Løp: Harstadkarusellen 7,2 km (Gressholman rundt)

Gressholman rundt - sirivil.no

I går skjedde en av de tingene som gjør at jeg elsker løping. På et par kilometer gikk jeg fra å ha en skikkelig tung og seig kropp, til å ha en skikkelig lett og sterk kropp. Ofte tror jeg det er lett å huske de gangene det går andre vei, når man føler seg fin og fresh, men så går det plutselig tungt likevel. Derfor prøver jeg å sette et dypt hakk i kalenderen hver gang det snur i min favør, for da er det lettere å tenke jaja, greit nok, når det butter. I tillegg til at det er så gøy når det løsner, selvfølgelig. Det er så gøøøøøy!

Dessverre har den såkalte russervarmen forlatt nordlige strøk, og vi er tilbake på fem sure grader, yr og vind. Greit nok når man løper, litt kjipt når man varmer opp. Jeg trengte iallfall ikke værets hjelp til å psyke meg ned, det klarte jeg helt fint selv. 7,2 kilometer virket veldig langt, der jeg sto og knøyt på meg de raske skoene.

Gressholman rundt - sirivil.no

Løpsreferat

Start
Ok, Siri. Her er avtalen: Du må løpe, men det er greit om du tar det som en god, moderat treningsøkt. Rister litt på lårene, angrer på at jeg har på kortermet supertrøye.

0-5 minutter
Åja, da løper vi, da. Finner meg fort en liten gruppe som går i akkurat passe flytetempo oppover langbakken fra start. Det er til og med en hestehale der jeg kan konsentrere meg om. Hun løper så lett og fint at jeg vet det blir en jevn ride. Får være med her så lenge det går, tenker jeg, og husker på at jeg får lov å ta det som en treningsøkt.

5-10 minutter
Fryser litt på armene og henda, men det får jeg faen meg tåle. Tenker at jeg kan slå en vits med at det jo er mai, det må da være mulig å løpe i t-skjorte, når vi kommer i mål. Tromsværingene elsker det, da sier de sånn: Sånn e det nu berre. Men akkurat nå løper jeg løp. Begynner å høre de rundt meg puste tyngre, synes min egen pust er overraskende lett. Lurer på om jeg faktisk kan klare å holde dette tempoet helt inn.

10-15 minutter
I en nedoverbakke løper vi forbi en skokk med nyfødte lam. Det er så mange nyfødte lam! De kryr! Det er til og med en svart en. Plutselig er det ingen rundt meg, og det viser seg at jeg har løpt fra gruppa mi mens jeg var opptatt av lammene. Det er jo sånt man ikke bare kan angre seg på, så jeg får vel rett og slett holde farten oppe. Noe annet hadde sett litt dumt ut.

15-20 minutter
Jobber meg av gårde, prøver å være lett og sterk. Kommer på at jeg egentlig har tunge lår, men bestemmer meg for at jeg ikke har det lenger. I en oppoverbakke ser jeg på klokka for første gang. 17 minutter, sier den. Jeg aner ikke hva det betyr, prøver å tenke ut hvor lang tid jeg egentlig bruker på 7,2 kilometer. Kommer fram til sånn ca 33 minutter, og synes det kanskje var litt optimistisk av meg å løpe fra den gruppa så tidlig. Sorry for at jeg lar meg distrahere av søte dyr, da.

20-25 minutter
En blid løypevakt heier. Jeeeheee! svarer jeg, selv om jeg er mer: Ok, ok, ok. Jeg begynner å kjenne meg igjen, og skjønner at det ikke kan være så mye mer enn to kilometer igjen. Prøver å utposjonere kreftene, løpe innersving, ta én rygg av gangen. Har fint driv, aner ikke hvor fort jeg løper. Lurer på om gruppa mi ikke skal ta meg igjen snart. Kjefter på meg selv i det jeg tenker tanken. Dette handler bare om deg og asfalten, sier jeg strengt inni meg.

