Noen mål for 2016 og kanskje 2017

NOEN TING JEG VIL FÅ TIL

 • Lære meg noe nytt. Kanskje å lage en matrett, spå med tarotkort eller telle på samisk.
 • Løpe halvmaraton på 1:40 eller raskere i Tromsø 18. juni.
 • Forberede meg ordentlig og gjøre mitt beste på et løp i høst.
 • Få betalt for noe jeg synes det er gøy å gjøre.
 • Dra til Syden minst én gang til.
 • Bake en helt sjuuuk kake.
 • Lese 50 bøker.
 • Hjelpe noen litt.
 • Ta 20-20-20 pushups.
 • Strikke ferdig alle tingene på strikkelista.
 • Gi opp å få til fittemønsteret til votter. Det blir bare ikke bra, ass.
 • Få besøk av Oslovenner og/eller -familie i Harstad.
 • Skrive noe som ikke er et blogginnlegg.
 • Fiske en skikkelig stor fisk.
 • Blogge hver dag i 2016! Glemte nesten den.
 • Eie et dyr.
 • Lese ferdig Stillitsen av Donna Tartt i Verdens lateste bokklubb.

Det er ikke alle disse målene som er spesielt konkrete eller målbare, og det synes noen er meninsgløst. Jeg er egentlig ikke så opptatt av håndfaste mål, sånn utover løpinga. Synes det høres masete og slitsomt ut å skulle ha samme innstilling til livet generelt som til en konkret og målbar hobby. Så dette er mer en liste over ting jeg har lyst til å jobbe for å få til. Handler mer om hva jeg må gjøre for å få det til, enn å faktisk få det til, hvis du skjønner?

Nå skal jeg browse tarotkort på ebay.

Siri

38 Comments

 1. Elsker det!
  Mål!
  Lister!

  Mine kommentarer:
  Få betalt for noe jeg synes det er gøy å gjøre: Hva syens du er gøy? Jeg kan vippse over en liten sum – så er du ferdig med det. Høres det ut som en plan?
  Lese 50 bøker: Åjdå. Det er veldig mange. En i uka liksom. Det går jo nesten ikke an i min verden.
  Hjelpe noen litt: Kan du hjelpe meg – men å lage en liste over fæle bøker?
  Ta 20-20-20 pushups: Ok. Denne adopterer jeg.
  Strikke ferdig alle tingene på strikkelista: Hvilken strikkeliste. Kan vi få se den lista?
  Gi opp å få til fittemønsteret til votter: Finnes det et fittemønster?
  Eie et dyr: Hva slags dyr vil du eie? Er Legemannen med på dette?

  Gullfin liste jaffal.

  Klem

  1. Heeeei!

   Jeg synes ganske mange ting er gøy! Jeg vet bare ikke hvordan man for eksempel får betalt for å se på Netflix? Så om jeg ikke finner ut av det før året er omme, tar jeg gjerne en 20-ings på Vipps for å for eksempel gå på ski opp på en topp?

   Jeg skal absolutt begynne å tenke på den lista med fæle bøker. Har du noen flere titler som burde være på den?

   Ja, du kan få se lista! Jeg har den skriftlig et sted, i hodet mitt ser den sånn ut: 1. Votter til E 2. Votter til annen E. 3. Votter til A. 4. Genser til H. 5. Sokker til I. 6. Sokker til K. Har begynt på nesten alle disse, og da blir det sånn som med parallellesing, at ingenting blir ferdig.

   Jeg har ikke funnet noe bra fittemønster, så jeg har prøvd å lage et selv, men det ser liksom bare ut som en litt vissen rose, hvis du skjønner? Lurer på om det er de ytre eller indre kjønnsleppene sin feil, finner ikke helt ut av det?

   Legemannen er kanskje ikke helt med på dyreplanen, men han vet vel også at det er en del av Harstaddealen at jeg får et dyr etter hvert. Har du noen dyr?

