Sokkebloggen

13. juni 2016

Jeg prøver å ikke simultanstrikke så mye. Med simultanstrikking mener jeg å ha flere strikkeprosjekter gående på samme tid, ikke å faktisk strikke på flere ting samtidig, jeg har bare to hender. Strikking er som lesing, det er lett å ville begynne på noe nytt og spennende, og så sitter man der med atten prosjekter som aldri blir ferdige.

Likevel pleier det å ende opp med at jeg holder på med minst to ting om gangen. (Ok, tre, da, hvis du regner med den genseren som aldri kommer til å bli ferdig.) Det er jo veldig greit å ha et enkelt strikketøy man kan holde på med mens man for eksempel ser på Masterchef Australia, et program man egentlig ikke er så interessert i, men som man ser på fordi noen man bor sammen med elsker det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så da pleier jeg å strikke sokker. Eller lester, da, om du vil. Jeg er jo egentlig en vottestrikker, men vottene pleier å ha mønster, og det er litt vanskelig å forholde seg til når man også skal følge med på hvem som får the power apron i the invention test. Sokker er lett å strikke, det går ganske fort og man kan bruke skikkelig tjukt garn. Dessuten trenger man alltid sokker, så det er lett å innbille seg at man driver med noe fornuftig når man strikker dem. Nå kan man jo selvfølgelig gjøre det mer avansert enn som så, en gang strikket jeg bunadsstrømper og det var en annen opplevelse, for å si det sånn, men som tv-prosjekt er ullsokker helt fortreffelig, synes jeg.

Min favoritt å strikke, er den sokken til høyre på bilde over. Det er verdens letteste flette, så man trenger ikke flettepinne, og den blir ganske fin uansett hva slags garn man bruker. Et latskapstips der, altså.

God mandag!

Siri

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Ane

  Ja til konkurranse på bloggen med sokker som premie! Eventuelt sokkeauksjon, der pengene kan gå til et veldedig formål.

  13. juni 2016 at 09:39 Reply
  • Siri

   Må bare komme meg gjennom strikkelista mi først!

   13. juni 2016 at 15:15 Reply
 • Trine

  Hva er ditt forhold til Skappelgensern Siri? Har du prøvd å strikke det? For meg har det vært ypperlig latmannsjobb. Går som en vind å strikke. En bonus er også at alle tenåringsjentene jeg kjenner, som har fått skappelprodukt av meg, synes at jeg er utrolig kul, snill og flink.
  ps: trenger ikke bruke det dyre skappelgarnet, kan jo bruke hva som helst som passer til store nok pinner.

  13. juni 2016 at 09:39 Reply
  • Siri

   Jeg har ikke prøvd meg på noe skaplete i det hele tatt, men tror på at det er overkommelige prosjekter! Neste gang jeg skal strikke genser, skal jeg strikke til meg selv, så kanskje det kan være en Skappel-genser. Hm.

   13. juni 2016 at 15:16 Reply
 • Malin

  Hvorfor liker du ikke Masterchef Australia egentlig?

  13. juni 2016 at 09:53 Reply
  • Siri

   Jeg synes det er helt ok, men jeg bor sammen med en som ELSKER det. Så jeg har sett litt for mange episoder av et show jeg bare synes er helt ok, hvis du skjønner? det er jo såååå mange episoder! Men det er fint en gang iblant, altså. Og jeg skjønner godt at mange liker det! Jeg er bare ikke så veldig interessert i mat? Og blir så sulten av å se på?

   13. juni 2016 at 15:17 Reply
   • Malin

    Helt ok at du ikke har det som favorittshow altså. Jeg ELSKER det. Men jeg liker ingen andre matprogram. Qlue er å spise når du ser på det, så demper du sulten ;)

    13. juni 2016 at 15:37 Reply
 • Ida

  Fine sokker! Jeg er ikke så glad i kokkeprogrammer heller, egentlig. Menmen. Ikke kan jeg strikke heller.

  Har du jordbær på buksa di?

  13. juni 2016 at 11:04 Reply
  • Siri

   Ja, det er jordbær! Det er yndlingsbuksa mi. Hvis dette hadde vært en moteblogg, hadde jeg hatt på denne buksa i 50 % av outfitpostene.

   13. juni 2016 at 15:19 Reply
 • Isabel

  Eg kan ikkje strikke, men heldigvis får eg typ 3 par lestar/vottar kvar jul av bestemor, så har samla meg opp eit ganske heftig lager likevel. ?

  13. juni 2016 at 11:08 Reply
  • Siri

   Bestemødre er gode å ha, ass.

   13. juni 2016 at 15:19 Reply
 • Maria

  Åh de var fine! Oppskrift? Har lyst til å lære meg fletting, sokkene jeg strikker har kun fått striper hittil…

  13. juni 2016 at 13:05 Reply
  • Siri

   Ehm, det finnes ikke noen oppskrift, men det er bare en vanlig sokk med tvinning. Jeg er helt sikker på at du finner masse hvis du youtuber eller googler «flettestrikk uten pinne» eller noe! Her for eksempel: http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=117 Det er den andre fletten de viser her jeg pleier å bruke (den er heeeelt enkel). Du får teken på det på null komma niks!

   13. juni 2016 at 15:27 Reply
 • Susanne L

  Sokker er digg å strikke! Burde teste å strikke to på en gang på rundpinne med magic loop cast on.

  13. juni 2016 at 13:46 Reply
 • Eli

  Masterchef Australia! Det har alt!!

  13. juni 2016 at 14:25 Reply
 • Leave a Reply