Meny Lukk

Tehylla mi II

Tehylla mi

Her er teen jeg ofte drikker. Det er et litt mindre utvalg enn i vinter, vi har jo flyttet i mellomtiden. Jeg benyttet sjansen til å rydde opp litt i utvalget. Her er det forrige tehylleinnlegget.

Tehylla mi

Tehylla mi

Jeg fikk denne mango- og bergamotteen til bursdagen min, og den er god. Lukta er søtere enn smaken, så ikke bli så bekymret for det når du sniffer på den. Litt lunere enn reinspikka grønn te. (Herregud, hør på tesmakeren, da. «Litt lunere». Lol.)

Tehylla mi

Tehylla mi

Irske blandinger, og spesielt irsk frokostte, går fort unna hos meg. Dette er den andre boksen jeg drikker opp siden februar. Tror det er den litt bitrere smaken som gjør det. En god knert på morrakvisten, liksom. Har en dæsj melk oppi iblant, både kumelk og mandelmelk funker bra. Har ikke prøvd med whisky.

Tehylla mi

Tehylla mi

Dette er rett og slett Earl Grey med kornblomst. Blå blomstte. Klassiker, alle liker den. God til desserten, når kaffefolket skal ha fixet sitt og kakestykkene sitter løst.

Tehylla mi

tehylla mi 16

Svart te med nellik-, vanilje- og appelsinskallsmak. Nesten julete. Har akkurat åpnet denne posen, på grunn av årstiden. Typisk te som drikkes med pledd.

tehylla mi

tehylla mi

Hvit pekoe. Plain. Drikker den ofte med ei sitronskive eller litt ingefær. Friskt.

tehylla mi

Tehylla mi

Hvit te med jasmin og jordbær. Søt, god og fruktete. Gjestene pleier å like den godt. Fikk den av Astri første gang, og har fylt på siden.

Tehylla mi

Tehylla mi

Samma med denne grønne teen med litt forskjellige sitrusfrukter. Digg til smågodt.

Til vanlig ville jeg nok også hatt minst to bokser med darjeelingte, men jeg har rett og slett akkurat drukket opp alt. Er glad i darjeeling. Også har jeg alltid noe posete liggende. Nå er det Four Red Fruits fra Twinings. Iblant må det bare være så enkelt som mulig, ikke sant. Også er den god.

Her er yndlingskoppene mine:

Tehylla mi

Snømannkoppen er egentlig julekoppen min, så jeg har ikke brukt den ennå denne sesongen. Den har plass til masse krydderte. One Direction-koppen har jo sin egen viktige historie. Den grå koppen fikk jeg som gave etter at jeg hadde skrevet noe noen likte godt, og det var en tekst jeg hadde slitt veldig med, så den minner meg på at jeg ikke alt skal være lett hele tiden. Koppen med oliven på, er fra Familiesyden. Egentlig burde det være en San Francisco-kopp på bildet også, men den tror jeg er borte eller knust.

Her er tekannene mine:

Tehylla mi

Den store med striper fikk jeg (vi) av Susanne da vi flyttet inn i leiligheten i Oslo (rip). Det er gjestekanna, for den har plass til ganske mange tekopper. Som du ser har jeg også et sånt telysstativ som holder kanna varm. Veldig bra greie. Pleier å fortelle at jeg eier og bruker en sånn når folk himler med øynene fordi jeg ikke liker konseptet duk. Den lille, brune tekanna er egentlig mamma sin, men jeg har ingen planer om å gi den tilbake, for den er perfekt for litt personlig stilletid.

Siri