Miniferie på Lillehammer

I går ramlet jeg litt forfjamset ned i et togsete og reiste til Lillehammer. Forfjamset fordi Oslo er så brennheit og deilig om dagen. Lite folk i gatene og minst 40 grader i skyggen. Jeg elsker det, men med lille Kindle i fanget og blåbærsmoothie i magen, er NSB også helt ok.

11357656_861380647279920_1630686939_nPå vei oppover hadde jeg nærkontakt med en baby for andre gang på en ukes tid, og jeg tror jeg begynner å få teken. Ingen av oss begynte å gråte. Da mammaen lurte på om hun kunne amme det ene babyet hun hadde med seg, svarte jeg kanskje litt entusiastisk ja. Det er visst sånn man bare skal nikke og trekke på skuldrene av, ikke oppfordre til på det sterkeste, og iallfall ikke si: Am i vei! Skal det være en kjeks?

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var moon of my life som var grunnen til at jeg skulle til Lillehammer. Han er jo en slags lege nå, og med en slags lege mener jeg bare at han har et semester igjen på skolen, ikke at han studerer fjernhealing, for eksempel. Han jobber ganske mye på sykehuset på Lillehammer iblant. Men ikke i går, for i går kom jo jeg på besøk.

11380881_715207145274965_1528441094_n

Vi ruslet rett på bakeriet og kjøpte en baguett og to svære boller, som vi tok med til parken ved badedammen. En baguett med ost, en solskinnsbolle og et wienerbrød, sånn hvis du lurte. I parken fikk han en liten hvilings etter en lang nattevakt, og jeg fikk ligge inntil og fylle opp kroppskontaktkvota mi til minimumsnivå. Så var det bading i Mesnaelva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASe hvor badenymfete jeg er. Elsker å bade. Hvor som helst, når som helst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtter bading var det trimmetid. Våre dater inneholder for det meste trim, og sånn kommer det sikkert til å være resten av livet. Vi trimmer ikke så ofte ved siden av hverandre, da, jeg er for treig, så i går løp han motbakkeintervall mens jeg tusla litt i trappa. Ikke hvilken som helst trapp, en ganske lang en. Lysgårdsbakken er jo noe litt annet enn trappa mellom Myrerjordet og Lachmannsvei, det er ikke til å komme unna. Faktisk var det rimelig luksus å få 25 minutter aktivt ved å gå trappa tre ganger, framfor å måtte gå 83 ganger for å få 15 minutter med litt puls ut av økta.

20150702_161754

IMG_20150702_162101

Skihopping har jeg aldri helt forstått. Jeg forstår sånne hopp man bygger med spade selv, nesten uansett størrelse, og jeg forstår triksing og flipping og sånn, ikke at jeg noen gang ville funnet på noe sånt. Disse massive betongkonstruksjonene skjønner jeg ikke. Er det en form for konstruktiv selvskading? Bare de hoppe for å klare seg gjennom de neste dagene? Ville de egentlig landet mer permanent, om man kan si det på den måten? Det er jo veldig hyggelig at de har bygget trimtrapp til meg ved siden av, da.

11352936_858331860921254_276835262_n

Drøyt 900 trappetrinn er det. Jeg bare: Nå er jeg litt på gli med tanke på den turnustjenesten din på Lillehammer. Han vet ikke hvor han skal i turnus, altså, eller kanskje det egentlig er vi som skal i turnus, ingen vet, men Lillehammer er jo nærmere yndlingsfjellene hans enn det Oslo er. Vi:

IMG_20150702_115050Det var driiiitfint vær på Lillehammer også i går. Overalt er det fint vær om dagen, jeg er så lykkelig og glad og takler babyer og andre folk på strak arm. Så på vei hjem etter trim måtte vi gå innom en av de tretten kiwiene i og på Lillehammer, for å skaffe kalde ting til å putte i kroppen. Heter det egentlig i eller på Lillehammer? Jeg har en følelse av at jeg sier i hvis jeg mener i byen Lillehammer, for eksempel utstyrforretningen i Lillehammer, mens jeg sier på når jeg mener Lillehammerområdet. Ok, nok om det. Skal det være noe utstyr?

IMG_20150702_195715Mat! Nå var det tid for mat! Vi gikk til en annen park med en kjempehyggelig uteservering. Glemte å instagramme maten vår, og det var litt irriterende, for den både så bra ut og var veldig god. Hallén spiste kyllingsandwich og jeg spiste varm linsesalat med en vegg av ost på toppen. Mer Pepsi Max. Softis til dessert. Alltid softis.

11355127_655236154578395_935872442_nÅ, nå glemte jeg å fortelle at vi så et ekorn i anlegget ved Lysgårdsbakken. Det bare lå i skyggen og slappet av. Litt varmt for folk med pels om dagen.

20150702_163542Det var mye folk og korps i gågata i Lillehammer i går kveld. Vi vet ikke hva som foregikk. Kanskje det faktisk er veldig mye folk i Lillehammer. Det var uansett salg på løpesko og sykkeltøy, og det er jo verdt å forholde seg til noen folk for. Faktisk kan det hende jeg måtte tatt en fittetransplantasjon hvis jeg ikke fikk meg ny sykkelshorts. Lillehammer coming thru for a bitch. Er dette shopping? spurte han. Jeg vet ikke, måtte jeg svare da, men så kjøpte jeg en ny Pepsi Max, og det må nok regnes som shopping. Man trenger jo ikke mer enn én om dagen.

IMG_20150702_223242Jeg gråt ikke da jeg måtte si hade, det var tydeligvis en engangsgreie den gangen jeg dro til San Francisco, men da kom det så overraskende og hardt, at jeg siden det har tenkt at jeg kan begynne å gråte når som helst, hvor som helst. Ikke av solnedganger og sånt, da, selv om solnedgangen over Mjøsa var i toppklasse i går kveld. En perfekt dag, tror jeg. Man kan vel ikke regne med å ha mer enn en to-tre stykker av dem i løpet av livet. Ikke verst at jeg fikk en i går.

Siri

11 kommentarer

  1. Fiiine stier å løpe på innover bak hoppbakken! Skiklubben har langløpstrening der hver lørdag, 1,5 – 2 t, oppmøte kl. 09 på parkeringsplassen bak hoppbakken (ble litt usikker på hvordan det er akkurat midt i sommerferien, men ellers i alle fall)! Og løpetur/gåtur til Neveltoppen anbefales også!

    1. Å, godt å ha en lokal persons godkjenning av preposisjonsbruk. Man kan jo aldri vite. Jeg kommer for eksempel fra Solemskogen, men vi sier «på Solemskogen», ikke «i Solemskogen», og det sier seg jo ikke akkurat selv. Hvis Hallén faktisk ender opp i turnus på sykehuset i og på Lillehammer, regner jeg med et par guida turer rundt omkring, ass.

  2. det er faktisk en regel: det er i kystbyer og på innlandsbyer. Altså i Oslo, i Stavanger, på Røros, på Hamar, på Lillehammer. Det er ingen tilsvarende regler for tettsteder eller solemskoger.

    Men dette er en gammel regel og jeg tror den er på vei til å utvannes nå. Det har jo også blitt mange byer de siste 20 årene som ikke følger denne regelen.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.