Tre filmer: Arrival, Captain Fantastic & Spotlight

Arrival

arrival

En dag lander tolv gigantiske, egglignende romskip forskjellige steder på jorda, og professor Amy Adams må lære seg språket til romvesnene for å kunne spørre dem hvorfor de har kommet. De militære styrkene står klare til angrep, og det hele er en rimelig spent situasjon.

Til å handle om potensiell apokalypse, er Arrival en ganske rolig og lavmælt film. Den har eksplosjoner, assa! Men du skjønner kanskje hva jeg mener. Man får se aliensene ordentlig, det handler like mye om det som skjer inni hodet til Amy Adams, og twisten/premisset/greia blir forklart så grundig til at man skjønner det, men ikke så overdrevet at det blir kjedelig.

Jeg likte den godt, men så er jo jeg generelt veldig positivt innstilt til sci-fi. Tror likevel dette kan være en ok alienfilm for folk som ikke er så glad i alienfilmer til vanlig. Anbefales, selv om Hawkeye sier noe skikkelig teit på slutten.

Captain Fantastic

captain fantastic

En annerledes familie bor i skogen på nordvestkysten av USA. Der oppdrar Viggo Mortensen barna sine på en utradisjonell måte, med streng fysisk og intellektuell fostring, og lite kontakt med resten av samfunnet. Jeg er litt usikker på kjernen i farens ideologi, men vi snakker iallfall en godt venstrevridd fyr med hippietendenser. Noe kjipt skjer, og familien må bryte isolasjonen og dra på tur ut i det kapitalistiske storsamfunnet. Drama følger.

Jeg likte det godt. Filmen stiller noen interessante spørsmål om foreldrerollen, den er alvorlig, men feelgood, og ikke minst veldig underholdende. Det er klart man kan være dust selv om man er sosialist, og det er alltid gøy å se seg selv utenfra. Anbefales.

Spotlight

spotlight

Handler om den journalistiske opprullingen av den store barneovergrepssaken i den katolske kirken. Fire journalister i Spotlight-redaksjonen i The Boston Globe jobber i 2001 med en sak som blir mye større enn de først hadde trodd. På veien mot publisering, må de komme seg gjennom motstand fra mektige folk i lokalsamfunnet, rettsvesenet og 11. september.

Interessant og overkommelig, bra skuespillere.

Rangering av filmene i denne posten etter gråtefaktor:

 1. Captain Fantastic
 2. Arrival
 3. Spotlight

Siri

8 kommentarer

 1. Av disse tre har jeg bare sett Captain F, og likte den veldig godt. Kostymene var fantastiske! Og Viggo Mortensen ❤️
  God jul i stua!

  1. Ahh, så enig om Viggo, ass. Har du også vært svak for ham siden Ringenes herre? Min favoritt var egentlig Legolas, meneeee, sier ikke nei takk til litt Viggo.

 2. Av disse har jeg bare sett Arrival men vil se de andre to også. Jeg likte Arrival kjempegodt. Fine tegninger som vanlig.

  1. Takk, Lise-Marie! Arrival var fin! Likte at det var en alienfilm som ikke bare handlet om slakting av aliens.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.