Ting jeg har gjort for å kunne leve med internett

some-eksperten svarer

 • Har slått av alle pushvarsler.
 • Har vært uten Twitter i et år, og det gikk helt fint, selv om jeg ikke trodde det gikk an.
 • Har godtatt at jeg bruker omtrent en uke på å svare på mail med mindre det står navnet mitt med store bokstaver i emnefeltet.
 • Vennene mine vet at sms er den eneste kommunikasjonsmiddelet det er helt sikkert jeg svarer på innen rimelig tid, så da texxter de meg hvis det haster.
 • Leser ikke nettaviser, med mindre jeg får tilsendt en link eller ser en interessant ingress i et annet medium. Hemmelighet: Det går fint an å ikke vite hva som skjer.
 • Får nyhetene mine gjennom å følge interessante folk. Er for eksempel @drstrangeandmrnorrell imponerende oppdatert på superhelt- og fantasybøker? Lett follow fra meg.
 • Jeg prøver å la være å bruke internett som distraksjon, og å være bevisst på når jeg browser fordi jeg kjeder meg eller sitter fast med noe.
 • Men: jeg får browse så masse jeg vil når jeg er ferdig, eller før jeg står opp om morgenen.
 • Jeg avfølger som faen. Når som helst og hvor som helst.

På et tidspunkt måtte jeg gjøre noe med måten jeg brukte internett på. Jeg skulle bare sjekke hva som hadde skjedd i verden, og plutselig hadde jeg scrollet ned forsiden på alle nettavisene tre ganger. Jeg kunne refreshe Twitter og Instagram hvert andre minutt, for etter at jeg hadde sett hva som skjedde det ene stedet, kunne det jo ha skjedd noe nytt på det andre stedet. Ofte tenkte jeg ikke over det, en gang, det satt i fingra. Derfor utviklet jeg det jeg kaller Extreme Browsing-metoden, et opplegg som gjør detoxen av dine sosiale medier til en meningsfylt lek. Du kan få gratis tilgang til hele e-kurset ved å melde deg på nyhetsbrevet mitt!

Neida.

Man må bare lære seg å konsentrere seg bedre, og det må man rett og slett trene på. Det er nesten like viktig som å se hva Kylie har snappet mens man sov. Heldigvis kan man gjøre begge deler.

Siri

17 Comments

  1. Haha! Nå måtte jeg sjekke søkeloggen min. Her er en smakebit:

   – goat emoji (som du ser, var det livsnødvendig å få geiteemojien på det bildet)
   – is brian littrell supporting trump (viktig)
   – purist (lurte på om man kunne bruke det generelt)
   – elizabeth philip (litt research før jeg ser The Crown)

   ja nei såååå

  1. Det synes jeg er en god idé. Babyinternett er for øvrig et helt vilt sted? Altså, da mener jeg de stedene der man snakker om babyer, ikke internett for babyer.

 1. Man må faktisk ha noen sånne regler, hvis ikke så tar internett fort over hele livet. Dette minner meg om at det er på tide med en opprydding i hvem jeg følger her og der, så takk for den!

 2. Internett skremmer meg ass. I hvert fall at det er så lett å finne folk gjennom nettet. Og da mener jeg å virkelig finne folk. Man trengte bare skrive navnet mitt inn i søkerfeltet på Google, også fikk man veibeskrivelse til huset mitt av Google Maps liksom. Inntil jeg i sommer tok en skikkelig runde og fjernet alle spor av at jeg eksisterer da, selvfølgelig. Bare prøv å finne meg nå, Liam Neeson!

  1. Ja, fy søren! Skulle sjekke googlesøkene mine (ref. Carolines kommentar over her), og plutselig var jeg inne på et verdenskart med røde prikker på alle stedene jeg har vært de siste tre årene???? Liam Neeson hadde tatt meg ut på tre minutter!

   1. Ånei! Røm til fjellene! Kanskje du finner en hule du kan bo i og en elv med mye fisk. Og hei, hvis du er ekstra heldig så kanskje du finner en gullring som hvisker!

    1. Hm, høres spennende ut. Kanskje jeg kan invitere en venn til en liten gåtelek også? Har alltid hatt så lyst til det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.