Noen turbilder + litt nattlig fjas

Svolvær

God helg til alle, bortsett fra til de mammaene som etter å ha lest løpeguiden min, glemte å si at de syntes det var et fint innlegg før de fortalte meg at babyer ikke kan se på tv alene. Jeg kommer ikke til å svare på mailene deres, de var for kjedelige.

Jeg kommer heller ikke til å svare på den ene mailen om at fosteret utvikler ansikt i uke fem. Hvis det kan trøste avsenderen, så kan jeg informere om at jeg på bildet under står og griner av frykt på selveste Djevelporten i Svolvær:

Djevelporten i Svolvær

Abisko

Indre Elgsnes

Abisko

Bading på Gressholman

Det var litt bilder fra noen turer jeg og han jeg lever sammen med har vært på i det siste.

Sånn ellers prøver jeg så hardt å trives i Harstad at jeg holder på å ryke i sømmene. Jeg har til og med begynt å tenke at jeg må bli litt mer positiv, som om min generelle utilpasshet ikke har noe å gjøre med at jeg kjeder meg ihjel og føler meg som en gjest i en annens liv.

Typisk tegn på at jeg kjeder meg: jeg har blitt veldig opptatt av den berømte slåsskampen. Du vet hvilken jeg mener. Den der en bokser og en slåsser skal bokse om kapp? Det er jo en helt absurd og ekstremt lite on brand greie for meg å bry meg om.

Alt jeg vet om boksing har jeg lært av Creed, en av mine yndlingsfilmer å se når jeg ikke får sove. Da spoler jeg alltid over boksekampen på slutten, for jeg liker det ikke når Michael B. Jordan får vondt. Jeg kan med andre ord ingenting om boksing. Heldigvis virker det som om begge de to som skal bokse i den berømte slåsskampen fortjener å få bank.

Uansett. Jada, jeg jobber og løper og plukker sopp, så jeg vet ikke helt hva som er problemet, og har bestemt meg for å løse det med tankens kraft. Jeg har nemlig lest på nettet at alt sitter i hodet, så nå skal jeg bli litt mer sånn «de beste ønsker og gode smil til deg», som det sto på en skitten post-it på doen på bysenteret her om dagen.

Neida. Det eneste som er mer irriterende enn sånn positivitetsmas, er sånne folk som insisterer på å hate alt og alle hele tiden. Å ha en svart sky rundt hodet er et dårlig image. Dette er ikke 2009. Det er 2017 og apokalypsen er dekorert med Chelsea Mannings solbrille-, hjerte- og regnbueemojis. Bare klapp en hund eller spis en is eller noe.

Her er noen bra ting med å bo i Harstad:
 • Det er veldig instagramvennlig og svært få turister.
 • Man kan bruke uttrykket «på fetthåret». For eksempel hvis noen vinner med liten margin i friidrett, kan man si: «Det var på fetthåret!»
 • Nå i slutten av august er det helt perfekt balanse mellom hvor mye lyst og mørkt det er i løpet av et døgn. Ser litt mindre på Creed på denne tiden av året.
 • Veldig ofte skriver noen ordet «hentai» i piggdekkstøvet på butikkvinduene i byen.

Sånn til slutt vil jeg minne om at argumentet mot å stenge folk inne, ikke er: «Hva hindrer henne egentlig fra å stenge meg og mine inne neste gang?» Det er: «Man skal ikke stenge folk inne».

Siri,
kommer sikkert til å revurdere nattblogging som konsept når jeg leser dette innlegget i morgen

 

22 kommentarer

 1. Jeg har ikke lest løpeguiden din, for jeg fant ut etter en 10 minutter lang joggetur i 2012 at det ikke er noe for meg. Men, ble folk sure fordi du skrev en løpeguide og hva har fosterutvikling med det å gjøre?

  1. Ok, nå leste jeg sikkert litt over halvparten av løpeguiden og jeg kan ikke skjønne at det du skrev om baby og TV er så ille? Nei, man kan ikke la en baby sitte alene uten tilsyn, men om pappaen er der og lager mat, ser jeg ærlig talt ikke problemet med å la ungen se litt Drømmehagen. Jeg er ofte alene med min unge og da hender det at jeg lager mat eller bare vil gå på do i fred. Da slår jeg på Drømmehagen med god samvittighet og om jeg er i et annet rom (f.eks. på do), så har jeg døra litt på gløtt sånn at jeg likevel hører og ser han.

