Noen av bøkene jeg har tenkt å lese om ikke så lenge

Jeg har ingen problemer med å behandle bøker dårlig, jeg bretter dem og søler på dem og putter dem rett i sekken sammen med vått treningstøy. Det er vel ordene som er verdifulle, ikke innpakningen. Dermed synes jeg heller ikke det er spesielt vanskelig å kaste bøker som har blitt helt ødelagte, eller å gi bort bøker som fortsatt er lesbare. Kindlen min behandler jeg derimot sånn helt ok, altså. Uansett ble jeg overrasket over hvor stor del av flyttelasset mitt som var bøker.

IMG_20160316_071728

Heldigvis viste det seg at det var bøker jeg ikke har lest ennå, som jeg ubevisst har hamstret de siste månedene. Nå har jeg jo bare et par dager igjen i bokhandelen, og det hele har nådd nye høyder.

Her er bare det som ligger i en haug jeg liker å kalle hvis ikke noe mer fristende dukker opp-haugen:

Everything I Never Told You
Personar du kanskje kjenner (leser nå)
Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg
Between the World and Me (mannlig forfatter!)
Noveller i samling av Ingvild H. Rishøy
En duft av kanel
Vente, blinke
Utrenskning
Kreta-døgn

I tillegg kommer selvfølgelig burde lest, men kommer sikkert ikke til å gidde-haugen og dette har jeg blitt anbefalt-haugen.

Akkurat nå leser jeg Personar du kanskje kjenner av Synnøve Macody Lund, den kan vi snakke om neste uke. Etter det vet jeg ikke helt hva jeg skal lese, kanskje noe krim? Det er jo påske. For én gangs skyld er svaret på spørsmålet om hva jeg skal lese neste gang, opp til andre krefter enn meg selv. Det er faktisk opp til hva jeg i det hele tatt finner i rotet på pikerommet. Sånn ser det ut akkurat her jeg sitter nå:

20160322_210058

Så det kommer rett og slett an på hvilken bok som dukker opp av kaoset først. Et veldig behagelig lesesystem, spør du meg. Kan anbefales.

Siri

18 Comments

 1. Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg!!!!! Vakker, vakker, vakker! Hvis du ikke har lest «Mormor hilser og sier unnskyld» burde du lese den også. Selvom det er en mannlig forfatter har en en del gode sitater i boken.

  «Man kan være lei seg mens man spiser skumnisser. Men det er mye, mye vanskeligere.»

  «Hvis man ikke kan ta vekk det dårlige, får man fylle på med mer godige.»

  «Man slipper veldig fort opp for mennesker hvis man diskvalifiserer alle som en gang har vært drittsekker.»

  «For hun er høflig nok til å forstå at når noen gir deg en bok, er du nødt til å gi den personen et inntrykk av at du ikke har lest den. Fordi den egentlige gaven er å få gi bort en leseopplevelse, ikke å ta imot den.»

 2. WHAT?! Sett deg ned å les «Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg» NÅMEDENGANG!!
  De to første til Sofi Oksanen er også knallbra (Stalins kyr + Utrenskning)

 3. Noveller i samling er veldig fin. Jeg leser Historie om et ekteskap nå, må kjappe meg for den skal leveres på biblioteket snart. Vil lese krim etterpå.

 4. Syntes det var behov for en tredje kommentar av typen «Du MÅ lese Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg». Sånn!

 5. Når jeg endelig skal få satt opp sommer-leselisten min skal jeg helt klart inn her å lete etter boktips! Gleder meg allerede :D

  Jeg klarer rett og slett ikke å kaste bøker… Jeg har så mye rart i bokhyllen hjemme hos mamma. Jeg klarer heller ikke gi dem bort til folk jeg ikke kjenner, jeg må vite at bøkene får et godt hjem. Dette kan være starten på et fremtidig horder-problem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.