SPOILERALERT: nå skal vi snakke om Game of Thrones

DSCN2224

DSCN2221

DSCN2223

DSCN2225

DSCN2226

Nå skal vi snakke om den foreløpig siste boka og den foreløpig siste episoden (s6e2) av Game of Thrones, så hvis du ikke vil ha det spoilet, må du slutte å lese nå.

Happy Jon Snow Week!

Bildene over er av meg som leser ut A Dance with Dragons, den foreløpig siste boka i A Song of Ice and Fire, eller Game of Thrones, om du ikke er sjukt nørd. Den slutter med at Jon Snow blir gjengknivstukket, og det er tre fuckings år siden jeg leste det. Det har altså vært noen tunge år med mye uvisshet i livet mitt. Heldigvis har jeg ikke vært alene i den vonde tiden, vi er mange som har stått i gangen på vors og visket om rød gjenopplivningsmagi, om at man ikke kan brenne en Targaryan, om at Jon er skinchanger.

Nå har serien for det meste tatt igjen og gått forbi bøkene i handling, og det ble lettere å bære uvissheten rundt Jon Snow da han ble knivstukket på tv. Vi trengte ikke hviske lenger, felles sorg er den beste trøst, ikke sant. Dette vet du jo, om du har lest så langt som dette. Så jeg vil bare gratulere med levende Jon Snow. Han var et veldig sexy lik, men han er en bedre mann. Kanskje han har lagt av seg den irriterende, oppofrende mentaliteten sin i døden. Hvem vet.

Det har også vært fint å få frigjort litt av bekymringskapasiteten min, så jeg kan gå over til å på heltid frykte at George R. R. Martin kommer til å dø før han blir ferdig med bøkene. When you play the game of thrones, you win or you die, veit du.

Siri

39 kommentarer

 1. Åh, ble så fornøyd med at han våkna igjen! Særlig når Melisandre snøt oss og bare ble en skrukkete dame som ville sove i forrige episode.
  Men nedtur at vi må se den fuktskada gjengen på Iron Islands igjen. Kjedeligere enn da Daenerys tuslet i ørkenen, og nå blir jeg i tillegg kald og værsyk av å se på.

  1. Det der må du faktisk ta tilbake. Iron Islands er dritspennende. Fuck deg og fuck meningen din.

   PS Siri ikke slett denne kommentaren, faen i helvete.

  2. Gleder meg litt til hele greia på Iron Islands, egentlig, men fy fader så kaldt, vått og trekkfullt det ser ut! Også må jeg bare beklage Gnavs oppførsel.

   (B, jeg lar kommentaren din stå, men du må være snill mot de andre.)

  1. Hei Susanne L! Hva ville vært riktig å si da? Jeg nevner kjønn, men hva er stereotypisk? Og hvordan kan det bli negativt når det var både positivt sagt og ment? Jeg vet ikke engang om du kritiserer meg, så jeg bare spør. (Hurra for alle kjønn!)

  2. Totally agree! Sexy Siri! (Ja helt uten å gjøre deg til et seksuelt objekt – that is).

   Og jeg føler liksom at jeg har lov til å si det gutte-jentesexy.
   Jeg er biseksuell om jeg må sette en merkelapp på meg selv –
   og en veldig god kollega og veninne kom ut som tansseksuell nå i april.

   Jeg er plutselig blitt veldig klar over «kjønnsordene» og «kjønnsmerkelappene» vi bruker for nå er jeg så bevisst når jeg snakker med Gina. Jeg er så redd for å plumpe ut med guttenavnet hun hadde før, eller omtale henne som han…

   Bruker du mange kjønnsord/båser selv Siri? Tipper Susanne L ikke gjør det – og ære være henne for det. For min del kjenner jeg meg litt som en gammel hund som ikke kan lære nye triks…

   (Men altså – jeg unngår bevisst sånne uttrykk som å manne seg opp – ha baller etc – for jeg bør jo ikke rakke ned på damer akkurat).

  3. Jeg digger at et innlegg om GoT kan utarte i kommentarfeltet til en debatt om kjønnsord. Underholdning på høyde med rynkepupp!

   Jeg har lurt litt på hvor innafor det er å si til folk at de er sexy? Uavhengig av kjønn, egentlig. Det er som regel et kompliment, men samtidig et litt ubahagelig et, eller er det bare meg som har litt angst for det?

  4. Herregud til alt.

   Jeg synes guttejentesexy er innafor. Ingenting negativt ment. Ikke tolk dette i hjel a dere. Vi vil vel for Guds skyld unngå best of kommentaren i mai – på ett ironisk Siri-vis?

   Jeg hadde tatt guttejentesexy som et kompliment!

   Fred og kjærlighet og altdetder.

  5. Sex selger, også her, haha!

   Jeg vet ikke hvordan du ser ut, lille østlending, men du er helt sikkert guttejentesexy.

