Tre podkaster jeg liker å høre på

15. september 2015

strangers

Strangers fra KCRW
Små og store historier om møter mellom fremmede. Hva med historion om hvordan nettdating ble til ekskrementdonering, historien om hvordan to personer plutselig fikk et barn de verken hadde laget eller bestilt, eller historien om servitøren, jagerflypiloten og ingeniøren? Produsent Lea Thau er egentlig dansk (det hjalp meg å vite det, for da tenkte jeg ikke noe mer på hvorfor hun snakket sånn som hun gjorde) og jeg liker henne. Hun undersøker hva som skjer med menneskene når de kommer i kontakt med andre mennesker. Ofte morsomt, ofte tankevekkende, alltid underholdende. Anbefaler skikkelig.

mortified

The Mortified Podcast
Herregud, dette er den beste podkasten. Folk leser ting de skrev da de var barn eller tenåringer. Det er sjukt mye bra dagbokstoff, lidenskapelige kjærlighetsbrev og lolle dikt. Tusen millioner takk til Marte for dette tipset som har fått meg gjennom minst tre skikkelig kjipe ellipseøkter i vinter og vår. Iblant klarer jeg faktisk ikke la være å le høyt, og jeg har faktisk ganske bra steinansikt til vanlig. Hva med den om the teenage witch, for eksempel?

invisibilia

Invisibilia fra NPR
Dette er kanskje den eneste podkasten jeg og Hallén kan høre på sammen. Den handler om alle de tingene vi ikke kan se, men som like fullt er til stede i virkeligheten vår. Hvordan kategoriserer man egentlig tanker? Hva skjer med livet ditt når du faktisk ikke har mulighet til å føle frykt? Hvor viktig er det at blinde barn nesten blir påkjørt iblant? Sånne ting. Episodene er få, men ganske lange. Fint for en søndagstur.

Si gjerne fra hvis du veit om noen podkaster som ligner på disse (jepp, hører iblant på This American Life og Tusvik & Tønne + noen andre ting, da), eller som du tror jeg kan like, eller bare fortell hva du liker å høre på? Noe annet du kan gjøre, er å ta deg et glass brus og slappe av litt, det er sånt man ikke trenger å fortjene for å få lov å gjøre.

Siri,
verdens verste blogger

Previous Post Next Post

24 kommentarer

 • Heidiamaria

  Tusen takk for tips. Jeg elsker podcast og trengte noen nye nå. Gleder meg skikkelig til Serial sesong 2 som kommer snart? Jeg hører på diverse podcaster fra NRK, This American Life og selvfølgelig podcaster om podcasten når det gjelder Serial.
  Heier du på lørdag?

  15. september 2015 at 12:33 Reply
  • Siri

   Ooo, kommer sesong 2 snart? Hva skal den handle om?

   Skal på hemmelig oppdrag på lørdag (SYDEN!!!!), så det blir ikke noe heiing fra meg. Lover å heie neste gang. Gleder du deg? Er du klar?

   16. september 2015 at 08:54 Reply
   • Heidiamaria

    Ja. Sesong 2 er på vei. Ny sak. Blir spennende + jeg syns stemmen til Sarah Koenig er så fin! Jeg har, etter dine tips, nå hørt 4 episoder med Strangers. Elsker det – tusen takk for tips der altså. Maraton, ikke klar. Men må slå tiden fra Berlin! Grugleder! God tur til SYDEN! Du liker deg der!

    17. september 2015 at 23:29 Reply
    • Siri

     Gleder meg til løpsreferat! Lykke til!

     18. september 2015 at 21:45 Reply
 • Caroline

  Å, jeg elsker podcaster!

  Jeg hører med på Tusvik & Tønne og Mariell og Sara. Men disse er også bra:

  – Psykobabbel.
  – Krisemøte.
  – Radiolab.
  – Bokpod.
  – Skavlan og Kallner.

  15. september 2015 at 13:19 Reply
  • Siri

   Takk for tips, Caroline!

   16. september 2015 at 08:59 Reply
 • June

  Jeg hører aldri på podcaster, jeg. Kanskje jeg skal prøve det. En gang.

  15. september 2015 at 16:10 Reply
  • Siri

   Kan iallfall anbefale det hvis du av en eller annen vill grunn plutselig befinner deg på en ellipsemaskin.

   16. september 2015 at 09:00 Reply
 • Silje

  Hører alltid på Ekko når jeg jogger. Føler meg både sprek og smart etterpå!