   1. Udødlighetens Elixir må på den lista for eksempel. Den var helt skrekkelig fæl.

    Ok. Så det finnes en Harstad-deal. Håper vi får alle de skitne detaljene i en eget innlegg en dag. Jeg elsker dyr. Jeg har det økonomiske ansvaret for 4 katter. To gikk ut av husstanden som en del av skilsmisseoppgjøret – og med altformyejobbings forbarmet foreldrene mine seg over de to siste. Nå står det mellom katt og hund. En liten, men skikkelig hund. Eller en katt. Helst to. De liker jo så godt selskap.

    Done deal på VIPPSen. Dersom du per 30. desember 2016 mangler måloppnåelse her – så VIPPSER jeg lett over 20 kroner for en topptur.

    Paralellstrikking er litt slitsomt. Kul liste. Jeg har flere på gang der og – men litt mer fordelt etter idiotstrikking (strikking som passer seg i bil) og strikking som krever dagslys og strikking som krever konsentrasjon. Listen min over ting jeg ønsker å strikke varierer veldig og er også veldig omfattende. Jeg får alltid lyst å strikke så mye! Ugg.

    Geriljastrikking har jeg dessverre ikke gjort noe av. Jeg håper du får det til – for et diskret fittemønster kamuflert i en marius-bord høres mildt sagt ganske spektakulært ut.

    Klem

 2. Nydelig liste! Jeg er heller ikke noe fan av konkrete mål. Da blir alle mål veldig hårete også ender jeg opp med å ikke fullføre noe.

  Hvilken kake? Sånn Cake Boss kake som egentlig ikke ser ut som en kake, eller bare en sjuuuukt god kake?

  1. Jeg tror jeg går for en sånn kake som bare ser helt sjuuuk ut. Litt sånn Cake Boss-kake, men mer av typen amerikansk bryllupskake enn en kake som ser ut som en fotballspiller, hvis du skjønner? Skikkelig mye rosa krem eller marsipanstjerner eller noe sånt? Har du noen tips? Vil at man skal tenke sånn: «Oj! KAKE!» når man ser den.

   1. Pinterest er FULL av kakeinspirasjon. Jeg gikk meg nesten vill der inne da jeg skulle gifte meg. Ironisk nok endte vi opp med en kake som så ut som en feilvare. Men den smakte godt da.

 3. Jeg har dessverre kasta tarotkortene mine, men kan bistå med telling på samisk. Oslo kommune hadde nemlig så god råd på åttitallet at jeg fikk morsmålsundervisning. Selv om de egentlig burde ha kalt det betemorsmålsundervisning ettersom mor ikke snakker samisk. Nuvel. Bare å si fra.

 4. Så fint innlegg! Synes egentlig dette var ganske målbart jeg. «Har jeg lært meg noe nytt i år?» Ja eller nei. «Har jeg lest 50 bøker/ bakt en sjuuk god kake/ fåt besøk?» Ja eller nei.

  Hilsen Listebloggeren

 5. På fredag – lørdag brukte jeg 17 timer på å lage glutenfrie croissants. Smakte helt OK (har aldri smakt croissants før så vet ikke hvordan det skal smake).

  1. Hvordan lager man egentlig det? Bruker man ikke sånn rar deig i sjukt mange forskjellige lag til det? Og kan masse smør veie opp for glutenfritt mel? Det siste spørsmålet er uteklukkende basert på mine fordommer mot glutenfri baking, og trenger ikke ha noen rot i virkeligheten.

   1. Man må få smøret lagvis inn i deigen ved å kjevle ut smør i deig, mange ganger. Altså man må brette og kjevle ut, kjøle, brette og kjevle ut, gjenta hundre ganger. Ingenting som kan veie opp for glutenfritt mel. Det er vanskelig med bakst, man bør ikke holde på med den med mindre man må. Men kjekt med et prosjekt daa.

 6. Synes det er helt greit med ukonkrete mål, jeg er mer i mot «hver dag»-mål. Mer fan av 50 bøker i løpet av året, enn én bok i uka.

  Synes det er så kjedelig å feile fordi jeg var så opptatt med livet en dag, liksom. (Så får jeg heller bruke juleferien på å lese de siste ti bøkene, da).

  Men da handler det kanskje for meg mest om å få det til? HM!

  1. Jeg prøver å basere livet mitt mindre på skippertak enn tidligere, men det er vanskelig, altså. Skippertak fungerer overraskende godt, overraskende ofte. Det er vel det som er problemet.

