Kjekk ruin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEh, jeg har ikke noe lyst til å ta deg med til Palace of Fine Arts.
Hvorfor ikke?
Det er jo en fake ruin! Den er ikke en kopi, engang, den er bare funnet på.
Men den er stor og ser gammel ut?
Ja, men det føles så teit å skulle ta med en europeer på det.
Hvorfor det?
Du er så vant til ruiner og kultur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palace of Fine Arts er rett og slett en slags sammenfatning av det noen syntes var de beste ruinelementene. Det er ganske offensivt og spenstig gjort. Bare: Sånn synes jeg en skikkelig god ruin er. I ett hjørne sto noen kunstfolk og stønnet høyt og fortvilet, i alle de andre hjørnene var det bryllupsfotograferinger på gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min yndlingsruin er nok vakttårnet på Blåstertopp. Du veit, der Frodo blir sverdstikki i skulderen av et ringskrømt. Den steinsirkelen som er igjen av slottet på den lille toppen i Familiesyden er også ganske kul, men i sommer møtte vi en skikkelig feit og kvikk slange oppå der, så jeg tror ikke det er min yndlingsruin. Restene av bygdeborgen ved Monsetangen er også fine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palace of Fine Arts var flott, det. Fordelen med fake ruiner er tydeligvis at man kan klatre på dem. Det bor to svaner i dammen ved siden av. Egentlig tror jeg kanskje at kunstigheten ved ruinen gjør at man ikke kan kalle det en ruin, at selve ordet ruin tilsier at det en gang har vært et fullstendig byggverk, og at man mister ruinheten ved å sette det opp som en litt mer halvferdig greie, men når folk sier sånne ting høyt, får jeg lyst til å se dem i øynene mens jeg kveler dem med mine egne hender.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er den største, og kanskje eneste, falske ruinen jeg noen gang har vært på.

Ruin, ruin, ruin,
Siri

 

5 kommentarer

    1. En gang løp jeg orientering i en slags falsk ruin i Østerrike. Det var ganske kult. En eller annen baron som på 1800-tallet bare: «Eeeeh, dette slottet er ikke kult nok og jeg har vært i Syden.»

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.