Så på Grefsenkollen Opp i går

Hvordan løpeblogger man egentlig når man ikke løper? Jeg veit ikke, men herregud, løpekonkurranser er rart når man ser dem utenfra og inn. Her stenger man veien for at noen flappeshortser skal få samle melkesyre i bakken mens en fyr henger ut av takluka på en bil og skriker til tetklynga i ropert. Mange bleike lår. Noen tårer. Jeg sto litt før halvveis og tenkte ikke én eneste gang at jeg hadde lyst til å løpe.

Her er noen bleike lår jeg ikke bryr meg om:

Her er noen bleike lår jeg bryr meg om:

Ja, det er mine strømper.

Hvis jeg spør om Hallén kan skrive løpsreferat fra Grefsenkollen Opp én gang til, tror jeg han kommer til å tvinge meg til å rydde opp i kleshaugen på soverommet, og det vil jeg ikke. Derfor kan jeg bare fortelle dere det han har fortalt meg:

«Jeg startet ganske langt ut på siden i Muselunden, for folk skal jo løpe så jævlig fort opp den første kneika. Veit de ikke hva som kommer? Så tasset jeg bortover langs Skeidbanen og følte meg egentlig ganske rævva til å løpe flatt. Det er fordi jeg er rævva til å løpe flatt. I den første kneika begynte jeg å ta igjen folk, og det holdt jeg vel egentlig på med hele resten av løpet. Hadde ikke noe igjen til å spurte med. Et helt ok løp til å være noen hakk unna formen. Ja, strømpene hjalp veldig.»

Hallén løp på 18:41 og ble nummer 8.

Ikke lenge etter Hallén, kom Ida. Jeg bare: «Heia, Ida! Du ser sprek ut!» Og hun bare: «Jeg føler meg ikke sprek!» Og det er vel derfor hun bare ble nummer tre. 20:14 løp hun på.

Etter at vi hadde ropt til hverandre, skjønte Ida at man kanskje ikke skal kunne holde en samtale gående når man er midt i et løp, så da satt hun opp farta. Det fortalte hun mens hun dro den 10 kilo tunge saccosekken hun vant inn i gangen vår etter løpet.

Selv om jeg ikke fikk lyst til å løpe løp av å se på folk sikle seg oppover Grefsenkollen, ble jeg inspirert til å ta en tur på ellipsemaskinen. Det kan jo hende jeg skal løpe neste år.

Siri

2 kommentarer

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.