Løpeplaner for 2017

Ok, her er løpeplanene mine for 2017. Beklager at de er så lite håndfaste, sånn er det å være retningsløs og ivrig mosjonist.

 • Harstadkarusellen. Det er løp gjennom hele sesongen, alt fra 3-12 km, begynner neste uke.
 • Halvmaraton i Tromsø 17. juni.
 • Den korte («korte») løypa på Tromsø Skyrace 5. august.
 • Et halvmaraton i september eller oktober.
 • Det som faller meg inn.

Harstadkarusellen blir som vanlig bare kosing. Altså, det blir slitsomt og jævlig, men det spiller jo ingen rolle hvor fort eller sakte det går der, så det er et lavskuldra arrangement for min del. Bare gøy! Ikke noe stress! Spying i bilen på vei hjem! Hver mandag!

Jeg har lyst til å gjenta suksessen fra halvmaratonet i Tromsø i fjor. Lurer på om jeg skal sette meg som mål å slå tiden fra i fjor? Det virker passe realistisk uten å være for pysete. Da snakker vi i så fall en tid på omtrent 1:37.

Og så kommer det lolleste punktet på lista: Minidistansen i Tromsø Skyrace. Hallén skal løpe den lange distansen (58 km opp og ned i fjella), og lurte på om jeg ikke kunne tenke meg å løpe det han kalte «minien». Minien høres jo bra ut. Det er ikke det, veit du. Det er 28 kilometer inkludert en topp på 1200 meter. Jeg kommer, helt alvorlig talt og uten overdrivelser, til å bruke et sted mellom 4,5 og 5 timer. Og jeg som akkurat var ferdig med hele det maratonprosjektet. Fuck me, assa.

Utpå høsten, sånn i september eller oktober, har jeg lyst til å gjøre et ordentlig forsøk på halvmaraton. Det blir ikke sub 90, men det blir kanskje i nærheten av gamle tider. Jeg vet ikke hvor ennå, men det har jeg jo god tid på å finne ut av. Kanskje Oslo, kanskje ikke.

Da er det bare treninga som gjenstår, da. Det har jo aldri vært noe problem. Haha, neida. Det har vært et problem i hele vinter, faktisk.

Men i dag løp jeg uten pigger under skoene.

Siri

15 Comments

 1. Har deltatt i opp- og nedløp i fjell og terreng på 4 timer. Var da i generelt god form, men hadde ingen turer på over 2 t. forhånd.

  Skulle jeg løpt 4 timer flatt på asfalt, ville beina sagt stopp. 4 timer i dette løpet var som 2 timer på trening opp og ned i fjellet, bare at jeg ble enda litt mer muskulært sliten og utmattet etterpå. Tror det gir fysiologisk mening på en eller annen måte.

  Litt gøy, egentlig. Håper det blir noe tilsvarende for deg.

  1. Det høres bra ut! Også godt å høre at du gjennomførte med stil uten de jævligste langturene i forkant! Har du noen tips? Noe jeg må huske på?

   1. Kunne skrevet noe, men alt det vesentlige tror jeg du glatt kommer på selv!

    Men ja, det er som du vel indirekte skriver, de jævligste langturene er ikke like nødvendige som på flate løp av tilsvarende varighet på asfalt. Tror jeg.

 2. Så bra planer! Tromsø Skyrace høres vilt og kult ut, så lenge været blir bra (4 grader og lett regn derimot). Synes absolutt du skulle melde deg på halvmaraton i Oslo! Da skal jeg ut i løypa og heie på deg!!

 3. Fant en skriveleif, faktisk! Det mangler en «til» i «Det er løp gjennom hele sesongen, alt fra 3-12 km, begynner neste uke.». Nei, bindestrek betyr faktisk ikke «til». :)

  1. Hehe. Synes innlegget er litt morsomt, faktisk.

   Du har vel rett i at bindestrek ikke skal brukes som «fra… til…», men derimot kan tankestrek brukes til dette.
   Tankestrek: –
   Bindestrek: –
   Tankestreken er bitte litt lengre, og kan brukes her i Siris tilfelle. På skrivemaskiner, hvor dette tegnet ikke fantes, brukte man to bindestreker: –.

 4. Gøy å følge med på løpeplanene dine :)

  Selv har jeg klart å si høyt at jeg skal løpe ultrabirken og må si jeg gruer meg litt. Og ikke minst irriterer meg over at jeg skal tøffe meg.

  Men, da er det gøy å se at du hopper ut i utfordringene selv :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.