Påskeegg småskeegg

Her er det som skjedde:

Moren til Hallén er kjempegrei. Så grei at hun ikke bryr seg om at jeg er en slask, så grei at hun alltid har Pepsi Max når jeg kommer på besøk, så grei at hun sender påskeegg i posten til Harstad.

Påskeegget kom i dag, jeg så det stikke opp av postkassa da jeg var på vei ut på løpetur.

«Gi meg litt godteri», sa jeg da jeg kom inn.
«Vi har ikke noe godteri», sa Hallén.
«Jo, vi fikk jo påskeegg fra fru Hallén i dag», sa jeg.
«Ja, men det er jo ikke påske ennå», sa han.

Og så fulgte en lang diskusjon om hvorvidt det er lov å spise godteri fra påskeegg før påske.

Hans poeng: påskeegg spiser man bare i påsken, ellers kan man plutselig spise påskeegg når som helst, og da mister påskeegget hele sin sjarm.

Mitt poeng: vi har ikke godteri i huset, gi meg godteri, vi kan fylle på påskeegget seinere.

Det ble såpass opphetet stemning at Hallén tok med seg påskeegget på badet mens han dusja, for at jeg ikke skulle smugspise av det. Se, der ligger det, fortsatt postinnpakket:

Så foreslo Hallén at vi kunne avgjøre det hele ved å sende melding til Kristine og høre hva hun synes. Kristine er lege, men ganske ok likevel. Til vanlig ville jeg syntes det var en dårlig idé, for Hallén og Kristine er enige om veldig mange ting, for eksempel at alle skal ha likt bestikk når man spiser og at barn er bra. Siden det handlet om godteri, var jeg likevel rimelig sikker på at hun ville dømme i min favør.

Men nei. Hun sa også at jeg måtte vente til påske. Jeg klikka fullstending og rørte voldsomt i pannekakerøra.

Jeg vet ikke når påsken begynner, engang. Er det på fredag, er det når den første påskekrimmen går på NRK, er det på palmeviftingsdagen, har det noe med et lam eller slakting av førstefødte sønner å gjøre?

I mitt barndomshjem fikk vi ikke ett stort påskeegg. Brødrene min og jeg hadde hvert vårt lille påskeegg, og de lå på stuebordet hele påska. Inni hvert egg lå det en liten, fluffy kylling, som hver morgen og kveld tryllet fram noen godteribiter. Sånn er det fortsatt, om jeg er hjemme i påsken. Mamma sier at det er sånn fordi vi hadde spist opp alt godteriet med én gang, om vi fikk sjansen.

Men nå er jeg ikke hjemme hos mamma, jeg er voksen og i mitt eget hjem og min egen livspartner nekter meg å spise mitt eget godteri.

Jeg ble driiiitsur og sa: «Du bare elsker regler! Du elsker regler så mye at du finner på regler når det ikke er noe regler! Hva er det som har skjedd i livet ditt, for at du skal være så opptatt av å legge begrensninger på tilværelsen din? Hæ?»

Jeg ble så sur at jeg gikk til byen, kjøpte det største påskeegget jeg fant, fylte det med godteri, gikk hjem, la meg på sofaen og spiste av egget mens jeg holdt blikkontakt med Hallén.

Dessuten kjøpte jeg M&Ms med peanøtt, og det er Halléns store svakhet. Så nå har begge to spist av påskeegget før påsken har begynt.

Hilsen Siri,
tverr

34 kommentarer

 1. Dette var en veldig morsom hverdagshistorie! Det er så herlig å kunne utnytte hvor godt man kjenner livspartneren sin noen ganger, heheee. For meg begynner påske på nå på fredag og varer helt til tirsdag morgen (18). Lang påske!

 2. Morsomt med hverdagshistorier som dette. Det er fint å lunne utnytte hvor godt man kjenner livspartneren sin noen ganger! Påske begynner i morgen kveld og varer til tirsdag etter andre påskedag. Det mener jeg! Sånne kristne mener vel den starter med palmevifting på søndag.

  1. Haha, her kom det flere kommentarer ja. Lekte meg med å lese blogg på telefonen og da er det visst ikke bare bare å kommentere!