  15. september 2015 at 20:28 Reply
  • Siri

   Mange Ekko-episoder er driiiitinteressante!

   16. september 2015 at 09:01 Reply
  • Lakiesha

   jajaja, por el momento no me ha causado problemas el google reader, aunque para ser sinceros en Ubuntu si me muestra todos los catreaercs que esten en otro idioma mientras que en windows todos se ven raros o con simbolos que no interpreta el sistema operativo.

   25. mai 2016 at 03:04 Reply
  • http://plans.imahillbilly.com/car_insurance_quotes_with_dui.xml

   To Anonymous:基本上你如果是直接向leasing office承租的,那不太可能讓你所謂的6個月之後就讓你month by month,6個月只是基本單位,他們合約寫得很清楚,而且絕對按照合約來。要繼續待就再簽1個unit。如果是和人分租、合租、向二房東租的都有商量的餘地,可以month by month after contract。以上都是親身經歷。

   20. juli 2016 at 16:35 Reply
 • Røverdatter

  Så gøy med podcast-tips! Tror jammen jeg skal sjekke ut disse!
  Jeg hører på Tusvik & Tønne, Ekko og Stuff mom never told you.

  15. september 2015 at 21:38 Reply
  • Siri

   Oj, den siste har jeg ikke hørt, takk for tips!

   16. september 2015 at 09:02 Reply
 • Susanne L

  Mortified, Serial og This American Life er også mine favoritter! Og Lore kan være gøy. Her om dagen hørte jeg på en serie TED talks på tur i skogen. Episoden om «What we learn from insects’ kinky sex lives» var HYSTERISK MORSOM!

  Av Mortified så er kanskje «I was a teenage prison bride» en av høydepunktene assa.

  15. september 2015 at 22:20 Reply
  • Siri

   Alle vet at du bare hører på Cirque de Soleil-podkaster, Suzi.

   16. september 2015 at 09:15 Reply
   • Susanne L

    31/7, cuz I listen even when I’m asleep.

    16. september 2015 at 22:54 Reply
  • Mahalia

   Now I feel stiupd. That’s cleared it up for me

   25. mai 2016 at 04:42 Reply
  • http://www./

   les fous qui ont peur : pas de preuves –> présumé innoncent c’est tout. Donc tremblez dans vos chaumières ! Moi j’ai peur des gens qui aimeraient que la justice au mains de l’executif… Effectivement il y a un problème avec notre système scolaire, on peut penser ce qu’on veut certes, mais arriver à ce type d’idées acte d’un soucis d’enseignement quand le chapitre « de la démocratie » a été abordé en classe…

   25. august 2016 at 03:47 Reply
 • Molly Bazilchuk

  Jeg hører MASSE på podcaster. This American Life, Invisibilia og Serial som er nevnt, og Planet Money som er supert for mennesker som ikke forstår seg på økonomi slik som meg. Liker også Answer Me This, som passer for folk med dårlig humor :P Også noe (ultra)løpepodcaster til inspirasjon, Trail Runner Nation og UltraRunnerPodcast hovedsakelig. Og Radiolab! Det er en morsom vitenskapspodcast med masse kule lydeffekter.

  16. september 2015 at 11:18 Reply
 • Siri

  Ok.. Nevner ingen Radioresepsjonen fordi det er en selvfølge og underforstått?

  RR 4 evah <3

  16. september 2015 at 23:20 Reply
 • RR

  Etter Serial satt jeg igjen med tusen spørsmål, og hører derfor på Undisclosed med Rabia Chaudry. De går enda dypere til verks, og viser enda tydeligere hvordan den saken der har blitt behandla på en helt koko måte. Nye episoder hver mandag. Har lært masse om lov og rett i Baltimore det siste året gitt! Tror jeg må reise dit og gå i fotspora til McNulty og Adnan og Hae og crazy-Jay.

  18. september 2015 at 10:29 Reply
 • Eli

  Jeg vil anbefale Krisemøte med Kyrre Holm Johannesen og Kristopher Schau! Sykt bra!

  3. oktober 2015 at 15:53 Reply
 • Ida Sundae

  har hørt at «krisemøte» er bra. tuss og tønn i manneform, tror jeg. har bare hørt en episode. klem :)))))))))))))))))

  26. januar 2016 at 18:27 Reply
 • Legg igjen en kommentar