Tannfe

Jeg har tatt ut en visdomstann eller sju. Det gjorde vondt, men jeg besvimte ikke. Hvis jeg noen gang blir besatt av en demon og du må stoppe meg, er det bare å vifte med en sprøyte eller snakke litt høyt om blod, så tar jeg meg en timeout på gulvet. Såpass dypt sitter den skrekken, at jeg antar at en eventuell demon ikke ville kunne overstyre den. Uansett. Jeg har vondt i munnen og er utslitt etter å ha tøffet meg for tannlegen i to timer.

Å trekke visdomstenner er litt som å få barn, i det at det er kjempevanlig, men likevel føles uvanlig. Når folk skriver dikt om sin nyfødte, mister evenen til å snakke om noe annet enn baby og legger ut svarthvittbilder av en smokk med titler som Den største gaven, tenker jeg ofte: Herregud, dere har gjort verdens vanligste ting. Det eneste som er vanligere enn å få barn, er å puste. Og nå mener jeg ikke å sammenligne det å trekke visdomstenner med verken fødsler eller en eller annen overjordisk kjærlighetsfølelse, jeg sier bare at jeg er helt: Folkens! Se hva som har skjedd i livet mitt! Det er helt sjuuuukt! Og alle andre er helt: Det er ikke sjukt i det hele tatt, det er helt vanlig. Skal vi ta en joggetur?

Så jeg får ikke så mye trøst, og det er helt greit. Jeg lover å si fra når jeg trenger trøst på ekte. Hallén har akkurat fått tildelt turnuslegeplass et sted jeg ikke vet om jeg vil være med til, så det minste jeg kunne gjøre var å ta med noen tenner til ham som han kunne få se på. Neida, han er ikke så veldig interessert i tenner, jeg tok dem med hjem for å tøffe meg. Dermed ble jeg litt skuffa da han bare avfeide det hele med et: Hva slags smertestillende kan tannlegen gi resept på?

Så da satt jeg der med en visdomstann i hånda. Kunne jeg kaste den i matavfallet? Eller skulle jeg ta den med hjem til mamma og legge den i den dekorerte fyrstikkesken sammen med melketennene mine? Du må legge den under puta en natt og se hva som skjer, sa Hallén. Og da han sa det, da tenkte jeg at jeg kanskje må bli med til det stedet han har fått turnusplass likevel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S

18 kommentarer

 1. Jeg fikk ikke smertestillende da jeg tok mine visdomstenner. Jeg lurer på om jeg enten er veldig vis, eller har høy smerteterskel. Uansett får du min fulle medfølelse. Og kredz fordi skriver et visdomstanninnlegg uten å syte. Litt som alle gjør det og alle syter.

  Jeg stemmer for å bli med på turnus. Hvis det er en skikkelig lite interessant plass har de alltids fine stier man kan gå og løpe på. Selv om det ikke er Grefsenkollen.

  1. Herre min hatt! Fikk du sove i det hele tatt? Sjukt kreds for det, ass. Jøjjemeg. Det høres skikkelig vond ut.

   Jeg vet ikke om Harstad er et interessant sted, men Hallén kommer jo til å være der, så det er på plussiden.

  2. Jeg var 18 og 19 da de ble trekt. Hadde sikkert ikke lært hva smerte var, så jeg tror det er grunnen.

   Det eneste jeg husker var slitsomt var å spise, for det gjorde så innmari vondt om jeg fikk mat i hullet som ble igjen etter tanna var fjerna. Så! Håper hullet ditt har grodd igjen.

 2. Jeg har ikke visdomstenner. Vet ikke om det er et bra eller dårlig tegn.
  Veldig enig ang tannlege og fødsler. Det er vanlig begge deler, men jeg synes de som føder kan få lov å skryte bitte litt mer. De har tross alt pressa ut et splitter nytt menneske.
  Ble det cash?!

  1. Jeg synes jo egentlig de burde få (iallfall en liten) smekk på lanken etter å ha aktivt deltatt i overbefolkningen, men skjønner absolutt hva du mener. Det er definitivt en større prestasjon.

   Det ble ikke cash, men One Direction kom med nytt album i dag!

  1. Du skal få lov å klage så mye du vil! Også er det lov å leve på vaniljesaus. Men for en dårlig timing, a du! Blir det bare riskrem i jula?

 3. Åh, fikk du noe?! Jeg tror jeg har en visdomstann som vil ut, men jeg er redd for å dra til tannlegen for å sjekke – fordi da blir det liksom på ekte. Blæ.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.