Kom an

Her er en innrømmelse: jeg skjønte ikke den ketchupvitsen før nå.

Du veit denne vitsen: To tomater gikk over en vei, så ble den ene overkjørt. Da sa den andre: Kom an, ketchup!

For den sier jo ikke egentlig kom an, ketsjup, den sier come on, catch up. Har alltid trodd at poenget med vitsen var at en knust tomat blir ketchup, men nei. Det er faktisk et ordspill.

Her er katten da jeg forklarte vitsen:

20160918_164936-1

God mandag, da!

Siri

26 kommentarer

 1. Dette har jeg faktisk visst en god del år (jeg fikk det forklart), men skjønte ikke at Ash Ketchum heter det fordi han «gotta ketchum all» før nylig (et par år siden). Og trodde lenge det iskrem-merket het HENNING OLSEN, men så er det HENN-IG.

  1. Jeg trodde lenge at det P4 programmet het «kjærlighet uten genser» og så for meg at genseren var en sånn lyseblå lodden kosegenser.
   Alt man lærer.

 2. Altså. Det var kanskje den første vitsen jeg lærte meg som barn, også er det et fåkkings ordspill? Dette er nesten som da jeg fant ut at Fragglene var dubba. Snakk om nedtur.

 3. Same her, tok den i ein alder av …ca 30? Følte meg ikkje høg i hatten då eg måtte legge meg flat for syster mi og forklare situasjonen. Ho lo godt og kunne opplyse at ho akkurat hadde tatt vitsen sjølv. Samtalen utvikla seg vidare til andre, liknande emne, og eg sa «slik som Band Aid!» -Syster kvitterer med fullstendig tomt blikk: «??» «Ja, band aid -som i plaster, men også band som aid’ar dei fattige.» Så fekk vi oppklart det ordspelet òg. Det er greitt å ta det med folk ein kjenner, så slepp ein å gå ut i samfunnet og bli avslørt offentleg.

  1. Haha! Helt enig. Det er jo sånne oppdagelser man ikke klarer å komme seg gjennom med pokerfjes heller, så det er greit at man kjenner de som er til stede.

 4. Jeg var også nærmere 30 før jeg forstod denne. I samme gate: Har du noen gang tenkt over den doble betydningen i produktnavnet «Rett i koppen»?

  1. Åååå, fordi ein heller vatn rett i koppen, samtidig som det er ein faktisk matrett i koppen? Wow! Så fantastisk bra ordspel!

 5. Samme her. Skjønte det først i år og då gjekk eg og knegga til den vitsen i fleire dagar etterpå, for så dårleg humor har eg.

 6. Det var to appelsiner som gikk over ei bru. Den ene datt uti. Den andre ropte: «Hold ut! Jeg skreller meg, og så kaster jeg ut en båt».

 7. Jeg innså også det altfor sent, men ser nå at alle gjorde vel egentlig det. Men herregud a gitt, det er jo fordi det er den første vitsen vi alle lærte, vi har bare aldri sluttet å se på den med et litt dumt barnesinn. Akk.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.