   Jeg fikk forresten lyst til å gi løping et nytt forsøk. Jeg har ikke råd til treningssenter nå fordi jeg jobber så lite, men løping er gratis og din definisjon av hva løping er, rommer ganske mye. Jeg må bare finne joggeskoene mine først.

  2. Herregud, så hyggelig at du vil prøve litt løping igjen! Fortell gjerne hvordan det går!

   Du, det er på ingen måte første gang jeg sier noe slumsete om babyer som enkelte mammaer ikke liker. Det med babyen og Drømmehagen (DET er det programmet heter, ja! Takk!) var jo bare ment som et eksempel på at løping er slitsomt og kan være veldig vanskelig å få til å passe inn i hverdagen. Synes helt ærlig det var ganske komisk å henge seg opp i det. Jeg får være mer presis eller legge på en sånn «jeg vet ingenting om babyer»-disclaimer neste gang!

  3. Man trenger ikke barnevakt heller, bare se på Alysia Montano! Løper rundt med en i magen og en i løpevogna. Serr, sjekk henne ut på insta. Ps: har jeg fortalt om da jeg hadde baby og var desperat nok til å kjøpe meg mølle? Det funka bare sånn passe.

  4. Hadde det bare vært å sette på Drømmehagen og ta seg en joggetur, hadde man jo gjort det. Folk med babyer har gjerne prøvd alt som står skrevet på internett for å løse eventuelle problemer. Problemer man ikke forstår før man sitter der selv, men en baby og null tid for seg selv.

   Hang meg på ingen måte opp i det og syns innlegget var så fint at jeg til og med delte det på Facebook. Synd at det ikke teller.

   Dette skriver jeg for øvrig samtidig som jeg har en mildt sagt snakkesalig «baby» masende over meg altfor tidlig søndag morgen, så mulig det høres kvassere ut enn det er ment. Poenget er bare at det viktigste når man har baby er å dekke sine og alles (særlig babyens) primærbehov først, og så er jeg villig til å innrømme at løping faktisk er et av mine (sekundære) primærbehov. Jeg blir kjip uten. Babyer er dessverre ganske uselvstendige og egoistiske, og noen av dem kan slippe helvete løs om du forlater dem ett bittelite minutt for å gjøre noe annet.

 2. Stedet er veldig fotogent, det skal det ha. Dere går mange skikkelig fine turer. Men, hva skal dere gjøre etter Harstad? Da er det jo din tur til å bestemme hvor dere skal bo i to år. Jeg føler at det er greit å stille spørsmålet siden innlegget selv var så ærlig og fint. Men det at jeg kan stille det, betyr jo ikke at du må svare da. Ny de siste dagene av august!

  1. Jeg skal fortelle deg det når jeg veit det sjæl! Er virkelig ikke meningen å være hemmelighetsfull her, jeg bare veit ikke selv. Jeg kunne jo for eksempel tenke meg å ha en jobb jeg faktisk går til, med kolleger og sånt, ikke bare sitte og frilanse for meg selv!

   Jeg skal være ganske mye i Oslo i høst, så det blir fint. Hvordan går det med deg? Hva skal du gjøre nå? Er det deilig å være ferdig med å studere?

 3. Det er rart med det, hvordan man føler seg på forskjellige plasser. Jeg finner ofte ro i Harstad, men jeg er vokst opp der og har mange venner og familien min der. Så det er sikkert noe helt annet.

 4. Jeg synes du er en ganske positiv fyr som ikke lever i fornektelse. Det er jo forskjell på å ta selfies med insisterende glis og tagge alle bilder med liveterbestute og lovemylife og beautifulharstad og å være en ganske positiv fyr som vet at livet ikke er på sitt greateste akkurat nå, og i tillegg hvorfor. Du kan få låne to av min fars faste meldinger, som jeg prøver å ty til når det røyner litt på: 1) Det er når vi stanger hodet i veggen, at det går fremover. Og 2) Alle følelser er forbigående, akkurat som skyer på himmelen.

