Oppdatering på ikke-noe-godteri-uka

Her er meg i morges, da jeg skjønte at det nok ville være å bryte reglene å spise helgefrokostblandingen min:

sirivil.noFaktisk har jeg vært litt sånn hele uka. Litt sånn blæ. For å kunne skrive dette blogginnlegget har jeg notert underveis. Nå er det jo både i dag og i morgen igjen før jeg har fullført utfordringen om å ikke spise noe godteri eller godterilignende på en hel uke, men det passer fint å oppsummere litt i dag.

Mandag 13:00, pauserommet: Jeg hater mandag. I dag er det også starten på Mammutsalget, og folk er helt ville. Jeg vil ha 15 sure føtter og en pose salte sild, men nei. Det har også oppstått et større problem enn at jeg ikke kan spise smågodt, og det er at jeg ikke vet om Pepsi Max er lov. Skal spørre M.

Mandag 22:04, hjemme: Pepsi Max var i utgangspunktet lov. «Jeg ville aldri drukket det, men det er jo ikke noe sukker i det, og det var det som var avtalen», sa M. Så ble vi enige om at hvis jeg ellers ikke drikker noe Pepsi Max denne uka, kan jeg få ett glass og ett kakestykke når mormor feirer bursdagen sin på onsdag. Sånn ellers har det gått overraskende bra i dag. Har hatt ganske hektisk program hele dagen, så har ikke rukket å tenke så mye på godteproblemet.

Tirsdag 12:30, benk i solveggen: Jeg har så lyst på Pepsi Max. Dette kullsyrevannet er ikke det samme. Jeg har vondt i hodet og er litt sur, og jeg er sikker på at en bolle hadde hjulpet. Jeg synes ikke dette er noe gøy lenger. Det er kjedelig og dust, og det hjelper bare litt at jeg prøver å være stappmett hele tiden. Jeg tenker alltid på godteri.

Onsdag 15:00, hjemme: Jeg er så tørst, drikker mye mer enn vanlig. Chug chug chug. Etterpå skal jeg spise kake, og det er bare derfor jeg ikke har sprukket i dag. Holdt på å kjøpe Sørlandschips på butikken i stad, klarte å la være fordi jeg var redd for å møte noen kjente som visste om utfordringen.

Onsdag 21:30, hjemme: Aaaaaaagh, den kaka var så god, og Pepsi Max er det beste som finnes.

Torsdag 11:15, pauserommet: Jeg er sur og slapp og vil ha: Sure kirsebær med sukker utenpå, peacemerker, lakrisansikter, sitronlepper og Sørlandschips med dipp.

Torsdag 18:30, t-banestasjonen: Jeg har ventet en halvtime på t-banen, etter en monsterøkt på ellipsa og mølla. Istad da jeg var på Rema, var jeg såååå nære å kjøpe to – 2 – New Energy. Jeg får aldri lov å kjøpe to, det er bare lov å spise én om gangen, og bare når jeg virkelig trenger det, men der inne hadde jeg faktisk to stykker i hånda og tenkte fuck it. Så la jeg dem fra meg, og det er det mest heltelignende jeg har gjort i hele mitt liv.

Fredag 18:30, hjemme: I dag har det gått bra.  Har tenkt litt på godteri, men ikke på en alvorlig måte. Er mest sur for at jeg ikke får noe godteri i helga, men føler meg fullt kapabel til å stå imot. Akkurat nå er jeg også veldig mett, så det kan jo ha noe med saken å gjøre.

Lørdag 08:45, hjemme: Spiste ikke noe godteri under sosialiseringen i går kveld. Skjønte nettopp at jeg ikke kan spise helgefrokostblandingen min fordi det er 100 prosent sukker. Er sur for det.

Konklusjon: Har blitt sur av godtefri.

Her er jeg sur når Hallén spiser mangois og jeg må ta til takke med mango. Har også lagt på et litt surt filter, for å virkelig la følelsen poppe gjennom skjermen:

20160218_203006

Her går jeg fra blid til sur når jeg skjønner at katten kan spise bolle og jeg ikke kan spise bolle:

sirivil.no

Jeg skal ikke påstå at jeg vil dø, men natt til fredag drømte jeg faktisk at en lege (uten sko?) spurte om jeg hadde noen konkrete selvmordsplaner, og så svarte jeg: Nei, men jeg drakk en grønn smoothie på tirsdag.

På mandag kan vi snakkes om hva jeg har lært og hva Meisebollen har lært.

Siri

18 Comments

 1. En dag i lunsjen snakket vi om at sukker er mer vanedannende enn heorin. Det tror jeg på, sa jeg da, for jeg sliter veldig med å holde meg borte fra sukker, og har aldri slitt med å holde meg borte fra heroin.

  Hva gjør du på mandag? Blir det tilbake til normalen? Blir det dobbelt opp hele uka for å ta igjen det tapte, eller blir det kanskje heller en supersnopedag på mandag der du spiser alt du ville spist i løpet av uka, eller tror du at abstinensene gir seg og du kan begynne å gå med sånne buttons med «6 år uten sukker» etterhvert?

  1. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre i morgen, når jeg har lov til å spise godteri. Hele uka har jeg tenkt at jeg skal kjøpe verdens største smågodtpose og se fem episoder av Friday Night Lights på rad. Nå er jeg ikke så sikker lenger. Det er jo ganske digg å ikke tenke på godteri hele tiden. Hva synes du?

   1. Haha, du må ikke spørre meg! Men jeg kan si hva jeg hadde gjort; jeg hadde prøvd å ikke kjenne så veldig etter, så hvis du ikke kjenner noe annet enn «i dag kan jeg faktisk spise godteri» så dropper du det, mens hvis du kjenner kjempecravings selv om du ikke prøver å kjenne etter, så kjøper du det du har lyst på. Selv om det sikkert er kjempedeilig å komme ut av sukkerrusen (det har jeg ingen erfaring med).

 2. Ut i fra hvordan du skildrer tapet over sukkeret, er jeg ekstremt imponert over selvkontrollen din. Gratulerer med nesten overstått! Jeg foreslår lørdagsblanding til frokost på mandag.

 3. Du er flink!

  Jeg spiste sjokolade i dag, første gang siden forrige lørdag. Det har vært en slitsom uke. Det har vært en fantastisk dag i dag. Pga sjokoladen. 1 uke til neste gang. Æ.

 4. Jeg gleder meg til oppsummering og ikke minst hvordan uken til Meisebollen har vært. Jeg hadde faktisk 2 mnd uten godis, men det var fordi jeg overspiste en hel helg og måtte seriøst detoxes…

 5. Inspirert av deg har jeg inngått en liknende avtale med en kollega – meen – siden vi er realistiske har vi noen (få) unntak. I 4 uker (altså til påske) er det kun lov med totalt 4 enheter godteri (sjokolade, 85%) er lov til kaffien, hver dag.

 6. Rettelse 2: (kommentarfeltet ditt tåler ikke «mer/mindre enn» tegn!).
  4 sjokolader totalt, der hver er mindre enn 100g
  Mørk sjokolade, kakaoinnhold 85% eller høyere, er lov til kaffien hver dag.

  Sånn. Nå skal jeg slutte med spammingen.

  1. (Jeg tror kommentarfeltet tror man driver og skriver html når man bruker krokodillemunner? Vet ikke helt, da. Går det an hvis man gjør det med mellomrom? F. eks.: én grønnkål < ti kilo smågodt?) Dette er et veldig interessant prosjekt som jeg gjerne vil ha regelmessige oppdateringer på. Har dere begynt i dag? Hvordan føles det?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.