Tehylla mi II

Tehylla mi

Her er teen jeg ofte drikker. Det er et litt mindre utvalg enn i vinter, vi har jo flyttet i mellomtiden. Jeg benyttet sjansen til å rydde opp litt i utvalget. Her er det forrige tehylleinnlegget.

Tehylla mi

Tehylla mi

Jeg fikk denne mango- og bergamotteen til bursdagen min, og den er god. Lukta er søtere enn smaken, så ikke bli så bekymret for det når du sniffer på den. Litt lunere enn reinspikka grønn te. (Herregud, hør på tesmakeren, da. «Litt lunere». Lol.)

Tehylla mi

Tehylla mi

Irske blandinger, og spesielt irsk frokostte, går fort unna hos meg. Dette er den andre boksen jeg drikker opp siden februar. Tror det er den litt bitrere smaken som gjør det. En god knert på morrakvisten, liksom. Har en dæsj melk oppi iblant, både kumelk og mandelmelk funker bra. Har ikke prøvd med whisky.

Tehylla mi

Tehylla mi

Dette er rett og slett Earl Grey med kornblomst. Blå blomstte. Klassiker, alle liker den. God til desserten, når kaffefolket skal ha fixet sitt og kakestykkene sitter løst.

Tehylla mi

tehylla mi 16

Svart te med nellik-, vanilje- og appelsinskallsmak. Nesten julete. Har akkurat åpnet denne posen, på grunn av årstiden. Typisk te som drikkes med pledd.

tehylla mi

tehylla mi

Hvit pekoe. Plain. Drikker den ofte med ei sitronskive eller litt ingefær. Friskt.

tehylla mi

Tehylla mi

Hvit te med jasmin og jordbær. Søt, god og fruktete. Gjestene pleier å like den godt. Fikk den av Astri første gang, og har fylt på siden.

Tehylla mi

Tehylla mi

Samma med denne grønne teen med litt forskjellige sitrusfrukter. Digg til smågodt.

Til vanlig ville jeg nok også hatt minst to bokser med darjeelingte, men jeg har rett og slett akkurat drukket opp alt. Er glad i darjeeling. Også har jeg alltid noe posete liggende. Nå er det Four Red Fruits fra Twinings. Iblant må det bare være så enkelt som mulig, ikke sant. Også er den god.

Her er yndlingskoppene mine:

Tehylla mi

Snømannkoppen er egentlig julekoppen min, så jeg har ikke brukt den ennå denne sesongen. Den har plass til masse krydderte. One Direction-koppen har jo sin egen viktige historie. Den grå koppen fikk jeg som gave etter at jeg hadde skrevet noe noen likte godt, og det var en tekst jeg hadde slitt veldig med, så den minner meg på at jeg ikke alt skal være lett hele tiden. Koppen med oliven på, er fra Familiesyden. Egentlig burde det være en San Francisco-kopp på bildet også, men den tror jeg er borte eller knust.

Her er tekannene mine:

Tehylla mi

Den store med striper fikk jeg (vi) av Susanne da vi flyttet inn i leiligheten i Oslo (rip). Det er gjestekanna, for den har plass til ganske mange tekopper. Som du ser har jeg også et sånt telysstativ som holder kanna varm. Veldig bra greie. Pleier å fortelle at jeg eier og bruker en sånn når folk himler med øynene fordi jeg ikke liker konseptet duk. Den lille, brune tekanna er egentlig mamma sin, men jeg har ingen planer om å gi den tilbake, for den er perfekt for litt personlig stilletid.

Siri

24 kommentarer

 1. Whittard har så fine teboksar <3 Ikkje visste eg at det finst irsk frokostte. Her i huset er favoritten engelsk frokostte, både hos meg og mannen, nettopp fordi han (teen, ikkje mannen) er litt bitrare enn berre vanleg Earl Grey (sjølv om det også er veldig godt!) Er irsk frokostte enno bitrare? Kanskje eg burde prøve den. I tillegg til engelsk frokostte (vanlegvis i lausvekt, men akkurat no i pose, fordi orka ikkje å ta bussen inn til sentrum), har eg earl grey, four red fruits (fra Twinings) og ginger lemon (koffeinfri, frå yogi eller pukka) i poseformat. Også har eg Russian Caravan frå Jane Austen Centre, som smakar litt røykt og bittert, ein grøn te med blåbærsmak og ein koffeinfri grøn te.

  Dei koffeinfrie tesortane gjekk eg til innkjøp av då eg var gravid, for ein skal passe på koffeininntak når ein er gravid og når ein ammar, men te er jo godt uansett. Eg er inne i ein te-med-melk-og-sukker-fase, men det varierar mellom det og ein te-med-honning-fase og ein berre-te-fase.

