Noen bra dokumentarer man kan se på Netflix

(Akkurat i dag foregår bokklubbinga på Facebookgruppa.)

Hot Girls Wanted
Om hvordan unge kvinner blir rekruttert til pornoindustrien. Interessant og rørende uten å bli belærende eller ubehagelig grafsende.

hot-girls-wanted

Audrie & Daisy
Om tre voldtektssaker på forskjellige high-schools og hvordan lokalsamfunnene takler dem. Hint: dårlig. Spesielt interessant med tanke på rettssikkerhet og sosiale meeeedier. Hjerteskjærende.

Last Chance U
Seks episoder om det amerikanske fotballaget på en skole som tar imot idrettsutøvere som ikke oppfyller kravene for å spille for bedre skoler. Høres totalt uinteressant ut for min del, var innmari fint og gøy. Kan fortsatt ikke reglene i amerikansk fotball, da, men det trenger man ikke for å se på.

last-chance-u

The Hunting ground
Om amerikanske universiteters unnlatelsessynder når det kommer til seksuelle overgrep på campus. Jeg blir helt morderisk av de greiene her.

Blackfish
Om spekkhoggere i fangenskap. Obs! Trenger ikke være dyrevernsaktivist for å synes at denne er bra!

The Barkley Marathons
Kanskje mest interessant fordi jeg er så glad i løping, men assa, her snakker vi hemmeligheter, ekstreme fysiske påkjenninger og en løype basert på en gammel fengselsrømningsrute.

the-barkley-marathons

Cartel Land
Om den meksikanske narkotikakrigen, spesielt i området rundt grensa til USA. Brutalt, men interessant, spesielt når det handler om de små, private geriljagruppene som jobber med saken.

Miss Representation
Litt utdatert, kanskje, men absolutt et godt sted å starte om man lurer på hva vi snakker om når vi snakker om medienes teite og skadelige framstilling av kvinner.

miss-representation

3 1/2 minutes, 10 bullets
Om hva som skjedde da Jordan Russell Davis ble skutt i en krangel om musikkvolum i 2012, samt rettssaken og demonstrasjonene som fulgte.

The White Helmets
Om de 3 000 frivillige som redningsarbeiderne som jobber med å grave folk ut av ruinene etter luftangrep i Syria. Helt totalt grusomt. Flott film.

white-helmets

Tar gjerne imot dokumentartips! (Ja, har sett Cowspiracy.)

Siri

 

11 Comments

  1. Takk for tipsene! Jeg har bare sett Blackfish av de der (likte den veldig godt).
    Her har du noen tips i retur:

    På Netflix: Pantani, Going Clear, Mitt, Jesus Camp, The Witness, Amanda Knox (de to sistnevnte har jeg ikke sett, det er Freddys tips). Jeg var veldig skeptisk da Fredrik ville se Mitt, men den var overraskende kjekk, som dokumentarer ofte er.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.