Noen greier jeg har tenkt på i det siste

katten

 • Å være uenig er ikke det samme som å være krenka.
 • Ytringsfrihet er ikke å kunne si hva som helst uten reaksjoner fra dem rundt deg. Faktisk er en del av ytringsfriheten å kunne reagere på det andre sier. Å ta til motmæle er viktig.
 • Ytringsfrihet er også å fritt kunne velge hva du ikke sier.
 • Harry Styles
 • Alle sier dumme ting. Hvis vi er heldige, sier folk ifra når vi gjør det.
 • Bare fordi noen snakker rolig og med innestemme, betyr ikke det at det de sier er greit eller fornuftig.
 • Når skal jeg lære meg å holde kjeft?
 • To ting som er farlige for demokratiet: å dømme folk uten rettssak og å bestemme hva journalister kan og ikke kan spørre om.
 • Alle gjør feil, og veldig mange feil kan man si unnskyld for og lære av. Tilgivelse kan likevel bare komme fra ofrene for ugjerningen din, og du kan som regel leve greit uten den. Det vi ikke skal gjøre, er å pålegge ofrene ansvar for ditt velbefinnende. Det var du som dreit deg ut.
 • Det er bra å ikke snakke rett fra levra, herregud. Man er ikke «folkets stemme» bare fordi man spyr rundt seg med dritt.
 • Det er lov å like ting selv om de ikke består en avansert politisk korrekthetsanalyse, herregud. (Generelt veldig for PK, bare så det er sagt.)
 • Sorry for at jeg glemte bloggen, men jeg er som regel på Instagram. Er det bedre at jeg blogger om menssyklusen min og Pepsi Max hver dag, eller at jeg blogger om Bjørnar Moxnes annenhver uke? Si din mening i kommentarfeltet, lik og del.
 • Rasisme og antirasisme er liksom ikke to sider av det samme problemet? Hva i huleste? Uten den ene, finnes ikke den andre. Kom igjen.
 • Hvordan konsentrerer man seg, egentlig?
 • Det er slitsomt å forholde seg til nyhetene, og det er et privilegium å kunne gjøre det.
 • Om vold er greit og om vold er effektivt er to forskjellige diskusjoner, tror jeg?
 • I Call me by your name når Oliver ligger på kanten av bassenget og bare plutselig ruller uti?
 • Hele den yndlingsgreia til oss middelklassefeminister om at «det går an å bry seg om mer enn én ting, det er undertrykkende å si at vi ikke kan bry oss om både lederlønninger og steining av voldtektsofre», teller bare hvis vi faktisk bryr oss om begge. Det er faen ikke lov å bruke det som en hvilepute.
 • Jada, jeg skjønner at man ikke til enhver tid kan ta innover seg og bry seg om alt i hele verden, selvfølgelig ikke, men akkurat dette argumentet er så lett å bruke til å rettferdiggjøre vår egen hang til å ha det komfortabelt. Liv og død er viktigere enn rosa og blå babyklær. Jada, jeg skjønner også at mange problemer er uttrykk for den samme, underliggende misogynien, men jeg sier bare at det er vår plikt å putte pengene og ressursene vår der de redder liv. Det er i hendene til de folka som lever med disse problemene.
 • Jaaaa, jeg vet hva whataboutism er, og ingen menn får lov å referere til dette blogginnlegget når de vikler seg inn i noe dritt på vorspiel.
 • Når Michael B. Jordan drar den likposen over den enga i soloppgangen eller solnedgangen eller hva det er og hjertet mitt bare: ??? !!!!!!! ?
 • Skal man ikke bli mer konservativ med alderen? Når begynner det, egentlig? Det hadde vært behagelig.

God søndag!
S

 

26 kommentarer

 1. Er jeg alene om å synes at Moxnes er litt (veldig) kjekk?

  Tusen takk for kjempefint innlegg med mange gode tanker. Helt greit at du blogger annenhver uke, men jeg har ikke insta lenger og kan gjerne tenke meg litt mens- og pepsi maxoppdateringer her inne også.

  God påske!

  1. Jeg synes Moxnes er veldig kjekk, og minst halvparten av det er at han er så prinsippfast. Det er skikkelig attraktivt, spør du meg.

   Ok, mens- og pepsioppdateringer coming your way, Isabel! God påske!

 2. Jeg har merkelig nok blitt mer radikal med alderen. Jeg startet forsiktig med Unge Venstre i forrige århundre, beveget meg raskt videre til AP og stemte på Hadia Tajik så lenge hun representerte Oslo.

  Nå sist stemte jeg på Moxnes. Synes etter hvert at jeg har fått god uttelling for den stemmen der. Som du er inne på, Siri, han er prinsipiell av seg. Det liker jeg!

  Jeg tror min radikalisering henger sammen med en tiltakende evne til å se og gjennomskue kynisme. Det er pengene som rår. Over alt overalt.

  Man kunne bli Rød av mindre.