25-30 minutter
Jeg er sliten, det begynner å svi i lårene, pusten går ganske tungt. Likevel klarer jeg å tenke at dette er behagelig sammenlignet med slutten på 10-ern forrige uke. Etter det tåler jeg alt, tenker jeg, og det er en ganske energigivende tanke. Prøver å få armene til å gå rett fram, ikke fra side til side. Klarer det litt, men går fort over til å konsentere meg om å komme til mål. Tjåkk, tjåkk, tjåkk, sier skoene mine.

Mål
Svinger inn på det siste strekket mot mål, ser Hallén og prøver å tøffe meg ved å legge inn en spurt. Litt problematisk siden jeg egentlig ikke har noe å spurte med, men det går iallfall framover og jeg stopper klokka på 31:17. Husker å klappe meg selv på skuldra. Er veldig fornøyd med å ha løpt enda et fint løp, og dessuten med å på 7,2 kilometer ha gått fra å være en slags sekk med et lik inni, til å bli en fullt fungerende løper.

gressholman rundt - sirivil.no

Etter å ha sett nøyere på klokka, ble jeg enda mer fornøyd. 4:18 min/km hadde jeg i gjennomsnittsfart. Det er 14 sekunder raskere enn gjennomsnittsfarta på 10-kilometeren forrige uke, og 9 sekunder raskere enn gjennomsnittsfarta på 5-kilometeren uka før det igjen. Noe må ha skjedd, og jeg tror det skjedde etter omtrent 10 minutter på gårsdagens løp.

Her er Strava.
Her er resultatene.

Jeg fikk smågodt og søtpotetfries i premie. Hallén fikk ikke noe, for han vant ikke.

«Burde kanskje vurdere å løpe mer enn én økt i uka», sa jeg.
«Nå må du roe deg ned litt», sa han.

Med løpet overstått, kunne vi også ta oss tid til det aller viktigste:

sirivil.no

sirivil.no

lam - sirivil.no

Siri

25 kommentarer

 1. Herregud! Du er skikkelig i slaget! Du vant med god margin! Gratulerer! Du har ikke bare flytta til Harstad, DU HAR BLITT DEN RASKESTE DAMA I BYEN!!
  Er det noen som sender deg hatske blikk på gata fordi du har løpt fra dem?

  1. Takk, Trine! Du, jeg opplever harstadværingene som ekstremt sporty. Jeg, derimot! Jeg er faktisk litt skuffet over at jeg ikke har fått mer spesialbehandling etter seieren min. Om man vil vinne, kan jeg for øvrig anbefale å flytte vekk fra de store byene og velge løp med omhu.

 2. Hurra for seier!! Viss du fortsetter denne formutviklingen booker jeg deg inn som fartsholder til 1:30-gruppa i Tromsø! Det eneste du må gjøre er å holde denne farten tredobbelt så langt✌️ Jeg fikser et lam i front for å lokke deg opp i fart!

 3. Gratulerer! Mest med følelsen, og litt med seieren. Hva mener Harstad om at søringparet som gruser Harstadkarusellen? Jeg håper de er joviale nok til å ønske dere velkommen, selv om dere kanskje flytter noen ned fra tronen.

  Dyrebarn altså. Det er nesten redningen på alt her i livet. Sist uke brukte jeg en halvtime på å se på geitekillingvideoer på Instagram. Kan anbefales.

  1. Harstadværingene er veldig sporty, så de bryr seg nok ikke så mye. Hallén har blitt kjent som «han legen som løper så fort», det er jo hyggelig. De raskeste fra området har ikke vært på karusellene ennå (har smugkikket på resultater fra de litt større løpene), så de trenger nok egentlig ikke bekymre seg så mye for søringene.

   Assa, killinger er helt magiske. Hvordan kan de alltid være så glade og spretne? Hvem vet.

 4. Strategien framover må vere å plassere søte dyr i løypa, slik at du skundar deg i mål for så å returnere dit etterpå. Kan også vere noko med at du er ON FIRE for tida. Just saying. (Grattis som bestekvinne!!)

  1. Kanskje noen kattunger ved første kilometer, en geitekilling ved andre, noen kyllinger ved tredje, en kanin eller to ved fjerde?

 5. Dæven, førsteplass! Grattis. Jeg kom på tjueåttendeplass i vår lokale karusell i går. ? Ikke noe smågodt på meg.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.