Noen blomster jeg har hatt i hånda

IMG_20150522_174634Først var det disse rosa blomstene som Ida fikk på 30-årsdagen sin. Her er de på bussen. Det regna ganske mye den dagen, og jeg kom rett fra hverdagsaction, så jeg hadde på meg den røde regnfrakken min. Jeg vet ikke helt hva det betyr, men jeg blir aldri catcallet og pustet tungt i nakken så mye som når jeg har på den røde regnfrakken. Jeg kan jo ha hva som helst under den. Pupper, for eksempel, det er ikke godt å si. Eller kanskje den bare gir inntrykk av at jeg ikke kommer til å be menn gå vekk med høy, streng stemme. Det er feil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå var det denne rosebuketten som jeg ga til en som hadde tatt på seg en kjedelig oppgave så jeg slapp å gjøre den. Han syntes det var litt rart å få blomster, jeg så det på måten han beveget munnvikene på, men samboeren hans instagrammet dem senere på kvelden. Hver gang jeg kjøper blomster, er jeg litt redd for å bli avslørt som en som ikke pleier å kjøpe blomster. Jeg er også redd for å for eksempel kjøpe en kjærlighetsbukett til en kollega eller en begravelsesbukett i bursdagspresang. Gratulerer med døden, jeg vet ikke hva jeg driver med, ha en fin dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI helga plukket jeg liljekonvaller til mormor. Det er yndlingsblomsten hennes, hun hadde jackasset seg gjennom steinur, kløft og kratt for å få tak i dem. Hver senvår kan man merke liljekonvallens magiske tiltrekningskraften i fingrene når man går inn i skogen. Det er nesten så man kan lukte dem med øynene. Søtt, men voksent og dypt, man har rett og slett ikke noe valg. Hvis du ser liljekonvall, er det fint om du plukker litt, sa mamma til meg da jeg var liten. Bare ikke spis av dem. Iallfall ikke så mye. Hver gang jeg møter middelaldrende damer på vei ut av skogen med en bukett i neven, lurer jeg på om de har plukket nok.

Siri

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.