Tre ting jeg har likt i det siste (2)

Bullet journalen min

En omtrentlig bullet journal

Ok, dere veit om bullet journaling, ikke sant? Det er veldig treeendy på internett nå, selv om det ikke er digitalt i det hele tatt. Det er et analogt, listebasert almanakksystem man lager i en tom notatbok. Egentlig er det visst noen regler for hvordan man skal forholde seg til oppgavene man skriver på listene sine og sånt, men det driver ikke jeg med.

Siden boka jo er tom på forhånd, og man kan bruke hvilken type notatbok man vil, så kan jo også sidene se ut akkurat sånn som jeg har lyst til at de skal se ut. Det er veldig praktisk for meg, for noen ganger trenger jeg en hel side til én dag, andre ganger trenger jeg en hel uke på en dobbelside, og så trenger jeg kanskje en side til et jobbeprosjekt, og så kanskje jeg vil ha en liste over bøkene jeg har lest i år eller vottene jeg har strikka.

Leuchtturm1917

bullet journalen min

Mange lager innmari flotte og intrikate sider i bøkene sine, bare sjekk ut #bujo-taggen på Instagram eller noe sånt (for eksempel hos Tine Katrine), men jeg har jo verken ferdigheter eller initiativ til å drive med sånt. Hos meg er det enkle oppsett, utkrysninger og testing av penner i margen.

Om det ikke har vært en åpenbaring for meg og en revolusjon for produktiviteten min, så har det iallfall hjulpet ganske mye for hodet å ha alt på ett sted Mitt favorittoppsett er det du ser helt øverst i innlegget her, med den øverste delen av en dobbeltside til dagene i uka, og så plass til ulike gjørelister under der igjen.

Podkast: Thirst Aid Kit

Nicole og Bim i Thirst Aid Kit

Ok, hallo. Det finnes en egen podkast om thirst. Om tørsting, liksom.

Ofte glemmer jeg at ikke alle lever på internett på samme måte som meg, så la meg forklare hva tørsting er: tørsting i overført betydning er det du driver med når du har skikkelig, skikkelig lyst på noe, og i denne sammenhengen er noe faktisk noen.

I Thirst Aid Kit utforsker Bim og Nicole sin egen og andres thirst, med episoder som «The Great British Bae Off», «The Ballad of Colin Farrell» og «Mahershala, In Yellow». Det er sikling over Chris Evans’ skjegg, utlegninger om hvilken utgave av Keanu Reeves som er best, det er fanfictiondueller og thirst sommelier, et segment der vertene hjelper lytterne med å finne nye figurer å thirste etter, basert på deres tidligere tørstehistorie.

Det er ganske hot, selvfølgelig, men mest av alt er det skikkelig, skikkelig morsomt. Min absolutte favoritt er episoden «Loony for Toons», som tar for seg hvilke tegneseriefigurer som egentlig er litt sexy.

Advarsel: podkasten har et ganske heterofilt preg.

«The Shape of Water» (dir. Guillermo del Toro, 2017)

shape of water

Eh, ja, vi har jo en liten historie med havmennesker på denne bloggen, det kommer vi ikke unna.

I The Shape of Water kommer et mystisk forskningobjekt til anlegget der Elisa og Zelda vasker hver natt. Det viser seg å være en vaskeekte fiskemann, jepp, det er fiskemunn og fiskeskjell og det som verre er. Elisa har sine egne utfordringer i hverdagen, og føler et sterkt fellesskap med denne andre utenforstående. Hva skjer? Hva skjer så, folkens?

Jo, hun blir forelsket i fiskemannen. Jada! Og her kommer en liten spoiler: vi får klarhet i hvordan én type fiskepersonspenis kunne fungert, noe vi jo har lurt litt på her inne.

Det er en flott film, som i fin å se på, mange pene ting i bildet hele tiden, mye sånn fargerik 60-tallsnostalgi. Vet ikke om jeg syntes kjemien mellom vannmannen og Elisa var helt på topp, jeg ble liksom ikke noe kåt av det, det var liksom ikke egentlig så farlig for meg om de fikk hverandre eller ikke, men filmen som helhet er flott. Nå skal det sies at jeg som regel liker filmene til Guillermo del Toro godt (ja, Pacific Rim også!!! Fight me!!), bare sånn at du har litt å peile etter her.