 7. Lister <3 Jeg skriver lister i hytt og pine jeg, men som regel havner de halvveis gjennomført i søpla. Dette har du sikkert tenkt på selv allerede, men vil gjerne lese blogginnlegg om at du fullfører ting på listen! Spesielt i forhold til den helt sjuuuke kaken :D

  1. Har du noen tips til hva slags kake jeg kan bake? Jeg er ganske god på gjærbakst, men har ikke bakt så mye annet. Også vil jeg at kaka skal se heeeelt sjuuuuk ut.

   1. Jeg synes at Manuela (http://www.passionforbaking.com/) ofte baker helt sjuuuke kaker og cupcakes og alt. De ser i alle fall sjuukt gode ut, men har aldri prøvd oppskriftene hennes selv. Jeg holder meg til å bake brownies eller pavlova. Er ikke så veldig kreativ på kakefronten!

 8. Skjønner ikke hvorfor alle mål og ting man vil gjøre må være så konkrete eller målbare. Det burde holde at man gjør ting man har lyst til og at man gjør det når man har lyst til å gjøre det. Likte denne lista, jeg.

  Jeg har et par-tre mål i år jeg også, og det er å lese 50 bøker, kjøpe nytt puslespill og å overleve. Alt annet tar jeg litt som det kommer.

  Tarot kan være litt gøy, spesielt når man får litt dreisen på det og husker på at det kan være lurt å basere livet sitt på noe annet enn hva noen tilfeldig utvalgte kort viser (jeg er med andre ord en ikke veldig seriøs tarot-bruker). Vi kan lage en tarotklubb. Utveksle tips hver torsdag klokka 19.00 og diskutere dagens tarotnytt (hvem fikk dødskortet?!!). Tips #1: Rider-Waite er fine kort.

  1. Å, takk for tarottips! Jeg vil veldig gjerne har en tarotklubb. Har du noen tips til hvor man kan lese seg opp litt?

   1. Du kan sjekke om biblioteket i Harstad har boken Learning the tarot av Joan Bunning. Litt tykk bok, men har en del tips, øvelser og forklaringer som kan være nyttig. Og så må man bare luke bort de avsnittene hvor forfatteren forteller om hvordan tarot har hjulpet henne og vennene hennes med å takle diverse kriser i livet. Men boka er fin mtp å lære seg det som er mest basic, da. Ellers har jeg ikke så mye å komme med, annet enn internett er din venn osv.

 9. Synes dette er en bra liste, men etter min mening mangler den et destruktivt element. Bare et råd fra menigmann her altså, men for å motvirke dagliglivets tristesse, burde du ikke ha et mål som ikke er bra for deg? Eksempler: Lære å skyte romperakett. Eksperimentere med å røyke en rullings (hallo, du bor i Harstad). Fjerne en føflekk på deg selv (her kan du involvere Doktor H, og vi kan se gøye bilder). Få deg tatovering (en sei f eks).

  1. Vet du hva, det har du veldig rett i. Jeg tror jeg er så opptatt med å ikke falle ned i et ganske mørkt hull om dagen, at jeg driver og lister meg rundt kanten og later som at det ikke finnes ved å bare drive med konstruktive ting. Jeg har for eksempel begynt å skrive masse lister (jf. dette innlegget) og å skrive ned ting jeg må krysse ut hver dag i kalenderen min. Men kanskje jeg bare gjør meg selv en bjørnetjeneste? At jeg trenger å gjøre litt flere destruktive ting for å holde meg unna Det store mørket (wow, hørtes alvorlig ut). Jeg har alltid hatt lyst på en Gollum-tatovering. Jeg har jo det.

   1. Det er den beste ideen på lista så langt mener nå jeg. Gollum…!
    Jeg heier på deg altså. Du kommer ikke til å ramle i hull, kanskje med unntak av uhell under løpinga.

 10. Elsker listen <3 Og hjelpe noen litt, DET skal jeg og. Ellers er mitt mål for 2016 også å få betalt for noe jeg liker å gjøre. Eller i det minste betalt for noe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.