Meny Lukk

Tre filmer: Kongens nei, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children og The Babadook

Kongens nei

Siden vi har snakket litt om Harstad kino, så passer det kanskje å begynne med dette: Når jeg har vært på Harstad kino (ja, i den salen med 402 seter), har aldri mer enn en fjerdedel av setene vært opptatte. Bortsett fra på Kongens nei. Selv om den sikkert hadde gått på kino i en måned eller halvannen da vi så den, var salen helt sikkert halvfull. Folk elsker krigen, ikke sant. Sånn filmopplevelsesmessig, var det for meg helt midt på treet, kanskje til og med litt under. Sånn historietimemessig, var det absolutt interessante og underholdende 90 minutter. Høydepunkt: Badass oberst Eriksen på Oscarsborg. Kjedelig: Snakking om hvor kjipt det er å være kongelig. Fint: At kongen har så vondt i ryggen at han må ligge i fosterstilling på et tjenerværelse på Elverum.

kongens nei

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Det her er akkurat det du tror det skal være etter å ha sett traileren. Vi snakker Tim Burton på sitt minst creepy (dessverre), noe tidsreiseaction og litt kjærlighet. Eva Green røyker pipe og har perfekt eyeliner, en toppers kombinasjon. Høydepunktet er et helt vilt kaos av en skjeletthær som sloss mot noen usynlige monstre dekket i sukkerspinn. Beklager den spoileren, men nå vet du hva slags film det er. Jeg ville for eksempel aldri funnet på å ta med meg Hallén for å se den på kino, men kan absolutt anbefale filmen når den kommer på Netflix. Hvis du liker sånt. Ehm, dette er en litt annen side ved krigshistorien enn Kongens nei, kan du si.

miss peregrine

The Babadook

(Kanskje litt spoiler.) Dette er en skrekkfilm, men det er en av det mer overkommelige skrekkfilmene jeg har sett. Ikke fordi den er dårlig eller uskummel, tvert imot. Min tolkning er at dette handler mer om å være mentalt syk (altså, det er man vel kanskje hvis man for eksempel er en øksemorder også, men du skjønner hva jeg mener?), enn om et monster du kan ta på med hendene dine. Som Humlesnurr sier: Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? The Babadook er iallfall ekte for Amelia og Samuel, en mor og sønn som lever sammen i en slags pastellapatisk verden der skumle ting flyter rett under overflaten. Klarte jeg å sovne etterpå: ja.

the babadook

Siri