Livet i februar

Langrenn til Koven i februar

Jeg begynte februar i London, faktisk i Notting Hill, av alle steder. Dessverre sølte jeg ikke kaffe på en pen skuespiller utenfor bokhandelen der, men det kan jo komme flere muligheter til sånt, Hugh Grant var faktisk 39 år da filmen kom ut i 1999.

Vi var der på skoletur, lærte mye interessant og nyttig om den britiske bokbransjen. Visste du for eksempel at noe av grunnen til at Waterstones går så bra, er at de har gått bort fra å selge bøker som om det var billig kjøtt? Fint å tenke på.

Jeg var i godt humør og tok denne ubekymra doselfien:

Doselfie

I det hele tatt er det mye bøker i livet mitt for tiden, og det er bra for meg.

Etter London hadde jeg en uke med skole igjen i Oslo. Det var hyggelig, som vanlig. I tillegg fikk jeg med meg et viktig businessmøte med min BFF. På agendaen: øl og litt viktig informasjon (om livet osv.).

Den kvelden jeg og Susanne kanskje drakk bittelitt mye øl og jeg kanskje spøy under bordet på Kråka

Katten i sofaen

Jeg var også i bursdagen til Marie, som instagrammer om bøker på @magpaaeventyr. Det var hyggelig, og i forkant lagde Maren (hun er på bokinsta her) meg en helt prima GT.

Maren har gått på barskole på Granca, og lager helt prima GT-er

Oj, der merket jeg at all denne nordnorske dialekta rundt meg har satt sine spor, for jeg ville aldri sagt hun laget meg en GT før, jeg ville sagt hun lagde en GT til meg. Folk her sier æ kjøpt dæ en kaffi, og det er jo mer effektivt enn jeg kjøpte en kaffe til deg. (Jada, jeg vet hva et refleksivt verb er.)

Nå høres det jo ut som jeg bare drikker og snakker om bøker om dagen, men det kan jeg dessverre avkrefte. I wish, liksom.

Holdt å kjøpe denne, men har ikke så høye tanker om meg selv, men det var en god påminnelse

På et eller annet tidspunkt måtte jeg dra tilbake til Harstad, for det er jo her jeg bor. Det er greit, Harstad er vakker og helt ok å bo i, og det hjelper med avveksling. Dessuten bor jeg jo her fordi noen jeg er ekstra glad i bor her, og det prøver jeg å ikke glemme. En av grunnene til at jeg er så glad i ham, er at han tar bilder av meg uten at jeg spør.

Paparazzi ved Koven

Noe annet som er bra med Harstad, er at jeg får være ganske mye i fred, jeg har mye tid. Det er liksom ikke så mye som skjer, alt som skjer er på mitt eget initativ. Sånt kan man jo bli slapp av, men man kan også føle litt på Roen, og det er jo en fordel å gjøre iblant. Har jeg skjønt.

Blomster i natta

Ikke for å skryte, men jeg bruker ikke så ofte bh (takk for applausen), men dagen etter at jeg har gjort det, kommer jeg alltid inn i stua om morgenen og ser at jeg har tatt den av i lesekroken kvelden før:

Innsirkling av Carl Frode Tiller

Jeg har begynt å gå aktivt på kafé. Ok, det skjer kanskje ikke sånn veldig ofte, men jeg prøver å legge det inn en gang iblant. Det er ikke lov å klage på en by man ikke bruker, veit du. Så da bruker jeg den, da. Går på utstilling og kino og biblioteket og puben og kafeene og alt sånt.

Også klager jeg litt, men det er for faen lov, selv om man har valgt det selv. Jeg sier ikke sånn: Eeeeh, du har faktisk valgt det selv… når noen klager over at ungen skriker hele natta eller at den ekle bekjente takket ja på bryllupsinvitasjonen deres. Selv om jeg tenker det iblant, da, det gjør jeg jo, men folk trenger jo ikke at man sier det til dem. De veit jo godt at de har valgt det selv, det er ikke sånn at det er en åpenbaring, at de bare: Oj, det har jeg ikke tenkt på, jeg kan faktisk la være? 

