Sydenbloggen

Meg og den slappe baderingen min

Jeg er på ferie! Har ikke du nettopp vært på ferie? tenker du kanskje, og svaret er: Ja. Dessverre har det seg sånn at jeg er skapt for strandliv, og dermed må finne meg en ganske gammel person som jeg kan golddigge til hælvete. Da er jeg jo nødt til å oppsøke miljøene der disse ferdes, ikke sant, og det er på stranda. Dessverre.

Det kan hende golddiggerbegrepet har blitt feministpensjonert, og det er i så fall ikke meningen å gjenopplive det, dessuten er jeg verken pen eller smart nok til å lure selv den dummeste gamling.

Stoupa, Hellas

Apropos gamle folk: Mamma blir 60 år, så det er fritt fram på Ouzoen. Ikke si til henne at jeg har sagt til deg at hun blir 60 år i år, jeg tror ikke hun hadde likt det noe særlig. Så mens jeg spaner på pensjonistene på beachen, småsnakker litt om Brexit og Jo Nesbo, lever jeg på min syke, gamle mor. Som takk får hun bære baderingen iblant:

Mamma og baderingen

Baderingen begynner å bli litt slapp i fisken, men jeg regner med at det er noe Hallén kan fikse med et av de tusen sykkelverktøysettene sine. Et av dem heter «bleed kit», og etter å ha lest den siste boka om Harry Hole (obs! fått av forlaget!), synes jeg ikke det er like morsomt. Ægh, jeg synes det er vanskelig med alt blod som ikke kommer fra min egen livmor.

Det beste med Hellas er at det er varmt, det nest beste er at ferie betyr lesing hele dagen. Kanskje litt løping og ganske mye spising, men mest lesing. Og kattemating. Til nå har jeg lest Hot Milk av Deborah Levy og den Harry Hole-boka, og det er sånt jeg hadde brukt ukevis på hjemme. Ikke minst fordi jeg må jobbe når jeg ikke er på ferie, can you believe it. (Skjønner at det iblant kan virke som at jeg ikke jobber, og det må jeg dessverre avkrefte. Det er bare ikke noe gøy å blogge om.)

Prøvde å få mamma til å ta noen bloggebilder av meg, men det er litt vanskelig, for hun liker det ikke når jeg smiler det hun kaller «søtesmilet». Hun mener jeg bruker søtesmilet når jeg vil innynde meg, og at det dermed blir for falsk å ha på bilder. For eksempel bruker jeg visst søtesmilet når jeg bestiller mat, når jeg småprater med fremmede og når jeg later som at jeg hører etter. Da kan man jo tenke seg at jeg bruker det når jeg prøver å golddigge også.

Stoupa, Hellas

Uavhengig av om jeg får lov å bruke søtesmilet eller ikke, har jeg det veldig bra. Kunne egentlig tenkt med å bli her, men da må jeg altså ha suksess med denne golddiggingen. Si fra om du har noen tips. Har ingen skrupler.

Slapp badering

Også er jeg som vanlig mer på Instagram enn her når jeg er på ferie.

Siri

13 kommentarer

 1. De sykkelgreiene altså, de er overalt. Jeg hevner meg med strikketøy.

  Hurra for mammaSiri! Min mamma er to år eldre og jeg kan informere mammaSiri om at det er tilsynelatende uproblematisk å bli 60, så det nailer hun nok.

  1. Ja, synes det er helt innafor med noen liter strikketøy når det tross alt finnes såpass groteske mengder sykkelutstyr i boden!

   Skal melde fra om dette til mamma. Hun fikk ny hofte i fjor, og nå er det rett og slett litt vanskelig å holde følge med henne.

 2. Perrfekt å ha ferie nå! Jeg elsker Hellas. Grekere er så vennlige. I tillegg har de en så sympatisk side i og med at de er rotehuer, og er ikke flau over rotet sitt (bare se på alt det sinnssyke skrotet de strør rundt seg i enhver landsby!), lager kjempegod mat og er noen nysgjerrige typer som spør og graver. Og så er det noe med lyden, og havet, og nattehimmelen. Og varmen, og vinen. Tror jeg har vært greker i mitt forrige liv, kanskje kona til Diogenes (min absolutte favoritt av alle greske filosofer, han var kyniker og bodde i ei tønne).
  Vel, nok babbel fra/om meg! God ferie!

  1. Hvor gamle er barna dine/hvor lenge er det til du kan overlate dem til seg selv og flytte til Hellas sammen med meg? Jeg kan stå for rotet.

   Underskriver også ønsket om gjesteinnlegg om denne filosofen!

  2. I teorien kan vi flytte umiddelbart – det tror jeg hadde vært veldig stas. Barna kan komme på besøk annenhver helg, da blir du bonus-medmor. Men når alt kommer til alt så tror jeg ikke du vil flytte sammen med meg, altså. I så fall måtte du drive med styrketrening hele tida.
   Diogenes – fet fyr!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.