  1. Kanskje hvis jeg stanger hodet skikkelig hardt i veggen, så blir det hull! Tror dere har rett i at det er greit å være pragmatisk. Jeg er bare livredd for å bli en sånn sur, gammal kjerring. En pragmatisk, gammal kjerring er derimot helt midt i blinken.

 5. Elsker nattbloggingen din. Hvorfor er det sånn at man er mer ærlig om natten egentlig? De aller beste tingene skjer jo da.

  1. Det er rart! Noen ganger vet jeg ikke om jeg er mer ærlig eller bare mer sårbar om natta? Mange ting virker veldig overveldende om natta.

 6. Som vanlig tar mammapolitiet feil. Svært små barn kan selvfølgelig se på tv alene. Man bare fester en sånn hamsterflaske med morsmelkerstatning innenfor rekkevidde.

  Jeg har tross alt tre barn som har vært baby mens jeg har vært på løpetur.

 7. Å, jeg lar meg så altfor lett provosere av oppførselen til abortmotstandere. Som om kvinner som velger å ta avslutte et svangerskap ikke er fullstendig klar over at det er et foster i utvikling i den altfor ivrige livmora de er i besittelse av. Fem uker gamle foster har kanskje ansikt, men de ser fortsatt ut som aliens på 3D-ultralyden ti uker senere (synes 3D-ultralydbilder er fryktelig skumle).

  Men trenger du å trives så innmari godt i Harstad? Ok er jo bra nok. Litt slitsom i lengden kanskje, men bedre å være realistisk og litt negativ enn rosenrød og overpositiv.

  1. Haha, jeg skjønner heller ikke helt hva det var med akkurat ansiktet som skulle gjøre noen forskjell? (Det var også feil info avsenderen baserte seg på, ansiktet kommer i uke 7, hilsen klikk.no.)

   Jeg tror noe av problemet mitt med Harstad-prosjektet er at jeg blir så pressa og utfordra på sånne ting jeg ikke har noe som helst behov for å bli pressa og utfordra på, og at jeg ikke blir pressa og utfordra på sånne ting som jeg har behov for å bli pressa og utfordra på? Hvis du skjønner hva jeg mener? En natt skal jeg skrive det store Harstad-innlegget, men det blir en stund til, tror jeg!

   Hvordan går det med deg, I?

  2. Håper denne kommer under din kommentar selv om jeg trykker reply på meg selv?

   Da må du finne noe å utfordre deg på som du vil bli utfordret på! Lurer på hvilke av de nyttige studiepoengene mine jeg brukte for å resonnere meg fram til det. Du har ikke lyst til å ta et strøfag kanskje i litteratur eller på et universitet/høyskole? Restetorgemnene er kanskje åpne fortsatt (nå googlet jeg høyskole Harstad og ser at det er mest sykepleie. Kanskje en dårlig idé. Egentlig er studere en dårlig idé uansett) Det er ikke et sånt kontorkollektiv som er så hipt og kult i storbyene for frilansere du kan besøke og kanskje hospitere hos?

   Jeg har det bra! Har en jobb med kollegaer som har med kake på bursdagen sin og kake i kantina hver fredag(vi jobber i tillegg til å spise kake) og jeg har fryseren full av blåbær jeg plukket for en uke siden.

  3. Jobber med utfordringene, I. Er bare ikke alt som kommer på bloggen før jeg har testa det ut ordentlig.

   Godt å høre at du får nok kake!

 8. Ja nå må jeg jaggu legge til enda en greie i babyjoggedebatten ☺ sorry på forhånd!
  Det eneste som har funka for oss er å trene etter ungen/ungene har lagt seg, dvs tidligst kl halv åtte på kvelden. Spesielt om det er etter at permen ens er ferdig, for da ser man jo langt mindre til avkommet. Så det fordrer jo at man ikke er heeelt kaputt på det tidspunktet. Når man får det til føler man seg jo fryktelig flink!☺
  Bra ting med å få barn: man kan komme til å bli fryktelig effektiv, kroppen responderer bra/bedre på treninga og man blir (enda) mer glad i kroppen sin og forhåpentligvis partneren sin.
  Peace out ❤😁

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.