   Jeg savner en god norsk versjon av det engelske hot. Det er for meg en lavterskel-variant av sexy.

  6. Østlendingen: Skulle ønske jeg var en sånn som klarte å si/skrive hen helt uten problemer. Jeg er nok vell så opphengt i bruken av personlige pronomen som alle andre, men jeg prøver så godt jeg kan å ha et uanstrengt forhold til det (så det betyr vell egentlig at det er ganske anstrengt?)

  7. For det første: Helt enig i at Siri kler kort år kjempegodt.

   Det var ikke kritikk av deg personlig(det håper jeg skulle være underforstått), men av bruken av merkelappen «guttejente». Det er et ord som for meg er ladet med den tradisjonelle forståelsen av hva kjønn er og ikke er, og hvordan menn og kvinner skal og ikke skal oppføre seg. Tanke om å dele karaktertrekk og egenskaper inn i maskuline eller feminine synes jeg man skal unngå så mye som mulig.

   Er fult klar over at guttejente ofte er ment som et kompliment, men jeg synes folk burde bli flinkere til å reflektere over hva ord og uttrykk man bruker i dagligtalen egentlig betyr. Jeg vil i alle fall, så langt det går, unngå å bygge opp under de utdaterte kjønnstereotypiene.

   Av samme grunn missliker jeg sterkt å få høre «du er ikke som alle andre jenter» For et trist og smalt syn på identitet og individ en person som sier slik er.

   (PS. Du er også veldig fin med kort hår.)

  8. Dette er seriøst vanskelig, asså. Jeg er egentlig helt enig med deg. Veldig mange trenger et mer reflektert forhold til betydningen av en del ord og uttrykk. Det er fort gjort å bygge opp under stereotyper og sneverhet. Jeg gjør det helt sikkert selv, alt for ofte.

 2. John fuckings Snow. Bra Jesus-look. Det at han har vært død må jo ha påvirket han? Kanskje han har uncoverd noen magiske skills? Tenk om han ikke husker hvem han er? Eller er en annen?

  Dette har vi snakket om før, men jeg håpet jo at de skulle brenne han på bålet og at de skulle finne ut at det ikke gikk? Men det er jo endå tid til det.

  Jeg håper forresten at Melisandre blir rynkete på full tid nå, DET hadde vært fett.

  1. Helt enig med Melisandre, mer rynkepupp!

   I boka er det sånn at når noen blir gjenopplivet, så mister de en liten del av seg selv eller sjelen aæeller hva det nå er? Kanskje Jon blir mindre sur? Hva tror du?

 3. åh, jeg ble så lettet da han våknet til live. <3 Jeg bare tenkte at han KAN ikke være død på ordentlig. Jeg er også bekymret over at George R. R. Martin kan død før han fullfører bøkene. Det skjedde nemlig med en annen bokserie jeg leste ( The Wheel of time). Den ble senere fullført av en annen forfatter da. Hilsen fast leser som aldri kommenter (må vel være høy på Jon SnowLove)

  1. Hei, Line! Så hyggelig!

   Helt enig, det bare KUNNE ikke være for godt?

   Kjiiiipt med Wheel of Time! Anbefaler du den serien? Eller noe annet til å døyve abstinensene før Winds of Winter kommer?

  2. Wheel of time kan anbefales hvis du liker tykke bøker og lange fantasy serier (at du har lest GoT kan vel tyde på det). Men bok 1 & 2 er hvertfall veldig bra, så verdt å lese de uansett, og så se ann om du liker verdenen. Noen av bøkene kreves at man blir litt fan for å si det sånn. Hele serien er vel på hele 13 bøker relativt tykke bøker, og noen av bøkene ikke kom i gang før side 300, hehe. Kanskje et fint Harstad-prosjekt :p. Hvis du ikke vil ødelegge kvinnelig forfatter-statistikken, men vil lese noe fantasy, kan jeg anbefale Song for Eirabu- Kristine Tofte.

 4. I går tok jeg meg selv i å rope til tv’en. For makan til blodbad og gjennopplivningsbonanza skal man lete lenge etter. Nå tror jeg at jeg stikker hjem fra jobb for å bygge en tidsmaskin. Det er aaaaalt for lenge å vente en hel uke til neste episode!

 5. Er det bare jeg som gav opp etter en og en halv sesong…? Hvordan klarer du/dere å følge med på så mange navn, steder, folk og relasjoner? Jeg ble gal.

 6. Ok, nå så jeg just previewen til neste episode og trykka på linken til Gitte og leste det der… altså Jon Snow er kanskje viktig.. for det jeg ellers ville si var:
  hva er greia med Jon Snow egentlig? Synes han er oppskrytt pretty-boy og det er mye gøyere med ca alt annet.

  Also: gleder meg til heeele serien er ferdig og jeg kan se alt på nytt!

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.