Strandpensum 2015

stranda

Jeg har laget en liste over bøkene jeg har tenkt å lese i sommer. Det blir helt sikkert forandringer på lista. Plutselig sitter jeg på verandaen en tidlig morgen og hører på bølgeskvulpet og sirissene og får et veldig sug etter noe havfrueerotika. Sånt kan man jo aldri vite på forhånd.

Det er selvfølgelig overambisiøst å ha elleve bøker på leselista når jeg bare skal være borte i to uker, men det kommer faktisk dager etter ferien også, selv om det ikke er så trivelig å tenke på. Bortsett fra at jeg har ferie til evig tid nå, da. Så, ja, fram med vaniljemilkshaken og solbrillene, her er mitt strandpensum for 2015:

10499219_318263721661950_371801880_n

Bare et menneske av Kristine Næss
Ok, jeg har tjuvstarta på denne. Innrømmer det.

A Question of Power av Bessie Head
Fordi jeg så en dame som gråt mens hun leste denne på Muni i San Francisco.

Mi briljante venninne av Elena Ferrante
Alle bare: Siri, dette er noe for deg.

MaddAddam av Margaret Atwood
Har spart og spart og spart på denne, fordi jeg veit at jeg kommer til å like den. Oryx and Crake 4evr.

The Miniaturist av Jessie Burton
Husker ikke at jeg har kjøpt den, men den ligger på kindlen, så da er det jo bare å få det gjort.

Mistborn – The Final Empire av Brandon Sanderson
Ingen ferie uten fantasy. Gleder meg skikkelig, kribler nesten i øynene.

Et norsk hus av Vigdis Hjort
Mere Hjort, mere Hjort!

Beloved av Toni Morrison
Fordi det er lenge siden forrige Morrison.

Life After Life av Kate Atkinson
Fordi den har vært på leselista siden jeg leste en anmeldelse i 2013.

This Is How You Lose Her av Junot Díaz
Burde lese noen noveller.

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie
På tide.

10454022_748435288528688_1460361213_nJeg kan jo ha som mål å fortelle deg hva jeg synes om hver enkelt av disse bøkene etter hvert som jeg leser dem. Du må gjerne dele ditt strandpensum med meg eller si ifra hvis du har noen sterke innsigelser mot lista mi, men det er også helt lov å bare være en leser, ikke en deler.

Håper du blir bittelitt solbrent i sommer!

Siri

12 kommentarer

 1. Mi brilliante venninne er en helt fantastisk bok. Gled deg! Jeg har foreløpig bare en bok på listen over hva jeg skal lese i sommer og det er Egalias døtre av Gerd Brantenberg. Jeg er så glad for at du kan løpe litt igjen!!!

  1. Til høsten kan vi ta morgentur igjen! Det blir fint. Da kan vi snakke om Elena Ferrante.

 2. Har hørt fra sikre kilder at Stortinget kommer til å kvotere inn minst 40% mannlige forfattere på lista di. Regner med du har en alternativ, kjønnsbalansert liste klar når Litteraturtilsynet kommer på revisjonsbesøk?

  1. Det er mange Menner på lista! Jeg elsker mannebøker! Spesielt den om han fremmedgjorte middelaldrende mannen som Burde ha gjort noe mer med livet sitt. Det er min yndlingsbok! Elsker lange skildringer av hvordan det var på hytta i barndommen! Og av kvinnelår i sommerkjoler! Herregud! Det er litteratur, det.

 3. Hvis du likte Oryx and Crake, så tror jeg du vil like A brave new world av Huxley. Jeg synes den var mye bedre, og føler at Oryx and Crake bare er en litt mer detaljert kopi… Mulig jeg ikke hadde tenkt det hvis jeg hadde lest sistnevnte først, men what can you do? Hadde lyst å lese MaddAddam, men etter O&C så vet jeg ikke helt…

  1. Jeg likte både Oryx&Crake og The Year of the Flood veldig godt, så føler meg rimelig sikker på at MaddAddam er oppi gata mi. Og da er sikkert Huxley det også! Takk for tips.

 4. Lesetips fra din kant mottas med takk. Jeg leste Ugly Girls før ferien. Likte særdeles godt. Nå er det ferie og jeg koser meg med Bad Feminist. Liker skikkelig godt. Jeg tok rett og slett bare og kjøpte dem fordi du anbefalte dem. Heldigvis har du god smak. Om noen dager skal jeg en svipp innom sivilisasjonen, da spørs det om jeg ikke skal finne fram denne lista. Sommertid er lesetid.

  Gratulerer med at du løper igjen.

 5. Takk for lesetips! Misunner deg som har Mistborn til gode. Jeg skal omsider lese Oryx & Crake, har den nå både på print og på Kindle etter et fyllefeiltrykk. Skal også lese The Martian (Andy Weir), Tower Lord (Anthony Ryan), Never Let Me Go (Kazuo Ishiguro) og Ender’s Game (Orson Scott Card). Men aller først skal jeg lese alle Preacher-tegneseriene på nytt. For øvrig enig i at Brave New World er et must, kan også anbefale Ubik av Philip K. Dick og The Age of Miracles av Karen Thompson Walker om du ikke har lest dem. God lesesommer fra hengekøya på Høvik

 6. AH, JA! Chimamanda Ngozi Adichie er fantastisk! Eg las Americanah i fjor og gjorde netteopp kål på Half of a yellow sun. Den er så bra at eg las sakte og porsjonerte den ut over fleire veker. Det er noko eg aldri gjer. Ikkje med gode tv-seriar eingong.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.