  1. Tror også det henger sammen med at Rødt er blitt mindre «radikal». Faktisk at hele den politiske aksen har flyttet seg litt mot høyre. Jeg merket forskjell bare på Rødts partiprogram fra valget i 2013 til 2017.

   Hilsen tidligere SV-stemmer, som nå har meldt seg inn i Rødt

 3. Jeg blir også mer radikal med alderen! I likhet med Oddbjørn tror jeg det skyldes en viss modenhet i dette området av hjernen (slett ikke i andre områder), som innebærer at man gjennomskuer, bryr seg om andre enn seg selv og finner sine egne prioriteringer i livet.

  Jeg lufter en tanke som jeg har rundt dette med å ha to tanker i hodet samtidig: Kan jeg akseptere for meg selv at jeg har et sterkt engasjement, som jeg også tar konsekvensen av og innretter livet mitt etter (sammenheng mellom liv og lære her altså) på ett område (strengt tatt to), mens jeg lar være å ta kampen på andre områder? Må jeg engasjere meg i alle saker jeg brenner for, eller kan jeg tenke at «jeg tar denne kampen, på disse to områdene, så kan noen andre ta kampen på ett annet felt»? Eller blir det litt sløvt?

  Ikke at jeg forventer en fasit her, men jeg bruker kommentarfeltet ditt til å skrive ut denne tanken, Siri! Takk for meg.

  1. Halla, Astri!

   Altså, man må vel prioritere på et eller annet vis, det er jo rett og slett ikke praktisk mulig å bry seg om alt, for ikke å snakke om den følelsesmessige prisen noe sånt ville ha. Så jeg tror absolutt man må gjøre noen valg der, spesielt når vi snakker de håndfaste tingene vi gjør, som donering av tid og penger. Når det er sagt, så tror jeg jo alltid det er lurt å tenke litt på hvorfor vi velger som gjør, hva det er som gjør at jeg for eksempel synes det er viktigere å hjelpe asylsøkere med å lære norsk enn å blø på Statoil-bygningen borti her (unnskyld, Equinor-bygningen). Selv om jeg egentlig kunne tenkt meg å gjøre begge deler. Sikkert en del praktiske greier involvert, som gjør én ting lettere enn den andre. Jeg har vel egentlig bare gått rundt med en følelse av at jeg og mange feminister det er naturlig å sammenligne seg med, har brukt den «man kan ikke bry seg om alt»-greia (som er sann) til å velge litt for enkle kamper (som er latskap). Så dette er altså like mye en påminnelse til meg selv, som til andre. For å si det sånn!

 4. Moxness blunka til meg i stortingsrestauranten. Jeg følte meg jo veldig spesiell og stolt, helt til min kollega gledesstrålende fortalte at han hadde blunket til henne i heisen. I heisen! Så der har du Slutty Bjørnar (grrrrmpf).
  For øvrig god påske!

 5. Herregud, jeg har bodd her inne i noen timer nå hehe. Og ja, tenk at det er mulig å tenke så mange like tanker, to personer på to ulike steder i landet? Jaja, er jo bare fint da. Og hallo, må bare legge til en liten kommentar ifm Bjørnar Moxnes og hotness (jf. første kommentar her). Det er ikke rart at han for lengs har fått kallenavnet Foxy Moxy. Hehe.

  Håper du har en fin påske!

  1. <3 Å, så hyggelig, Luisa! Hahaha, kan ikke tro at dette kommentarfeltet utviklet seg til å bli en tørstefest for Moxnes!

 6. Jeg er muligens noe yngre en Oddbjørn(?), men har også rukket å bevege meg fra litt-blå-i-kantene-rød til et godt stykke til venstre for sentrum.

  1. Det er iallfall ingen tvil om at dette hjørnet av internett er plassert godt inni det venstrevridde ekkokammeret!

 7. Du Siri, du er jo bereist nede i greker-land? ;) Hvor har du vært og hva kan du anbefale? Vi skal antakelig til Skiathos i sommer!

  1. Oj, kult! Jeg har ikke vært på Skiathos! Men jeg har vært på Lesvos og ganske mye på Mani på Peloponnes, som er mitt yndlingssted. Men hallo, jeg tror ikke jeg har vært noe sted i Hellas som jeg ikke har likt, så egentlig er jeg en litt dårlig guide på sånne ting. Trenger liksom bare noe olivensnacks, et sted å legge meg ned og helt basic bademuligheter, så er jeg fornøyd.

 8. Siri, se hva som skjer med kommentarfeltet når du lar oss være aleine hjemme! Det tar helt av med Moxnes og radikalisme. Tror vi trenger din kyndige ledelse, disiplin og inspirasjon.

 9. Takk for at du sa at liv og død er viktigare enn rosa og blå babyklede!
  For det er det faen meg.

  Trur eg byrja å bli meir konservativ då eg var 25 og tre månader, og eg likar det ikkje.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.