Meny Lukk

Oppdaterer treningsfilosofien min litt

wyllerløypa sirivil.no

Min treningsfilosofi er (trommevirvel) at jeg trener når jeg har tid. Når jeg sier det sånn, høres det ut som om trening er ganske langt ned på prioriteringslista mi. I praksis betyr det at jeg sørger for å ha tid til å trene, enten det er på morgenen eller på kvelden. Også betyr det at jeg trener når jeg har bestemt meg for å trene. Det betyr ofte at jeg står opp tidlig.

Selvfølgelig hender det at jeg ikke kommer meg ut fordi noe skjer eller dørstokkmila blir for krevende, men sånn alt i alt er jeg flink til å 1. gjør det, og 2. gjøre det når jeg har planlagt at jeg skal gjøre det.

Noe jeg ikke har vært så flink til å ta med i beregningen, er dette: Når man er i dårligere form enn man pleier, løper man ikke bare treigere og mindre enn vanlig, man må også beregne mer tid mellom øktene. Dette visste jo du, selvfølgelig, men det gjorde ikke jeg. Eller, jeg visste det kanskje, men på samme måte som jeg vet at man burde ta av maskaraen før man legger seg: Det er digg å slippe å tenke på når man legger seg, men ikke så fett å være blind når man våkner.

Nå har jeg jo egentlig sluttet å sammenligne min nåværende form med tidligere tilstander, men akkurat i dette tilfellet tror jeg det er lurt å få litt perspektiv på ting. For det kan rett og slett hende jeg må revurdere treningsfilosofien min litt. Hvis jeg nå løper en langintervall mandag ettermiddag, er det ikke sikkert jeg er klar for å løpe morgenen etter. Kanskje jeg må vente til tirsdag kveld, eller til og med onsdag. Kanskje jeg kan presse meg til å jogge en liten tur, men den halvannentimes løpeturen jeg innbilte meg at jeg skulle få til? Jeg får den nok til, men det ville vært dust i lengden.

Så jeg tror jeg skal oppdatere treningsfilosofien min fra at jeg «trener når jeg har tid» til at jeg «trener når det er lurt å trene». Så får jeg heller oppdatere den igjen på et senere tidspunkt. Nå kan man jo sikkert si at at det med å trene når det er lurt å trene gjelder for alle, også de som er i god form. Det lover jeg å prøve når jeg kommer meg så langt.

(Og ja, jeg vet at når folk snakker om treningsfilosofi ellers, så mener de hva slags trening de gjennomfører eller synes er optimal å gjennomføre, men sånne ting synes jeg det er så kjeedeeeeelig å snakke og høre om, dessuten har jeg ingenting å komme med.)

Siri,
litt smartere for hver knekk