Tre podkaster jeg liker å høre på II

Her er første innlegg i denne serien.

podkaster, sirivil.no

The Allusionist

Helen Zaltzman kjører korte episoder om ord og språk. Alt fra hvordan et kryssord blir til, til hvordan ordet «pride» ble et faneord for lgbtq-rettighetsbevegelsen. Min favoritt er episode 4, «Detonating the C-bomb», om ordet cunt og dets plass i kringkastingen.

Strøm/Wasenius

Grete Strøm og Ken Wasenius-Nilsen forteller anekdoter om og diskuterer hvorfor vi er som vi er og gjør som vi gjør, og alle de sosiale konvensjonene som fungerer godt, men ikke helt optimalt. Går det an å være helt ærlig? Kommer man noen gang over kjærlighetssorgen på ordentlig? Er det litt mobbeofferets skyld? Alt i en behagelig og underholdende innpakning. Lange episoder (det er bra når man står der på ellipsa).

Lore

Korte episoder om ekle ting. Handler om hvordan myter og skumle historier har oppstått, uten å sensurere vekk det ubehagelige. Hva med en episode om en forferdelig anleggsulykke og gjenferdene den skapte, om det ekte Arkham Asylum eller om møter med de underjordiske? Akkurat passe amerikansk, akkurat passe creepy.

Jeg tar veldig gjerne imot podkasttips.

Siri

15 kommentarer

    1. Ja! Har bare hørt 4-5 stykker (de forfatterne jeg var umiddelbart interessert i), men kanskje jeg skal gi resten et lytt?

      1. Jeg fikk i alle fall mye glede av også de episodene med forfattere jeg ikke har noe videre forhold til, så synes definitivt det er vært et forsøk!

  1. Det finnes en verden av strikkepodcaster, om du vil gå ned den veien….
    Svenske Stickpodden er en bra plass å starte.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.