Løpings: Lake Merced og Fort Funston

IMG_20140819_190708Det finnes mange fine løpesteder i San Francisco. Ett av dem er Lake Merced og Fort Funston.

kartlakemerced

Det går en asfaltert sti rundt hele Lake Merced, og det er en grussti rett ved siden av asfalten for oss som foretrekker mykere underlag. Runden er omtrent 7 kilometer, og veldig flat. Du trenger ikke krysse noen bilveier, og du møter alltid andre joggere, uten at det er plagsomt mye folk.

IMG_20140819_195213Mellom Lake Merced og Stillehavet ligger Fort Funston. Det er egentlig bare en ås av sand der folk liker å lufte hundene sine og jeg liker å løpe.

IMG_20140819_190724 IMG_20140819_190356Det kule med Fort Funston er selvfølgelig utsikten. Du ser rett ut i havet, rett nordover i retning Golde Gate Bridge, og rett sørover i retning Mussel Rock Park. Området er ikke stort, men du får til noen bakkedrag eller litt sandtrening om du vil. Oppå sandklippene er det som oftest vindfylt og spennende, og du kommer garantert til å se mange hang-glidere.

20140819_192001 20140819_190803

Hundetips: Jeg pleier å hviske med hundestemme til hundene, så lavt at menneskene ikke hører det. Det i kombinasjon med jogging, pleier å sørge for at jeg får klappe minst fem hunder når jeg er på tur. «Wow, he likes you!» sier de, og aner ikke at jeg nettopp har brukt tjue sekunder på å lokke ham til meg. Minusside: Du må smalltalke.

20140819_190536

Vind i håret,
Siri.

8 kommentarer

 1. Kjære Siri, virker som du koser deg! Det er jo en fantastisk by.

  Jeg har lenge brukt nike+ klokke til å holde styr over løpinga mi med tanke på hvor lang, km-tid etc.. Har du forslag til andre apparater jeg kan bruke som gir meg litt mer frihet med tanke på at jeg ikke trenger å bruke nikesko for å holde styr på løpinga? :)

  1. Kjære Marit, jeg koser meg veldig.

   Jeg synes det høres ut som du trenger en gps-klokke. Jeg bruker Garmin Forerunner 610 (den nyeste modellen heter 620), og er kjempe-, kjempefornøyd med den. Jeg har også prøvd Polar V800, men foretrakk Garmin. Det finnes selvfølgelig også enklere og billigere modeller som fungerer veldig godt.

   Nå om dagen bruker jeg klokka mest som stoppeklokke (løper bare på tid og følelse, ikke noe på lengde eller fart eller puls akkurat nå), og da kunne jeg jo like gjerne hatt en god gammel Casio. Så jeg antar at det kommer litt an på hvor mye data du vil ha fra løpeturene dine? I tillegg kan batteritiden være noe å tenke på hvis du har lyst på ny klokke, mange gps-klokker må lades forholdsvis ofte.

   Hvordan går det med løpinga di?

   1. Takk for tips, skal sjekke det ut.

    Går ganske dårlig. Sjekka statistikken nå, løp over tusen kilometer i fjor, så langt i år er jeg på ca tohundreogfemti. Litt skuffende. Men har planer om halvmaraton 2015 sammen med to venninner, så satser på at løpinga kommer seg litt framover. Fint å ha noen mål med treninga synes jeg. Men sliter med et halvdårlig kne, så får prøve meg fram. Håper og tror den gode løpefølelsen kommer tilbake til meg snart.

    God helg!

    1. Æsj, knærne må man passe på. Kanskje det blir en fin løpehøst for deg? Det er jo fortsatt mye igjen av året.

     Synes det er kult at du bruker et helt år som målestokk på løpinga, det sier noe om at du tenker langsiktig. Det tror jeg er kjempelurt både for kroppen og hodet, når det kommer til løping.

     God helg!

 2. Åh, skulle ønske jeg hadde fått løpt der mens jeg var i SF. Så fint og digg ut.
  Fakta: Min sjef bodde i SF noen år tidligere og det er visstnok på bakgrunn av løpingen han gjorde der, at han satte alle sine imponerede perser (10k, maraton etc.).
  Ser for meg at det samme vil skje med deg! God helg!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.