 3. Dette er så gøy å lese! Her i studentboligen diskuteres det stadig om det er lov med godteri på hverdager. Og brus. Heldigvis (uheldigvis?), er jeg ganske flink til å overtale meg selv og samboeren.

  1. Det er jo faktisk en av de beste sidene ved voksenlivet! Å kunne velge når man skal spise godis!

  1. Ja, heilt klart! Kvifor skal eg liksom vente til påska starter når det er påskegodt i butikken to månadar før? Det må jo bety at det er lov å ete påskegodt akkurat når ein vil?

 4. Jeg lol’a på kontoret nå!
  Spurte dere ikke fru Hallén om når egget skal tas? Det må jo være avsender som legger føringer for dette?
  Da jeg var liten fikk vi et lite egg på påskeaften, fylt med dårlig godteri (non-stop med hakk i «lakken», som var igjen etter kakepynting, og eske med rosin). Klandrer mora mi rutinemessig for dette hver påske, og spiser alt påskegodteriet jeg kan komme over; eget og andres. Dette på samme måte som jeg og søstrene mine spiser nugatti med skje. Vi ble frarøvet sjokoladepålegg i barndommen, og lider av det fortsatt, 40 år etter.
  Jeg APPLAUDERER din handlekraft med innkjøp av det perverst store egget! Kult at du fikk lokka dr H utpå, fikk han fylle-/godteriangst etter inntaket?

  1. Hahaha, skjønner SÅ godt hva du mener med å overkompensere! Hva slags påskeegg får ditt avkom? Dr. H skjønte hvor det bar da jeg dro opp M&M-posen fra egget, det var noe med det resignerte blikket som bare var veldig deilig. Han har ikke noen spesiell fylleangst for akkurat påskeeggspisinga, men han har generelt litt anstrengt forhold til å kose seg (synes jeg).

  2. Mitt avkom får digre egg fylt med akkurat det de liker. Den eldste får alle mulige sure ting. Han i midten får seigmann (det går med to poser, egget er så stort). Han minste lille duden får lakris, marsipan og noe skrekkelig flytende greier som du tømmer på en sukkertøy-dings og slurper i deg (??). Alle får sjokolade oppi. Når jeg har fylt egga sender jeg mms til mutter for å riktig gni det inn. Jeg gjemmer egga og lager rebus til dem, og så sitter jeg selvtilfreds i sola med en pinne, livspartner og ei bok resten av dagen.

  3. Haha! «generelt litt anstreng forhold til å kose seg» – du beskreiv akkurat no den pietistiske, ingeniøren min på ein prikk!

 5. Ærleg talt. Dette er sjukt! Når dama sender påskeegg med godteri i til deg og svir av like mykje på porto som for egg m/fyll, så er det jo for at du skal få ete av det!
  Ein heilt annan ting er at EG ikkje kjem til å gje ungane mine påskeegga før på påskelaurdag, for det er TRADISJON hos oss.

 6. Påskeegget mitt ble også levert tidlig fordi fru Hallén skulle til langtvekkistan. Kanskje bra det, for egget er kun noen få seigmenn fra å være tomt..

  1. Er med andre ord ingen grunn til å tro at det er oppveksten som har gjort Store-Hallén opptatt av regler.

 7. Elsker å være voksen! Tar rynker og selvangivelse any day når jeg kan spise hva jeg vil til frokost, være oppe så lenge jeg vil på ukedager og bruke ei hel helj på netflix.

 8. Det er godt å se at du tar ansvar sjøl! Personlig synes jeg voksenlivet er SÅ mye bedre enn barnelivet. Ansvar kan være litt kjipt av og til, men selvbestemmelsen slår alt! Ja til EMPOWERMENT!Spesielt godisrelatert empowerment.
  Bare for å skryte litt av meg sjøl vil jeg nevne at det finnes barn som ikke får påskeegg, men her har jeg tatt bittelitt ansvar, er stemor til to hvor mor og far har ignorert påskeegg. Det har jeg fiksa, for å si det sånn. ( Håper de passer på meg når/hvis jeg blir gammel). God påske, Siri!

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.