men sannheten er jo at jeg ikke har så veldig lyst. Jeg vet hvordan jeg har det med meg selv når jeg iblant løper tomilsturer, og det virker ikke akkurat så veldig fristende å bare være halvveis ved halvmaraton. Samtidig er jeg sta nok til å ikke trekke meg fra ting jeg har lovet jeg skal gjøre, selv om det er fem år siden jeg lovet det. Dette høres veldig nobelt ut, men det er selvfølgelig bare dumt. Så nå blir det altså maraton.

Jeg kommer ikke til å følge en fast plan, men det gjør jeg jo aldri. Det blir derimot litt mindre freestyling enn vanlig, siden jeg tross alt ikke har noen som helst erfaring med eller peiling på verken trening til eller gjennomføring av maraton. Så da må jeg stole på andre, til en forandring. Sikkert sunt iblant. Jeg har iallfall drevet intens research de siste ukene, og det virker som de fleste er enige om dette når det kommer til maratontrening for mosjonister: 1. Langt iblant, men ikke overdriv verken lengde eller frekvens på langturene (3-4 ordentlig lange turer holder). 2. Mye løping i maratonfart, eller gjerne litt raskere enn maratonfart.

Når jeg sier at jeg ikke har peiling, så mener jeg det, men heldigvis har jeg mange mennesker i livet mitt som har peiling. Så jeg lover å komme tilbake med en litt mer konkret plan, eller iallfall en slags skisse, når alle har fått sagt sitt, og jeg har fått tenkt litt på målsetting og sånn (tipper «overleve» blir det viktigste målet).

Har du noe du har lyst til å si i den sammenhengen? Har du noen maratontips? Jeg er i så fall veldig interessert. Jeg er også veldig interessert i å høre om hvorfor du liker maraton! Jeg trenger inspirasjon.

Siri