Sånn ser det ut på Fagskolen for bokbransjen, hvis du lurte

Fagskolen for bokbransjen
Foto: Idunn Sofie

Jeg var visst ikke helt ferdig med å gå på skolen likevel. Nå er jeg i Oslo en måneds tid for å være på den første samlingen på Fagskolen for bokbransjen. Det er et deltidsstudium med et semesters innhold fordelt over et år. Vi er ferdige i mai neste år, og jeg gruer meg til det allerede.

Til nå har vi lært litt om opphavsrett og markedsføring, om bestemte bedrifter og organisasjoner, om formidling og litteraturhistorie og økonomi og å drikke vin i klasserommet.

Fagskolen for bokbransjen

Jeg har aldri før vurdert å studere noe som har med bøker eller litteratur å gjøre, og det er nesten litt trist, med tanke på hvor gøy jeg synes sånt er. Tenk at folk jobber med det på ekte, det er jo helt drøyt?

Jeg har jo jobbet masse i bokhandel, og kunne egentlig tenke meg å gjøre det igjen, men tenk å få være med på å lage bøkene? Eller hjelpe til med å fortelle om dem på internett, for eksempel? Eeeeh, jeg får litt skjelv på hendene av tenke på det.

Som du kan se, er jeg i mitt ess:

Fagskolen for bokbransjen
Foto: Idunn Sofie
Fagskolen for bokbransjen
Foto: Idunn Sofie

Faktisk er skolen så interessant og gøy at jeg aktivt må roe ned meg selv. Ok, slapp av litt, la andre folk ta plass, minner jeg meg selv på, der jeg sitter på første rad og stiller mitt sjuende spørsmål. Nerd.

Heldigvis er de andre også veldig nerdete, så vi har det rett og slett innmari morsomt sammen. Prater om bøker og kunder, er på besøk i butikker og på forlag og i bransjeforeninger, får hundre interessante forelesere til det lille, koselige klasserommet vårt, er ute til langt på natt, plager forfattere på Ugla og koser oss glugg ihjæl.

Egentlig lærer jeg kanskje enda mer av medstudentene mine, enn av foreleserne. Det er fordi de andre elevene er så flinke og smarte, ikke fordi foreleserne er dårlige. Jeg blir så imponert og inspirert av de andre, det hele er overveldende og megagøy.

Fagskolen for bokbransjen

Fagskolen for bokbransjen

Fagskolen for bokbransjen

Jeg lever et luksusliv akkurat nå. Enda mer enn vanlig, altså. Til nå har jeg vært interessert i absolutt alle forelesningene vi har hatt. Det er helt absurd, jeg har alltid kjedet meg når jeg har studert. Ok, så er det kanskje ikke helt PK, men på denne bloggen siEr Vi dEt sOm DeT eR!!! Men nå! Bare elsker jeg å lære ting.

Skulle nesten tro man burde studere noe man er interessert i?

Fagskolen for bokbransjen

Fagskolen for bokbransjen
Foto: Idunn Sofie

Som om alt dette ikke var nok, som om det ikke var nok at jeg elsker denne jævla skolen og alle disse jævla bøkene, så har Fagskolen for bokbransjen ikke én:

Fagskolen for bokbransjen

men to:

Fagskolen for bokbransjen

skolehunder.

Alfred og Børre.

Jeg tror jeg dør av lykke.

Siri

32 kommentarer

 1. Åå, så herlig!!
  rett dame på rett plass!
  Er du i byen en dag og vil ha kaffe så kom oppom meg på Stortinget! Hadde vært moro å hilse på deg IRL!

  1. Jepp – jeg er i maktens korridorer! Send meg en epost, så ses vi en dag! Vi har kaffe! Masse! Gratis til og med!

 2. Skjønner så godt hva du mener! Jeg tok meg et friår etter videregående fordi a) jeg ville reise, men også b) jeg var dritlei skolen, men nå går jeg Kjønnsstudium på UiB og jeg ELSKER det. Er så spennende og interessant!! Og herregud, for noen nydelige skolehunder. Kjenner jeg blir en smule missunnelig.

  1. Tenk at det finnes interessante ting man kan studere! Skulle lnske jeg hadde kommet på det tidligere, men nå er mye bedre enn aldri. Så gøy med kjønnsstudier, hva er det rareste du har lært?

 3. Så gøy! Dette var herlig lesning. Og to skolehunder, wow! ♥

  Jeg begynte på studiet mitt fordi jeg synes det hørtes «cred» ut. Jeg angrer ikke, men jeg hadde gjort det litt enklere for meg selv hvis jeg ikke var så opptatt av hva som hørtes bra ut, og heller tenkte på hva som faktisk passer meg. Til våren begynner jeg på praktisk-pedagogisk utdanning på deltid (ettåring lærerutdanning for folk med bachelor-/mastergrad over halvannet år) – og jeg håper jeg opplever følelsen som blir beskrevet her.

  1. Deltidsstudier er skikkelig deilig?? Skulle gjerne tatt alle studiene mine sånn. Blir gøy å høre hvordan du får det til våren!

 4. Å, jeg vil også studere igjen! Så herlig at du har funnet noe som gjør deg så entusiastisk og interessert! Hvilke jobbmuligheter åpner seg etterpå? Ikke at det er så viktig, det beste er jo at du trives så godt!

  Lurer på om man kan være deltidsstudent på litteraturvitenskap. Det har jeg veldig lyst til.

  1. Man kan sikkert ta noen fag i litteraturvitenskap et eller annet sted? Eller på nett? Det må jo helt sikkert gå an?

   Det med jobb får vi komme tilbake til, Astri.

 5. Heh, velger å være hun som stiller spørsmål som ikke har noe som helst med innlegget å gjøre jeg, men vet du hva mønsteret til strikkegenseren med alt det fine mønsteret heter?

 6. Såå gøy at du er begynt å studere igjen da! Dette må jo være DET perfekte studiet for deg. Jeg blir glad når du er lykkelig altså <3

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.