Myke verdier

Å være omsorgsfull og lyttende er ikke en svakhet, det er en styrke. Det utelukker ikke rettferdighetssans, gjennomføringskraft eller mot. Å hjelpe folk som trenger hjelp, ikke fordi det kan bli lønnsomt eller fordi det ser bra ut eller fordi vi føler oss bedre av det, men fordi de trenger hjelp, er det eneste vi har som mennesker.

Det har jeg lært av kvinner.

Å snakke høyt og tydelig, å ha spisse albuer, alt det der er ikke viktig. Det er praktisk, men det er ikke viktig. Å høre etter, å ville skjønne hva folk sier og trenger, det er viktig. Det gjelder også når det de sier er at noen mennesker er mer verdt enn andre, for da veit vi hvem som ikke får være med å bestemme.

Dette er ikke myke verdier, det er beinhardt og blodig.

Jeg er så glad i dere.

S

17 kommentarer

 1. Så godt skrevet! Takk for at favorittbloggen min bare blir bedre og bedre! Ha en strålende kvinnedag!

 2. Er det lov å være litt sliten av hele greia? Av å sitte midt i en gjeng menn som bare ikke skjønner det uansett? Å liksom være den som sitter midt i et kommentarfelt du har mest lyst til å scrolle forbi?

  Jeg synes det er så bra at du skriver et innlegg som sier at det er jævlig bra å være dame, og at løsningen på alle problemer er ikke å bli mer som menn, men å spille mer på våre egne styrker. Min er definitivt ikke varme, men det betyr ikke at jeg må kvesse albuene enda mer.

  Fjo! Det hadde blitt tøft for oss alle.

  1. Jeg er faen så sliten av det hele (patriarkatet)hver eneste dag og nesten uten håp. Men det finnes ting jeg er glad for også. Det er lov. Vi har lov.

  2. Ja!

   Så fint skrevet. Hurra for alle de bra damene, og alt det viktige og substansielle de bidrar med i samfunnet (Jon Hustad kan ta seg en lang tur på en kort brygge med sine lønnsomhetsvurderinger).

   Jeg var nylig på et informasjonsmøte om vennefamilieordning for enslige mindreårige asylsøkere. Hva tror dere kjønnsfordelingen var? Anekdoktisk bevis med begrenset overføringsverdi, så klart, men tatt i betraktning hvor ekstremt mye innvandring diskuteres i offentligheten (og hvor viktig det i følge samme offentlighet er å stille Tøffe Krav), skulle man jo tro at praktisk integreringsarbeid ikke var noe som kunne overlates til en gjeng følsomme kvinnfolk?

  3. T: Helt ærlig, så synes jeg menn burde bli mer som damer? At mye hadde vært løst da? At de bare må lære seg å holde kjeft iblant, liksom? Jeg synes det er veldig lov å bli sliten av hele greia. Det er lov å ta pauser og det er lov å la de små kampene gå, om man trenger det.

   E: Så fint av deg å engasjere deg i den ordninga der, E! Håper det kommer flere menn neste gang, ass. Digg å kunne sitte foran datamaskinen og fortelle folk på internett hvor naive og godtrende kvinner som vil hjelpe er, da, når man ikke løfter en finger selv. Håper du hadde en bra 8. mars!

 3. Jeg trenger hjelp hver dag. Mye mer hjelp enn folk flest. Syk og greier. Ganske hjelpeløs (med unntak av hjelpen jeg får) for det meste.

  Takk for at du synes jeg fortjener den hjelpen. Jeg er glad i deg også.

 4. Gjett om eg er lei av å få høre at eg må vere tøffare. Orsak, men eg har faktisk ikkje dårlig sjølvtillit og eg er ikkje engstelig bare fordi eg ikkje alltid ropar høgast og skyver meg fram utan å tenke på andre. Det største komplimentet eg har fått, var av praksislæraren min som sa at eg måtte fortsette å vere «den gode og milde personen du er, så blir du ein fantastisk lærar.»

  Hurra for oss mjuke, milde damer! Eg er glad i deg og!

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.