Slutty

Jeg er på en do på et slags utested, dette er andre gang jeg tisser og blogger samtidig. Det er en liten do med et lite avlukke det ikke går an å låse. Veggene er helt hvite, enten ganske nymalte, eller så skriver man ikke på doveggene akkurat her. Jeg sa det var greit at jentene bak meg i køen kom inn mens jeg tissa, for de skulle bare bruke speilet uansett. «Takk, daaarling», sa hun ene. De er på ingen måte gamle nok til å ha sluppet inn på denne baren. Grunnen til at jeg slapp dem inn på do, var at det var lang kø og de snakket om H*** T**** (sensurert fordi Harstad er et lite sted), en gutt hun ene prøver å få i gang noe med, og jeg ville gjerne høre mer om den situasjonen der. Så jeg sitter her og sniklytter på dem.

Nå er jeg på vei hjem, det har vært en hyggelig kveld. En av de to jentene ved speilet spurte den andre: «Ser æ laus ut i den her?» Og da svarte den andre: «Nei, akkurat passe slutty.»

Slutty er et sånt ord jeg egentlig ikke liker, for det er jo oppfunnet for å legge føringer på hvordan kvinner skal og bør oppføre seg. Samtidig er det et sånt ord som bare er så innmari digg. sLøttii. Så jeg har bestemt at det ikke betyr noen ting lenger. Eller at det kan bety akkurat hva vi vil. Jeg tror jeg kommer til å bruke det som et positivt ladet ord, for å beskrive ting som er litt sånn overdrevent fint på en bra måte. Vi har for eksempel hatt skikkelig slutty høstvær de siste dagene. Hardfrost, klarvær og blinkende, bleik sol. Jeg har strikket to par slutty votter som jeg skal gi bort i julegave. Så en utrolig fluffy slut av en pomeraner i Folkeparken tidligere i dag.

På doen i den ene brakka på Engebråten ungdomsskole, sto det i 2003 at «Siri er en tøs». Så var det noen (min venn) som strøk over tøs og skrev søt isteden, for tøs er søt baklengs.

Skål for en slutty november.

Siri

6 kommentarer

  1. Tror verden hadde blitt et litt bedre sted om flere brukte ordet «søt» og ikke «tøs» når de snakket om andre.
    Har drukket rødvin, og spist pizza og smågodt i joggebuksen i kveld – er ikke DET slutty så vet ikke jeg <3

  2. Jeg liker ikke ordet slutty, det er ekkelt. Men du – nå når mørket har kommet, vet du om det finnes lange løpesokker med refleks i leggen? Det hadde jo vært kjempesmart, man trekker de bare utenpå løpebuksa og så slipper man å styre med refleksbånd rundt anklene tenker jeg. Har sett litt på nettet, men ikke funnet noe. Kan jo strikke noen leggvarmere med refleksgarn i kanskje…

    1. Ja, det hadde vært veldig smart! Har ikke sett noen, men det må da finnes et eller annet sted? Ellers siklet jeg litt på refleksgarn på garnbutikken for noen uker siden, men visste ikke helt hva jeg skulle brukt det til. Legg- og akillesvarmere er jo en kjempegod idé!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.