Det gjelder meg også, jeg veit godt at jeg har valgt det selv.

Kafélivet, bitch

Her er iallfall det mest Harstad-aktige bildet jeg har tatt:

Sparkparkeringa i søppelrommet

Sparkparkering ved siden av de brune søppelkassene, under den lysegrønne blokka (jada, jeg veit at det heter Punkthuset, men det er det ikke alle som leser denne bloggen som gjør, ok?). (Herregud, når skal jeg slutte å ta så mange forbehold? Kanskje aldri.)

Sånn ellers fikk jeg kaffe av Idunn fordi jeg var med i podkasten hennes.

Fikk kaffe av Idunn etter podkastinnspilling

Fått meg kjole med dinosaurer

Også brukte jeg den nyegamle dinosaurkjolen min, som jeg først tenkte at var litt for sånn «see på meg, jeg er en sånn quirky jente som bare følger planter på Instagram», men så kom jeg på at ingen ting betyr noe i den store sammenhengen.

GT for alltid

Sånn ellers har jeg vært i rakfisklag, på jobbedate, på kafé med Lisa, på kino, på fjellet, på skitur, i badstua på treningssenteret, og feiret bursdagen til Hallén. Og sikkert flere ting, men det får nesten være mellom meg og dagboka mi, jeg prøver jo å finne på noen hemmeligheter å putte inni den.

Februar var en bra måned, synes jeg. Våknet bare et par ganger av at jeg ikke fikk puste midt på natta, men da så jeg på den avslapningsgifen (den der man puster i takt med en firkant som pakker seg ut og inn), og så gikk det bra.

Takk for februar. Håper mars blir like bra.

Siri

12 kommentarer

 1. Jeg har blitt påvirka av all trøndersken rundt meg og kan finne på å si at jeg var «til» legen, selv om det egentlig høres kjemperart ut. Det heter jo _hos_ legen.

  1. Sant! Det er mange gode, lokale variasjoner rundt omkring.

   Jeg liker også det nordnorske uttrykket «snær», som egentlig er «sånn her», og som brukes i litt forskjellige anledninger, iblant både på den måten jeg bruker «liksom» og på den måten jeg bruker «bare».

   «Du har snær fæm katta»
   «Og han sa snær: ser æ dæ her ein gang te, så drep æ dæ»

  2. Snær ❤ På norsk muntlig i 10. klasse skulle jeg komme med eksempler på ungdomsslang og presterte å si «også har du snær ‘snær’.»

 2. Fin februar! Men selv jeg, som er innfødt (om enn ikke i Harstad, bare tidvis hytte-asylant i nabolaget der) og temmelig vinterentusiast, vet at 1. mars (i dag!) betyr VÅR. Og det kjennes ekstra fint dette året.

  1. Hahaha, dette er et strålende eksempel på det noe hanglende vårbegrepet til nordlendinger, Elisabeth ;)

 3. HVOR. HAR. DU. FÅTT. DINOSAURKJOLE. FRA?!?
  Hilsen følger ingen planter på instagram, men har klart å ikke drepe de jeg passer på/har fått fra bestevenninna mi da hun flytta til et annet land. Jeg er stolt av meg sjæl. (Jeg har passa dem i tre uker bare, men gi meg gjerne applaus alt nå).

 4. Hei, Siri!

  Lenge siden jeg har vært innom her. Fikk det litt i fleisen hver gang jeg var innom og du skrev så vakkert om løping. Vanskelig for en sjel som vil løpe, men som er skadet på det tredje året. Nå har jeg imidlertid innsett fakta og unner andre løpegleden igjen!

  Klikket meg inn på sirivil.no og takker for at du fortsatt er deg og for at du fortsatt skriver like bra som alltid.

  Sinnsykt kul t-skjorte, hvor er den kjøpt? Du burde begynne med outfits snart hvis du fortsetter denne gjennomførte stilen med dinosaurer og blomster<3

  Sees snart igjen!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.