Meny Lukk

Pokéinspo

Jeg fanger min 17. magikarp ved pokégjerdet i Harstad. Lener man seg på gjerdet og er heldig med appen, når man tre pokéstopp derfra. «Magikarp igjeeeen,» sier en av 12-åringene som henger over sykkelstyret sitt mens kroneisen renner nedover hånda. Etter pålegg fra meg selv har jeg bare lov å spille pokémon på vei til og fra ting, så jeg er glad for hva som helst. Men jeg sier: «Ja, herregud!»

Screenshot_20160806-204925

Magikarp er helt ubrukelig, det er bare en sprellende karpe på land. I utviklet form, derimot, er den et nesten uslåelig sjøuhyre, en av de sterkeste pokémonene. Dessverre trenger man 400 magikarp-candies for å utvikle den til en gyarados, og man får bare tre candies for å fange en vill magikarp. Jeg tenker at det er en god lekse å lære der, at man må vise utholdenhet og evne til å holde stø kurs for å klare å samle så mange. Helt ærlig, så synes jeg det er litt vakkert.

Når jeg tenker på magikarp, tenker jeg at det er mange ting som er verdt å gjøre, selv om det ikke føles så fruktbart eller fornuftig å bruke pokéballer og viktige items mens man jobber med det. Så jeg sier til 12-åringen: «Men gyarados er bra, da!»

«Jeg har hørt at man ikke kan få gyrados, at man ikke finner eller hatcher flere magikarps når man nærmer seg 400 candies,» sier 12-åringen. «Hæ?» sier jeg. «Ja, Kevin sier at det er lagt inn i spillet, at man ikke kan få gyrados,» sier 12-åringen. «Fuck Kevin!» har jeg lyst til å si. Selvfølgelig finnes gyrados, jeg har sett en på gymmen ved sykehuset. Dessuten kan man ikke bare gå rundt og si at det er umulig å få gyarados. Dessverre er jeg litt redd for 12 år gamle gutter, så jeg sier: «Oj, kjipt!»

For det er jo ikke sånn i livet at man alltid klarer å fange nok magikarps. Dessuten hender det at man klarer å fange nok, også finnes ikke gyarados likevel. Det er sånt man må lære selv. Så jeg kommer til å fortsette å fange magikarps når jeg støter på dem. Å ikke høre på Kevin er noe annet man må lære på egenhånd.

«Apropos karpe, har du hørt at Channing Tatum skal spille havfrue i rebooten av Splash?» spør jeg. «Nei,» sier 12-åringen.

Siri,
inspirerende pokétrener