Noen filmer jeg har sett i det siste

Det er noen små spoilere her, men ingen store. Her er den forrige filmoppsummeringa mi.

Wild (2014)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cheryl Strayed leter etter seg selv langs the Pacific Crest Trail, som er en jævlig lang sti helt vest i USA. Hun har aldri gått på tur før, så 1 800 kilometer er en middels god idé. Det er gnagsår, overpakking og hjelpesløshet, men det er også soloppganger, mestringsfølelse og sandaler. Wild er på en måte en bra versjon av Eat, Pray, Love, hvis du skjønner? Og jeg fikk lyst til å gå på langtur helt alene, noe som er en ganske tullete lyst for meg å ha.

På veien møter Cheryl overraskende mange interessante mennesker, eller kanskje det heller er sånn at når man ikke møter så mange mennesker, så blir de man møter ekstra interessante. Det er spesielt én scene i en myr i ødemarken, som er skikkelig ubehagelig. Herregud, akkurat sånn er det å være alene med fremmede menn, tenkte jeg.

Hallén sier: En god påminnelse om at det ikke trenger å skje så mye hele tiden.
Jeg sier: 8/10 fjellstøvler
Rulletekstfølelse: Et snev av håp og lettelse i tilværelsen

Pretty Woman (1990)

Jada, dette var første gang jeg så Pretty Woman. Grunnen til at det har tatt så lang tid for meg å se denne filmen, er at man jo vet akkurat hva slags film det er før man ser den, og det er ikke min type film. Ikke at jeg misliker sånne filmer veldig, eller at jeg synes det er megateit, jeg bare foretrekker andre ting. Hallén bare: Kan du sitte rolig? Og jeg bare: Aaaaaa, hvor lang tid tror du det tar før hun kysser ham på munnen, hæææ?

Det beste med Pretty Woman er Julia Roberts, jeg liker Julia Roberts når hun er 21 år gammel, når hun er 47 år gammel, når hun er 100 år gammel. En annen fin ting med Pretty Woman, er klærne til Julia Roberts. En dårlig ting med Pretty Woman er Richard Gere.

Hallén sier: Er dette forgjengeren til Runaway Bride?
Jeg sier: 5/10 lakkstøvletter
Rulletekstfølelse: Ok, skal vi se en Game of Thrones-episode?

Beyond the Lights (2014)

Beyond the Lights er på en måte en slags Nicholas Sparks-film, bare at det ikke er Nicholas Sparks, og bare at det er ganske mye bedre enn Nicholas Sparks, hvis det gir mening. Siden Pretty Woman ikke er min type film, så er ikke Beyond the Lights min type film, heller, men hvis jeg måtte velge mellom alle filmene i den sjangeren her, så hadde Beyond the Lights kommet langt opp på lista.

Uansett. Noni er et stjerneskudd på musikkhimmelen, but she cry, cry, cries in her lonely heart, thinking: if there’s nothing missing in my life, then why do these tears come at night? Heldigvis er en kjekk politimann på stedet når det uunngåelige sammenbruddet kommer. Resten er romantikk og forviklinger. Pluss: likte dialogen, den var på en måte litt mer troverdig enn den pleier å være i sånne filmer. Jeg måtte ikke ta fram puta på grunn av den så mange ganger.

Jeg sier: 7/10 stødige stiletthæler
Rulletekstfølelse: Kjærlighet, ass, det er noe

Kingsman (2014)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har ikke lyst til å fortelle noe av det som skjer i Kingsman, for det er så mange skrullete twists & turns at det hadde ødelagt litt. Men. Det finnes en privat versjon av MI6 med hovedkvarter på Savile Row i London. Det finnes også en halvkriminell fyr ved navn Eggsy. Det finnes også en gæærn internettmilliarder i USA.

Kingsman er kjempegøy. Kjempe-, kjempegøy. Det er en slags agentactionkomedie, og det høres jo helt forferdelig ut, men dette her topper nesten Spy Kids 3. Dessuten ble jeg litt forelska i Eggsy. Og Colin Firth er også med. Dessuten skjer det noe veldig fint inni en kirke. Ok, takk for i dag.

Hallén sier: God underholdning. Neste gang velger jeg film.
Jeg sier: 10/10 Oxfords not brogues
Rulletekstfølelse: Mere! Mere!

Avengers: Age of Ultron (2015)

Herregud, ja, takk til alt. Ok, så er jeg kanskje enig i at den første Avengers-filmen er hakket bedre, men Age of Ultron har Quicksilver. Jeg elsker Quicksilver. Ok, så synes jeg X-Men-Quicksilver var bedre enn Avengers-Quicksilver, men Quicksilver er Quicksilver. Husker du den gangen jeg ville være Quicksilver på Halloween?

Uansett. Tony Stark lager kunstig intelligens, og det er jo aldri en god idé, så gjengen må rydde opp i rotet hans. Denne gangen er rotet en hær av roboter, styrt av en selvtenkende slemmingrobot som vil utrydde menneskene. Tony og Bruce mekker litt i laben, Bruce mekker litt i destruction mode, Thor mekker litt i et slags parallellt univers, Captain America snurrer rundt på skjoldet sitt, Hawkeye er ganske kjedelig som vanlig, Black Widow redder dagen.

Jada, jeg liker også Black Widow best, og ja, jeg lolla litt da hun bare: «Jeg kan ikke få barn, så jeg er et monster.» Men, men. Menn, menn. På et tidspunkt i filmen er forresten the Avengers samlet på en gård på landet, og det er gøy. Ellers er det mye rasering av bygninger og infrastruktur.

Det jeg prøver å si, er: Jeg elsket det.

Hallén sier: Det blir litt for mye mas for min del, altså.
Jeg sier: 10/10 superheltboots
Rulletekstfølelse: Quicksilveeeeeer

Siri

11 kommentarer

 1. Nå gleder jeg meg til å se Kingsman. Jeg elsker alt som er engelsk, spesielt MI6. Og andre agenter og Vera og krim generelt. Jeg går dessverre sjelden på kino. Blir mest getboksen, men det funker det også.

   1. Det er mulig jeg er feil person å be om tips. Jeg er nok litt ukritisk. Jeg er glad i Vera, Morse, Young Morse, Broadchurch, Ripper Street, Lewis, Whitechapel, Grantchester og Banks. Og sikkert flere. Når jeg er i gang må jeg nevne den fantastiske agentserien Spooks.

    Og da bør jeg vel kanskje tilføye at jeg ikke ser på tv, bare serier.

 2. Kingsman og Age of Ultron er småepisk ja! Har veldig lyst til å se Wild men har ikke kommet så langt enda :3

 3. Filmtips, litt sånn ref. forrige bloggpost: Adult Beginners
  Tror jeg i alle fall, skal vel innrømme at jeg nesten har glemt hele handlingen nå, men det jeg husker er at det var noe med den som jeg likte. Apropo forrige bloggpost: jeg koste meg glugg ihjel med alle kommentarene. Snakk om engasjement.

  1. Haha, ja! Der pirket jeg visst borti et eller annet i folk.

   Takk for filmtips. Så traileren nå, det ser absolutt veldig interessant ut. Neste frikveld!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.