Tre ting jeg har likt i det siste (3)

Dekorasjon hos Torvet 3 i Harstad

En kafé som heter Torvet 3

Selv om Harstad er en liten by, har den faktisk tre kafeer det er verdt å besøke. Det er kaffeen i første etasje på De fire roser, det er Bakerinnen og det er Torvet 3. Med forbehold om at det finnes andre koselige kafeer som jeg besøker både titt og ofte, men det er disse jeg tar med gjestene mine på.

Torvet 3

Baren på Torvet 3På Torvet 3 er det kafé om dagen og bar om natta. Utenfor er det et sånt motiverende «drink the coffee and do the things»-skilt, og selv om sånt til vanlig irriterer meg litt, så er det greit akkurat her, for Torvet 3 er instagramkafeen i Harstad.  Maten er bildevennlig dandert på fat, bestikket er gyllent og trendy, de har til og med grønnplantene i orden. Også er de som jobber der veldig hyggelige? Lar meg være i fred, men passer på at alt står bra til. Håper de får masse betalt.

En app som heter Forest

Skogen man planter i Forest-appen

Selv om jeg liker å se på videoer av folk som tegner flotte border rundt gjørelistene sine, så kjenner jeg dessverre meg selv såpass godt at jeg veit at til syvende og sist, så må jeg rett og slett bare gjøre det som står på den lista. Sånn er det jo bare, dessverre. Så da setter jeg på en nedtellingsklokke og jobber til den sier ifra. Det bruker jeg appen Forest til.

I Forest planter du et tre og setter på en timer (jeg pleier å bruke 25 eller 50 minutter, avhengig av hva jeg holder på med), og så vokser treet ditt hvis du klarer å ikke bruke telefonen i perioden du har forpliktet deg til. Da visner nemlig treet. Du får også gullpenger som du kan kjøpe nye tretyper med, og samler du nok, kan du til og med plante et helt ekte tre et sted i verden.

Det er nesten et slags konsentrasjonsspill, og den eneste grunnen til at det funker bedre enn den vanlige nedtellingen på telefonen, er at man jo til slutt har plantet en hel skog, og det ser veldig fint ut.

En film som heter Annihilation

Annihilation med Natalie Portman og Tessa Thompson
Skjermdump fra The New Yorker

Ok, dette er et tips som jeg veit at ikke alle er enige i, men jeg likte Annihilation godt. Det er en slags skrekkfilm som er mer ubehagelig enn direkte skrekkete, hvis du skjønner hva jeg mener?

Etter at et noe mystiske greier faller ned fra verdensrommet, begynner et slags skimrende felt å vokse ut fra treffstedet. Den amerikanske hæren er selvfølgelig på ballen, og etter hvert er det Natalie Portman og crewet hennes sin tur til å gå inn i glitteret og sjekke ut hva som foregår der inne. Uten å røpe for mye, så kan jeg iallfall si at den verdenen som befinner seg innenfor sløret eller feltet eller hva vi skal kalle det, er grunnen til at jeg likte filmen så godt. Den er frodig og fæl på beste vis, og som alle gode skrekkfilmer, er det skumle i Annihilation det vi allerede har inni oss.

Filmen  er på Netflix!

Siri

Har ikke fått betalt for å skrive om noen av disse greiene, bare sånn hvis du var i tvil. Sånt må man si fra om, ikke bare på grunn av loven, men fordi det faen meg bare skulle mangle.

5 kommentarer

 1. Det som fanget oppmerksomheten min var at de ansatte lar deg være i fred på et offentlig sted, det hørtes fint ut. Elsker å være i fred. Fikk meg til å tenke på det motsatte; i ene butikken på senteret hvor jeg bor så brøler de ansatte (med pipestemme) LIK OSS PÅ FACE OG FØLG OSS PÅ INSTA når en forlater butikken. Det er akkurat de to tingene jeg ikke kommer til å gjøre. Så – det er fint å se at du verdsetter å bli latt i fred. Det gjør jeg og. Helt urelevant babbel, det her. Beklager, heh.

  1. Er veldig glad i å få være i fred! Og jeg synes generelt at man som servicemedarbeider blir pålagt altfor mye masing av sjefene sine.

 2. Annihilation! Tre ting. SPOILER ALERT i nr 3!
  1. Passe skummel og skikkelig fæl krokodille.
  2. Bra casting – så mange fine kvinnneroller! Yes. Elsker Natalie Portman.
  3. Slutten. Her kommer det en toer, ja? Hun har jo ikke tenkt å oute sin ektemann, romvesenet?

  1. De dyra, Trine! Det var noen beist!

   SPOILERSPOILERSPOILERSPOILERSPOILER

   Jeg lurer litt på om det ikke bare er ektemannen som er romvesen, men om Portman sjæl også er litt romvesen på slutten der? Hva tror du?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.