Når du skal flytte til Harstad for å bli trofékone og alle sier at du bare må ta deg sammen og dessuten har de rett

20160305_202928

29 kommentarer

  1. Det skulle tatt seg ut at jeg kjedet meg så mye i Harstad at menneskevalp plutselig hørtes ut som en god idé.

 1. Den orkideen fullendte liksom hele greia. Det ser ut som den er filtrert (?) inn, men jeg vet at den var der. Jeg vet også at babyen heller ikke er photoshoppet inn i bildet. (Har stått slik, akkurat der, akkurat slik, utrolig mange ganger de siste seks månedene.)

  1. Har tenkt litt på ansiktsuttrykket til Scott, og jeg er rimelig sikker på at det er skadefryd?

 2. hahahaha dette er priceless. om det finnes en blogaward til beste bilde; her er vinneren. jeg vet ikke hvem som er mest fra seg her.

  1. Altså, hvor smart er ikke den babyen? Du kan SE på ansiktsuttrykket hans at han skjønner at han har knekt meg.

 3. Seriøst, valp. Ingenting, utenom kanskje baby, flytter fokus mer enn valp. I likhet med baby rekker du ikke lese avisen, men valper hyler ikke.

 4. Gratulerer med kvinnedagen. Det finnes tross alt verre ting å være enn en «trofekone». Kjønnslemlestelse.
  Gjenstand for tvangsekteskap.
  Manglede stemmerett.
  Ikke tilgang til arbeidslivet.
  Å være en manns eiendom.

  Denne dagen bruker jeg røde strømper under mine blå strømpebukser for alle søstre som ikke har noe valg. Valget å være trofèkone er tross alt et valg – og jeg synes det er greit så lenge du har et bevisst forhold til det.

  Lykke til i Harstad.

  Puss Puss

  1. Det er jo vanskelig å ikke være enig i alt det du ramser opp der. Det er trist og feil og urettferdig at folk blir systematisk diskriminert.

   Det er viktig å perspektiv på ting. Og det perspektivet mener jeg går begge veier.

   Det er jo veldig trist om vi priviligerte (hvite) feminister ikke kan ha våre egne problemer fordi det finnes folk som har det værre andre steder. Hvis de som har det dessidert værst i verden skal være den absolutte målestokken som alt fælt skal måles opp mot, så gir jo det en ganske skeiv oppsummering av likestillings status quo. Det blir jo nesten like skeivt som om man overhodet ikke skulle tenke på de svakeste, eller de som har det desidert værst her i verden.

   Det må være lov å feks kjempe for likelønn her hjemme selv om det finnes kvinner i verden som hverken har tilgang til arbeidslivet eller som får mye mindre betalt (prosentvis) enn det norske kvinner gjør.

   Aftenposten skriver i dag om norske lønnsforhold at «Ser man alle aldersgruppene under ett, har kvinner i gjennomsnitt en skattbar inntekt som tilsvarer 66,8 prosent av mennenes.» basert på tall fra 2014. Dette synes jeg er urettferdig og feil. Og jeg synes også det er feil om mine problemer og kampsaker skal bagateliseres av at det faktisk finnes folk i verden som har det værre enn meg.

   Gratulerer med dagen.

  2. Ja, takk, begge deler!

   Det er så mange kamper som må tas, både her hjemme i Norge, her hjemme i hjemmet og ute i verden. Min parole i år er å ikke være hun som gjør dametingene på jobb, som å ta ut av oppvaskmaskinen når jeg ser den er full eller å bake kake til sommerfesten. Det er skikkelig navlebeskuende, og det er lov å spørre om det egentlig er kvinnesak i det hele tatt, men inntil videre så er det faktisk det. Fordi mennene de setter kaffekoppen på kjøkkenbenken, mens de snakker i handsfreen, og melder seg heller frivillig til å holde talen på sommerfesten. Det er disse som blir sett på som hardtarbeidende og utadvendte og får opprykket alle ønsker seg.

   Samtidig vet jeg at jeg er hvit, høyt utdannet, med jobb i godt betalt mannsdominert yrke, og dermed veldig privilegert. Det er veldig mange som trenger at sånne som meg jobber for deres saker. Det gjelder både i verden der ute, og i verden her inne, og kanskje aller mest i mitt eget hode. At jeg må jobbe med meg selv, og være klar over hvilke holdninger jeg har. Å ikke bli lurt til å tro at en i dress er ambisiøs, mens en jente i blazer er verpesyk en dag jeg sitter på andre siden av bordet og skal ansette noen som jeg er avhengig av at skal gjøre en god jobb.

   Jeg ønsker å bli utfordret – og belønnet, på lik linje med menn.

  3. Hei alle fine feminister. Jeg er også feminist. Hvit. Slank og har lenger utdannelse enn noen jeg kjenner.
   Joda. Vi kan ha våre problemer vi også – selv om våre problemer som oftest ser ut som i-landsproblemer. Jeg jobber også i en mannsdominert bransje. I et land som hovedsakelig styres av menn i en verden som eies (hovedsakelig) av menn. Mitt største problem er ikke lavere lønn og manglende ledermuligheter. Jeg er bare så forbanna lei at gamle menn vil ligge med meg. Bare fordi jeg er yngre. Barnløs og går i korte skjørt. Det er et i-landsproblem, men for all del. Jeg blir sur fordetom. Dagen i dag bruker jeg likevel til å tenke på verdens søstre som har det jævlig. Som ikke har noe skjørt å skylde på, fordi de går i burka. Som ikke kan klage på menn på jobb, fordi de ikke har noen jobb.

   Takk Siri for dagens i innlegg. I like it a lot!

   Puss och kram

  4. Den lille østlendingen:
   Mitt poeng var jo nettopp at man burde kunne ha to tanker i hodet samtidig. Ikke bare en dag i året, men alle 365 (eller 366, da). Det er viktig å check ones privilege, for all del. Jeg har det jævlig bra som menneske i Norge. Men Det må være lov å ha ilandsproblemer, vi bor jo
   Tross alt i et i-land! Det må kunne gå ann å jamre seg over at man er sulten etter en lang dag på jobben, selv om det finnes barn som sulter i andre land. Eller å stå opp mot sextrakassering eller diskriminering på arbeidsplassen selv om kvinner i andre land ikke får jobbe i det hele tatt.

 5. Jeg vil gjerne gjenskape dette bildet i anledning kvinnedagen.

  Har:
  – Sånn tanntråddings og tannbørste
  – Tannkrem og diverse på speilet
  – Håndklær
  – Desperasjon i ansiktet

  Mangler:
  – Tannbørstekopp
  – Orkidé
  – Baby*
  – Evnen til å brette håndklær

  *Min livspartner uttalte nylig at det blir ikke barn før jeg slutter å snuse.
  Det første jeg tenkte var at jeg var glad for at han støtter opp om snusinga mi.

 6. Det er veldig bra å bu litt rundt omkring i landet. Det vil gi deg eit fortrinn i alle typar quiz (inkl. Påskelabyrinten) resten av livet.

 7. Selv om den ungen er en nydelig menneskevalp stemmer jeg for hundevalp :D Det er vel egentlig bare fordi jeg ønsker meg valp selv, av rasen hund.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.