Strikkevottbloggen

Jeg er jo en vottestrikker.

20160430_123144

Disse oransje og hvite vottene er det folk pleier å ønske seg når de vil jeg skal strikke votter til dem. Tror det er fargene som gjør det. Det er Finullgarn fra Rauma, i 401 og 460. Mønsteret er fra Pt-hefte 82. For meg blir de riktige i størrelsen når jeg bruker pinne 2 og 2,5. (Får riktig størrelse når jeg bruker det garnet og de pinnene oppskriften originalt bruker også, sånn hvis du lurer på fastheten.)

20160430_123445

De er jo veldig fine. Fargene er fine, mønsteret er fint. Men nå har jeg funnet et annet mønster jeg er rimelig sikker på blir min nye favoritt. Det er Gudrunvotten av Maria Lärkäng. Blir sikkert fine i hvitt og oransje også.

20160430_123330

Gjett hva alle kommer til å få av meg til jul i år.

Siri

35 kommentarer

 1. Så fine votter! Likte spesielt Gudrun-votten.
  Du har så kul blogg. Jeg jobber selv med løpeformen for tiden og henter masse inspirasjon fra deg!

  1. Fy filler! Nå har jeg sjekket deg ut på Insta Sigrid. Du er jo DRITGOD.

 2. Helvete så kule votter Siri. Men pinne nr 2? Jeg strekker meg (ned) til pinne nr 3. Egentlig 3.5. Foroetrekker pinne nr 4. Men jeg er ingen god vottestrikker. Jeg skal bli. Det er planen. Kan du lære meg? Jeg synes det er sykt vanskelig med mønster. Altså det å få det FINT. Det er da tovingen kan redde meg. Ja, og hendene mine også. Jeg foretrekker tova votter – for de er varmest. Kan du strikke noen Gudrunvotter å tove? Jeg tror de er nesten like fine som fittemønster kunne vært nemlig.

  1. Done deal. Toving er så lett at jeg føler nettopp at jeg stjal sukkertøy fra en unge. Men tusen takk. Kommer du til Stavanger, eller jeg til Harstad, eller møtes vi i Oslo?

 3. Synes ikke du skal gi opp fittevotten altså. Har du vurdert en kombinasjon av fargemønster og strukturstrikk?

  Jeg teststrimler mine første selvtegnede votter nå (heller ikke fitte).

  1. Har prøvd struktur på de indre kjønnsleppene og klitten. Det ble helt ok. Etter mye om og men tror jeg at jeg:

   1. må ned i veldig, veldig tynne pinner og garn ELLER strikke noe større for å få plass til hele mønsteret på en tilfredsstillende måte
   2. må finne noen bedre farger.

   Har du noe tips til garn eller farger jeg kan prøve?

  2. Ville gått får det tynneste babyullgarnet jeg finner.

   Kanskje gå for lillatoner i kombinasjon med rosa fremfor rødt mot brunt? Blir litt mer artsy fargespill og ikke så kjøttete?

 4. Å. Jeg elsker sånne votter! Har noen fine sorte og hvite som mormor har strikket. Jeg vi så gjerne bli god til å strikke men har så dårlig samvittighet at jeg aldri prøver lenge nok til at jeg får det til. Mitt siste strikkeprosjekt var en sokk som jeg ga opp lenge før jeg kom til hælen…

  1. Det er en øvingsgreie, det er jo det. Men altså, det er jo også lov å ikke synes det er så veldig gøy, og da trenger man ikke drive med det.

  2. Her har det virkelig skjedd noe skøy! Dette må ha kommet fra underbevisstheten min, for jeg prøvde helt klart å skrive «dårlig tålmodighet» – HAHAHAHA. Men det passet vel bra med dårlig samvittighet i denne settingen også? Uff. Jeg har sykt lyst å være god til å strikke, jeg har så lite TÅLMODIGHET så jeg gir opp hele tiden, var det jeg prøvde å si ….

 5. Går det an å bestille votter mot betaling? Teller det kanskje som jobb? Jeg skulle veldig gjerne ha eid et par Gudrunvotter, men innser at strikkeferdighetene mine ikke strekker til.

  1. Selvfølgelig! Strikkelista er litt lang akkurat nå, men jeg kan godt skrive deg opp, og blir helt sikkert ferdig til neste vottesesong.

  2. Jeg vil også gjerne bytte votter mot betaling, selv om strikkelisten din litt lang!

  3. Hmmmm, vanskelig! Går det an å få det fine mønsteret du bruker på de oransje og hvite vottene i blått og hvitt? :O Det hadde vært helt perfekt, jeg elsker blått!

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.