Opp på Elgen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hei, friluftsbloggen! Jeg prøver meg igjen.

I dag har vi vært på Elgen, et beist av en knaus ved Elgsnes, litt nord for Harstad. Det var helt min type fjelltur. Ganske bratt uten å trigge høydeskrekken, og skikkelig flott utsikt. Man får rett og slett veldig godt betalt for skarve 500 høydemeter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi brukte omtrent 40 minutter opp fra kirken på Elgsnes, men da gikk vi ganske fort, altså. Jeg får jo alltid bestemme tempoet, og tok det som en god treningstur. Første delen av turen gikk på en hyggelig, liten traktorvei blant småbjørk og myrull. Så kom vi inn på stien som går oppover ryggen. Selv om det var bratt, så var det ikke ubehagelig luftig noen steder. Det var også fin, myk bunn, i motsetning til den vanlige, usjarmerende fjellura. Jeg var ved godt mot, og begynte å få litt tro på at jeg en gang kan bli et slags friluftsmenneske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var ganske flatt og hyggelig på toppen, i tillegg til den helt supre utsikten. Man kunne faktisk se alt sola rørte ved i 360 grader.

Jeg bare: «Eeeeeh, hvorfor skal man egentlig opp på 2000 meter når man kan få dette på 500?»
Hallén bare: «Altså, skjønner du det ikke, så skjønner du det ikke. Men dette er fint, da.»
Jeg bare: «MÅ du gå ut på kanten???»
Hallén bare: «Ja.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tror jeg kunne tenke meg å gå turen en gang til på natta. Får man ikke sove på grunn av midnattssola, så kan man vel like gjerne gå opp på en knaus og se på den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siri

24 kommentarer

    1. Det er akkurat sånn turer skal være! Da har man både mål, mening og et bestemt tidsrom å forholde seg til.

  1. I dag prøvde jeg å misjonere fram at en studievenninne av meg skal flytte til Narvik fordi jeg tenker at å besøke henne i Narvik er kanskje like fint som ditt Harstad og omegn. Håper det er innafor.

  2. Det er så utrolig vakkert der oppe! Får nesten lyst å ta førerkort bare for å dra på biltur til Nord-Norge. Bare nesten.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.