Jeg koste meg på kino med den her. Spiste sure sild, tenkte ganske logistisk på havfruesex, syntes Octavia Spencer som vanlig hadde en for liten rolle.

Siri

13 kommentarer

 1. Tommel opp!

  Jeg liker å se på Bullet journals på nettet, men er alt for digital til å faktisk ha en. (Bruker forøvrig Trello app/nettside til å lage lister).

 2. Jeg hadde ikke hatt tålmodighet til alt ‘forarbeidet’ i form av å lage sider, skjemer, oversikter og whatnot i en bujo, så det er ikke for meg. Men jeg har noe som ligner, etter at jeg falt for personligalmanakk.com for noen år tilbake. Jeg gjør all ‘designinga’ en gang i året, når jeg bestiller, og så legger jeg inn masse blanke ark bakerst i boka, pluss årsoversikt med 6 mnd pr dobbeltsideoppslag. Perfekt!

  De gangene jeg skriver inn avtaler i min digitale kalender only, har jeg en tendens til å glemme dem…

  1. Må bare få understreke at min bujo er helt hundre prosent enkel, altså, det som tar aller mest tid, er de månedsoversiktene, og det tar ganske nøyaktig ett minutt. Men den personlige almanakken der høres jo minst like bra ut. Jeg er lik som deg, jeg må liksom skrive det ned for å ta det på alvor. Ellers blir det bare til at jeg «velger» å ikke forholde meg til enkelte deler av gjørelista eller avtalelista.

 3. Tar ikke bullet journaling mye tid? Syns det ser så kult ut og vil prøve det, men lurer på om jeg hadde orka så lenge, liksom?

  Jeg må komme meg på kino snart, men vil heller se den superheltfilmen først. Den du skrev om tidligere. (Kommer sikkert til å glemme det og ikke dra på kino før om et år.)

  1. Njei, for meg tar det veldig liten tid (altså, ikke noe særlig mye lenger tid enn om jeg skulle brukt en annen kalenderbok), men jeg tegner jo bare opp skjelettet, liksom. Dekorerer ikke, maler ikke, tegner ikke, kan ikke skrive pent osv. Så det er en rent praktisk greie. Bruker den ikke som minnebok, sånn som noen andre gjør.

   Hvis du glemmer å gå på kino, så kommer den sikkert på Netflix etter hvert! Vet ikke helt hvorfor, men innbiller meg litt at du hadde likt Shape of Water også…?

 4. Dette minner meg om da Moleskin ble hypet opp som den eneste notatblokken som var duganes for ordentlige skribenter; eller for vi som bare skriblet.. Har fine notater om hvordan dagene mine var + «dikt» i de blokkene.
  To saker jeg har tenkt om deg Siri ang hva du har skrevet her og på FBsiden En slags bokklubb.
  1). Podcast: Ingen kan fylle en slik alene på innhold, men hva om å invitere folk i Harstad til å bidra? Kan hende det finnes en lokal side på sosiale medier som heter ‘Hva skjer i Harstad?’ hvor du kan finne mennesker som har en historie eller to å dele.
  2). Du nevnte den konkurransen om å vinne (?) en kontrakt for å bli bladkiosk/serieskribent. Som en annen nevnte så er det å være et skrivekollektiv en god idé. Hvem orker å fundere handling over 18 pocketbøker alene? Er man flere så vil det inspirere til å skrive både fordi man ikke vil skuffe noen, samt at man får ideer fra tilsendt tekst.

  XXX

 5. Altså, jeg er ikke Harstadværing/vøring (?), så takk men nei takk for tilbudet. Hvis jeg skulle spille inn med deg så tenker jeg at mange spm i en bolle man trekker fra hadde vært spennende.

 6. For å legge til, så tenker jeg at dine blogglesere kan utforme spørsmålene i en eventuell ‘bolle’.

 7. Lavterskel bullet journal! Det liker jeg. De som bruker timevis på det får sånt til å se sykt bra ut, – men; har en ikke da brukt opp mange av de timene hvor en egentlig kunne gjort ting for å redusere antallet gjøremål på lista?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.