Tre podkaster jeg liker å høre på

strangers

Strangers fra KCRW
Små og store historier om møter mellom fremmede. Hva med historion om hvordan nettdating ble til ekskrementdonering, historien om hvordan to personer plutselig fikk et barn de verken hadde laget eller bestilt, eller historien om servitøren, jagerflypiloten og ingeniøren? Produsent Lea Thau er egentlig dansk (det hjalp meg å vite det, for da tenkte jeg ikke noe mer på hvorfor hun snakket sånn som hun gjorde) og jeg liker henne. Hun undersøker hva som skjer med menneskene når de kommer i kontakt med andre mennesker. Ofte morsomt, ofte tankevekkende, alltid underholdende. Anbefaler skikkelig.

mortified

The Mortified Podcast
Herregud, dette er den beste podkasten. Folk leser ting de skrev da de var barn eller tenåringer. Det er sjukt mye bra dagbokstoff, lidenskapelige kjærlighetsbrev og lolle dikt. Tusen millioner takk til Marte for dette tipset som har fått meg gjennom minst tre skikkelig kjipe ellipseøkter i vinter og vår. Iblant klarer jeg faktisk ikke la være å le høyt, og jeg har faktisk ganske bra steinansikt til vanlig. Hva med den om the teenage witch, for eksempel?

invisibilia

Invisibilia fra NPR
Dette er kanskje den eneste podkasten jeg og Hallén kan høre på sammen. Den handler om alle de tingene vi ikke kan se, men som like fullt er til stede i virkeligheten vår. Hvordan kategoriserer man egentlig tanker? Hva skjer med livet ditt når du faktisk ikke har mulighet til å føle frykt? Hvor viktig er det at blinde barn nesten blir påkjørt iblant? Sånne ting. Episodene er få, men ganske lange. Fint for en søndagstur.

Si gjerne fra hvis du veit om noen podkaster som ligner på disse (jepp, hører iblant på This American Life og Tusvik & Tønne + noen andre ting, da), eller som du tror jeg kan like, eller bare fortell hva du liker å høre på? Noe annet du kan gjøre, er å ta deg et glass brus og slappe av litt, det er sånt man ikke trenger å fortjene for å få lov å gjøre.

Siri,
verdens verste blogger

24 kommentarer

 1. Tusen takk for tips. Jeg elsker podcast og trengte noen nye nå. Gleder meg skikkelig til Serial sesong 2 som kommer snart? Jeg hører på diverse podcaster fra NRK, This American Life og selvfølgelig podcaster om podcasten når det gjelder Serial.
  Heier du på lørdag?

  1. Ooo, kommer sesong 2 snart? Hva skal den handle om?

   Skal på hemmelig oppdrag på lørdag (SYDEN!!!!), så det blir ikke noe heiing fra meg. Lover å heie neste gang. Gleder du deg? Er du klar?

  2. Ja. Sesong 2 er på vei. Ny sak. Blir spennende + jeg syns stemmen til Sarah Koenig er så fin! Jeg har, etter dine tips, nå hørt 4 episoder med Strangers. Elsker det – tusen takk for tips der altså. Maraton, ikke klar. Men må slå tiden fra Berlin! Grugleder! God tur til SYDEN! Du liker deg der!

 2. Å, jeg elsker podcaster!

  Jeg hører med på Tusvik & Tønne og Mariell og Sara. Men disse er også bra:

  – Psykobabbel.
  – Krisemøte.
  – Radiolab.
  – Bokpod.
  – Skavlan og Kallner.

  1. jajaja, por el momento no me ha causado problemas el google reader, aunque para ser sinceros en Ubuntu si me muestra todos los catreaercs que esten en otro idioma mientras que en windows todos se ven raros o con simbolos que no interpreta el sistema operativo.

  2. To Anonymous:基本上你如果是直接向leasing office承租的,那不太可能讓你所謂的6個月之後就讓你month by month,6個月只是基本單位,他們合約寫得很清楚,而且絕對按照合約來。要繼續待就再簽1個unit。如果是和人分租、合租、向二房東租的都有商量的餘地,可以month by month after contract。以上都是親身經歷。

 3. Mortified, Serial og This American Life er også mine favoritter! Og Lore kan være gøy. Her om dagen hørte jeg på en serie TED talks på tur i skogen. Episoden om «What we learn from insects’ kinky sex lives» var HYSTERISK MORSOM!

  Av Mortified så er kanskje «I was a teenage prison bride» en av høydepunktene assa.

  1. les fous qui ont peur : pas de preuves –> présumé innoncent c’est tout. Donc tremblez dans vos chaumières ! Moi j’ai peur des gens qui aimeraient que la justice au mains de l’executif… Effectivement il y a un problème avec notre système scolaire, on peut penser ce qu’on veut certes, mais arriver à ce type d’idées acte d’un soucis d’enseignement quand le chapitre « de la démocratie » a été abordé en classe…

 4. Jeg hører MASSE på podcaster. This American Life, Invisibilia og Serial som er nevnt, og Planet Money som er supert for mennesker som ikke forstår seg på økonomi slik som meg. Liker også Answer Me This, som passer for folk med dårlig humor :P Også noe (ultra)løpepodcaster til inspirasjon, Trail Runner Nation og UltraRunnerPodcast hovedsakelig. Og Radiolab! Det er en morsom vitenskapspodcast med masse kule lydeffekter.

 5. Etter Serial satt jeg igjen med tusen spørsmål, og hører derfor på Undisclosed med Rabia Chaudry. De går enda dypere til verks, og viser enda tydeligere hvordan den saken der har blitt behandla på en helt koko måte. Nye episoder hver mandag. Har lært masse om lov og rett i Baltimore det siste året gitt! Tror jeg må reise dit og gå i fotspora til McNulty og Adnan og Hae og crazy-Jay.

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.