Men det finnes helt ekte nazister i våre gater

Bloggen er tilbake i morgen, folkens, men før jeg kan si noe som helst av det vanlige fjaset, må jeg bare si det her:

Hva enn du synes om nazisters ytringsfrihet, så er det enda viktigere å si høyt at du ikke er enig i budskapet deres. Ikke nødvendigvis fordi så mange nazister kommer til å høre deg, men fordi folk de hater kommer til å gjøre det.

Utsatte folk trenger å vite hvem de kan stole på, ok? De trenger å vite hvem som passer på dem, hvem som er trygge, hvem de kan gjemme seg hos. Det er nemlig ikke en selvfølge at du er det! Med mindre du er helt klinkende klar på hva du synes om grumset, vil all tid du bruker på luftige tankeeksperimenter om ytringsfrihet og politiets maktutøvelse være et skikkelig usikkerhetsmoment for folk som frykter for livet sitt. Er du tydelig nok?

Hvis du er i tvil, så er det mye bedre å framstå teit og grei, enn kul og litt sånn fascistsympatiserende.

Vær varm, vær tydelig, knus nazismen (alle de fargerike hjerteemojiene).

Siri,
tilbake med det vanlige fjaset i morgen.

10 kommentarer

 1. Nei til nazisme, ja til Siri. Det er mye bedre at nazistene roper høyt og går i tog og får respons fra samfunnet, enn at de er på et grendehus i Telemark og får utvikle seg i det stille.

  (Denne drittMandagen med tilbake på jobb etter Sommerferie ble med ett litt bedre da jeg kom på at kanskje Siri også er ferdig med ferien sin)

  1. Jeg er så flau over at vi ikke klarer å ta vare på utsatte grupper bedre enn at vi lar nazister marsjere på den måten der, ass. Tenk hvordan det må føles å se en gjeng aggressive voldsforherligere som haaater deg markere de råtne synspunktene sine så åpenlyst og uten skam. Og så sitter voksne folk og tror at det er så selvsagt hva de mener om ideologien, at de tillater seg å hoppe rett til en teoretisk diskusjon om ytringsfrihet. Jeg får mark.

   Så hyggelig at du også er tilbake fra ferie, I! Håper du har hatt det fint?

 2. Siste uka mi i den forrige jobben (dvs forrige uke), var skikkelig rolig (kjedelig). Jeg brukte mye av tiden på å scrolle gjennom de skitneste sidene på Facebook og rapportere de aller verste tingene. Litt sjokkert hver gang jeg får en notification om at ting jeg har rapportert ikke har blitt blokket (merker meg at det er mer effektivt å rapportere ting som «irriterende» enn som trusler (#tips).

  Det er viktig å være digital nabokjerring, og minst like viktig å være virkelighetens nabokjerring. Der har jeg litt lengre vei å gå.

  1. Jeg KAN IKKE TRO at det sitter folk i regjering som maser om «norske verdier» når det marsjerer føkkings vaskeekte nazister i gatene! Hallo! Hva er det som foregår her!!! Jeg skal stemme så sjuuuukt hardt i høst.

 3. Herregud, jeg elsker denne bloggen mer og mer ass. Håper du vinner den blogawarden for blogg med faktisk (viktig) innhold og deilig språk.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.