Svar på noen spørsmål jeg har fått i det siste

Jeg lurer på om du synes det gi begynner å gi noe tilbake, at du har stått mer på ski? Jeg mener, føler du mestring? Kan du strekke henda i være og hyle JAAAAA (eller pow!) innimellom?

Tja. Jeg kommer nok aldri til å hyle jaaaaa på ski, men nå kan jeg ta på meg støvlene uten hjelp, og det må jo kalles en type mestring.

Synes du det er greit å slå nazister?

Ja, jeg synes det er ugreit å la være å slå nazister.

Kan jeg spørre deg om boktips? Bortsett fra Arv og miljø – hvilke andre av Hjorth anbefaler du?

Selvfølgelig! Selv om det tar mer enn 86 timer for meg å svare. Jeg har ikke lest alle av Hjorth, men har blant annet likt Hjulskift, Leve posthornet!, Et norsk hus og Tredje person entall.

Er det en «lettvekter» og gjerne feelgood du kan anbefale?

Altså, min go-to feelgood-serie er Discworld av Terry Pratchett, men det er humorfantasy, og det har jeg skjønt at ikke er noe alle er så begeistra for. Kanskje noen i kommentarfeltet har noen tips? Jeg vil også gjerne lese noe lett og oppløftende.

Hva er det flaueste du har lest?

Sånn hvis vi ser bort ifra ting jeg har skrevet selv, så er det nok Fifty Shades, selv om det er et forutsigbart svar. Makan til flaut ræl. Helt ærlig syntes jeg Min kamp var litt flaut, men det var mer på grunn Prosjektet, liksom. Når det er sagt, så er jeg egentlig litt glad i flaue ting, da. Har du noe flaut å anbefale?

Kan du velge en bok utelukkende basert på omslaget? Hva er det fineste omslaget du husker?

Nei, det tror jeg ikke jeg kan, men et fint omslag gjør det mer sannsynlig at jeg plukker den opp og leser bakpå. Litt som en fisk som ser noe digg agn. Det fineste omslaget jeg husker, er kanskje Kjærlighetshistorie eller Utenom og hjem eller Et epos av Gine Cornelia Pedersen. Det er i glins!

Har du lest Trilogien om gutten? Det ryktes om at den er så bra…

Niks. Har ikke lest.

Har du noe krim å anbefale – nå som det nærmer seg påske og all ting!

Stallo! Agatha Christie! Robert Galbraith! Gillian Flynn!

Hva synes du om chiafrø?

Ingenting, egentlig. Spiser det i yoghurten eller i frokostblandinga iblant. Det smaker frø.

Er du og Hallén gift?

Nei, men vi har akkurat fått oss en felles Instagram-konto med bare turbilder. Den heter @slappavlittda.

Personlig synes jeg en sånn konto er vel så forpliktende som giftemål, nå ser det jo jævlig dumt ut når vi gjør det slutt.

Hvor lenge har dere vært sammen?

11 år. (Jeg vet.)

Hva synes han om at du skriver om han på bloggen?

Han har ikke så mye valg, men han får som regel lese det som står om ham før jeg publiserer det. Man kan sikkert drøfte sånt både i bredden og høyden, men det koker vel ned til at han vet at jeg liker å blogge, og at han stoler på at jeg veit hva jeg driver med. Litt som når han går på fjellet og jeg bekymrer meg for at han skal bli tatt av ras. Interessant at det i begge disse tilfellene er ham eventuelle konsekvenser går utover, da.

Hvorfor hater du barn?

Hater dem ikke, bare liker at jeg kan gå hjem uten dem. Mer om det her.

Hvordan går det med løpinga di?

Nå har jeg trent i halvannen uke (altså, ikke i halvannen uke i strekk, da) uten å drukne i snørr, så det går bedre enn på lenge.

Skal du løpe noen løp i år?

Ja! Det er bare det at det fortsatt er vinter her i Harstad, pluss det med snørret, så jeg har ikke helt fått ut påmeldingsfingeren ennå.

Siri

18 Comments

 1. Discworld ❤❤❤ Det er definitivt feelgood og lettlest! Eg slit sjølv med å finne bra lettlest litteratur utan at det blir for klisjé eller romantisk, men eg likte godt Bridget Jones-bøkene, «En mann ved navn Ove» og han der Hundreåringen (dette er sikkert bøker alle har lest allereie, då).

  Agatha Christie les eg kvar påske, det er så koselig krim.

 2. Når jeg trenger noe lettlest tar jeg ofte Janet Evanovich sine. De første er best: One for the Money er den første. Kule bøker om en kul dame.
  Nå skal jeg prøve Discworld!

    1. Jeg begynte på starten, jeg, men kan absolutt anbefale å bare kjøre på med heksebøkene! Ellers er jo «Mort» innmari sjarmerende!

 3. Kudos for 11 år. Holdt ut i to år til så har dere klart å holde ut lenger enn det mamma og pappa klarte før de skilte seg!

  Kikket på den nye instagrammen deres, tror faktisk jeg kan leve lenge uten å måtte gå på tur nå altså (fin konto).

 4. Woho! Takk for svar. De kom i grevens tid. Rett før påskeferie og dårlig dekning – så siste jeg gjorde var å laste ned to Offline-bøker av Galbraith. Har hørt 4 timer av den «når gjøken galer» i bilen mot Haukeli i dag, og har storkost meg! :)

  Jeg var nok litt for gammel når jeg leste Twilight. Jobbet på Justisdepartementet og smugleste på toget mens jeg hørte på Duffy. Jeg var helt forelska i de vampyrene. Jeg barokke flau av å lese Fifty Shades. Men jeg hadde vært flau om jeg hadde lest nummer 2!

  Jeg elsker Agatha Christie. Tror jeg har lest alt. Liker sånn detektiv-krim mye bedre enn politi-krim.

  Feel-good er vanskelig… favoritten er nok Anna Gavalda sin Saman er ein mindre aleine. Den boken elsker jeg! Har du lest den nye hennes? (Tror den heter livet til det betre).

  Jeg velger ikke bøker basert på coveret aleine, men et fint cover kan på sitt beste lokke meg til å lese på baksiden og kanskje kjøpe. Jeg liker fine bøker. Aller helst med tegninger på. Fine tegninger.

  Skal sjekke ut mer Hjort også. Arv og miljø likte jeg meget godt. Skjønnlitterært på grensen til lyrisk? Hun har virkelig en særegen måte å skrive på. Godt i øregangene.

  Siste spørsmål : lest nei og atter nei?

  Puss & kram og glad påsk!

  1. Har ikke verken den siste til Gavalda eller Nei og atter nei!

   God påske, Lille Ø! Kos det med gule ting og påskeegg!

 5. The gargoyle av Andrew Davidson er en (crazy) ålreit historie og jeg fant den pga utseendet: en pocketbok med «brente» sider. Levi Henriksen er også chill lesing. Selvbiografien til Helen Mirren.

  Favorittkrimen min er Dick Francis.

  Agatha Christie forsvant noen dager og ingen vet hva hun gjorde. Det er skrevet bøker om det.

  God påsk!

  1. God påske, Mar1! Tusen takk for avslappa boktips. Så en dokumentar om Agatha Christie for noen år siden, og hele det forsvinningsnummeret hennes er dritspennende! Hva skjedde der, Aggy??? Hmm???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.