  Eg er klar over at du ikkje ba om å få vite tevanane til lesarane dine, men du fekk no vite mine likevel, hehe. Te <3

  (Er så glad for at det er te-årstid igjen.)

  1. Tusen takk for denne fine oppsummeringen av dine egne tevaner! Det er alltid velkomment her! HAR DU VÆRT PÅ JANE AUSTEN CENTRE I BATH????

  2. Hehe, fint å vite ? Ja, eg var der i fjor. Det var fantastisk! Så koseleg! Og det var kjempegod te og kake på kafeen der, og det var generelt mange bra tea rooms i Bath. Det var skikkeleg te-ferie. Var såklart innom Whittard-butikken også og kjøpte masse god te ❤

 2. Det er så gøy å lese om andres tehyller <3 <3 <3 Jeg er ikke så veldig fan av sånne teer med noe fruktig i, liker best de med enkel smak av grønn te, peppermynte eller lakris og ellers alt som smaker julete. Har selvfølgelig også en spesifikk julekopp med masse snømenn på <3

 3. Hvor kjøper du hvit te med jasmin og jordbær? Ev. hva slags leverandør er det? Den hørtes ikke så værst ut.

  1. Hm, jeg tror denne er fra Te- og kaffehuset, lurer på om den heter noe sånt som «Hvit eleganse» eller noe sånt!

 4. Så mye te, så lite tid.

  Her går det mye i pose-te bare fordi jeg er lat og fordi det er så upraktisk med løs-te på lesesalen. Four Red Fruits er også en av mine favoritter for tiden. Går generelt mye i sort te her i huset. Og til jul da blir det Skomakerens julete for alle penga og den er så god at jeg nesten sikler bare ved tanken.

  Ps. Finnes ingen teårstid som Isabel påstår over her, spør du meg, te drikker man året rundt.

  1. Skomakerens julete er kjempegod! Lukta i seg selv er 100% jul! Helt enig med deg om tesesonger, altså. Er nok bare tevalget som endrer seg litt med sesongen.

 5. En av mine favoritter er fra søstrene grene og heter H.C. Andersens (eventyr?)blanding. Sort te med blomster av ulike slag. Dessuten digger jeg ingefærte som egentlig ikke er te men bare tørket, knust ingefær. Gjerne med sitronskive i. Har, noe overraskende, blitt hekta på peppermyntete. Ellers er jo te med sitrusfrukt godt uansett!

  Hvor tidlig er det greit å begynne juletedrikking??

 6. Jeg er en sånn som egentlig drikker relativt lite te og relativt lite kaffe. (Men ganske mye vin og ganske mye øl og ganske mye vann.) Men altså. Te-nerder er ganske mye mer sjarmerende enn kaffe-nerder?

  Og hvorfor er det kjønnsubalanse i te-drikkingen? Nå bruker jeg bare arbeidsplassen min som referanse, men der er det sånn at de mennene som ikke drikker kaffe heller drikker vann enn te, mens damene (minus meg), stort sett er te-drikkere om de ikke drikker kaffe. Henger det sammen med kafé-kultur? Er det frukt-teens feil (eller fortjeneste)?

  1. Oj, interessant spørsmål! Det aner jeg ikke? Men har absolutt samme inntrykk som deg, at menn ofte er kaffe eller ingenting?

  2. Min mann er motsatt; ingen kaffe, masse te. Tror nesten han drikker mer te enn meg. Kanskje unntaket som bekrefter regelen?

 7. Trenger du mer te, Siri? Jeg sender gjerne nordover!

  Jeg har ikke en tehylle, men et helt skap, fra gulv til tak. For en nerd. Vond te gjør selv den beste dag fullstendig mislykket.

  1. Tusen takk, Astri! Skal si fra om jeg trenger mer te, det er jo ikke akkurat usannsynlig en gang i framtiden. Oj, for et teutvalg du må ha! Hva pleier du å drikke til frokost?

  2. Bare rop ut, som nordlands trompet!

   Jeg spiser frokost på jobb, og på jobb er det kun én te som gjelder: Lakrisblanding fra Te- og kaffehuset! Hver dag, minst fem kopper!

 8. Imponerende utvalg!
  Jeg drikker gjerne te og er glad i det meste. En gang kom jeg i skade for å kjøpe lapsang souchon, fordi dama i tebutikken sa det var så godt. Det smakte bål og tjærebredd båt.

  1. Vil ikke si det var god smak, nei. Men interessant, da. Litt som fermentert hai eller smalahove: gøy å ha prøvd det én gang, men en gang holder.
   Du da – ingen uheldige te-opplevelser?

  2. Jo, altså. En gang fikk jeg en eske Lipton-te med det som skulle være strawberry cupcake-smak. Helt ok smak, men på ingen måte strawberry cupcake. Ekstremt provoserende. Litt som de fitnessfolka som sier at bønnebrownies smaker aaaakkurat som vanlige brownies.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.