Tre ting jeg har sett og likt i det siste

Film: Pride and Prejudice and Zombies

ppzzz

Nå skal jeg innrømme at jeg kunne vært helt tilfredsstilt med å utelukkende se ulike Pride and Prejudice-versjoner resten av livet, og dessuten synes jeg ting generelt blir bedre med zombier. Interessen for minst ett av disse elementene, altså PP eller zombier, bør nok være til stede for at man skal gidde å se denne filmen. Eller så kan det nok også fungere som en fin inngang til Austen, tenker jeg. Man tåler vel litt kostymedrama om man får zombier på kjøpet? Eneste minuset er at mr. Darcy ikke er den kjekkeste mannen i filmen, han er kanskje den tredje kjekkeste eller noe. «Not handsome enough to tempt me», som Susanne sa da vi så den i helga. Så kommer jo hele den diskusjonen om mr. Darcy egentlig er så kjekk, og det får vi nesten ta i et annet innlegg, tenker jeg.

Serie: Outlander

outlanderrr

Har du aldri hørt om Outlander, sier du? Vel, da har du litt i vente. I 1945 faller en britisk kvinne gjennom en magisk stein og lander på midten av 1700-tallet. Der møter hun den skotske hunken Jamie, og det hele blir et virrvarr av historiske hendelser, dårlig vær og bra sex. Min beskjedne mening er at serien i dette tilfellet er vesentlig bedre enn boka. Begge deler er helt ville, selvfølgelig. Vi snakker vakkert kostymedrama blandet med noe av det mest tullete romantiske greiene jeg har sett. Det er sikkert litt historie og sånn å lære, men hvem bryyyyr seg når det finnes manneknær som stikker så vidt ut av kilten.

(Til info: inneholder seksualisert vold)

Serie: Happy Valley

happyvalleeey

Her snakker vi ekte britisk krim av ypperste kvalitet! For gjett hva! Happy Valley er ikke så happy! Det er masse dop og generelt ganske kjipe forhold for en del av innbyggerne, og nå har mannen som var ansvarlig for at datteren til Vår Helt døde, sluppet ut av fengsel. Vår Helt, Catherine Cawood, er gatepoliti og god til det, og blir selvfølgelig ganske opprørt når hun må rippe opp i datterens død. Dessuten får vi se en kidnappingssak fra både skurkenes og de pårørendes side, og det er akkurat passe spennende alt sammen. Kanskje er det like mye drama som krim, og for en gangs skyld synes jeg det er skikkelig bra.

(Til info: Happy Valley inneholder også seksualisert vold. Overraskelse.)

Siri

36 Comments

 1. Jatakk til kostymedrama med zombiar og/eller tidsreiser. Har enno ikkje sett Pride & Prejudice & Zombies, men har sett første sesongen av Outlander. Det er den perfelte serien om ein (eg) vil finpusse den skotske aksenten sin (min) som høyres meir indisk ut enn noko anna, eigentleg. Også Claire og Jamie, då. <3 <3 <3

  Eg ser på The Great British Bake Off (eller Hele Storbritannia Baker på norsk) og det kan også tilrås! Mykje betre enn Hele Norge baker. Det er ikkje akkurat ein spenningsserie (eller, det kjem vel an på kva man synes er spennende. Hjartet mitt hamrar alltid litt ekstra fort når dei skal utnemne star baker), men det er veldig koseleg.

   1. Synst eg burde bli tilgitt den skrivefeilen. Det er faktisk ikkje så lett å skrive lange kommentarar samtidig som ein ammar.

     1. Med ei. Må jo halde tak i ungen på eit vis og – er vel dårleg nok mor som kan finne på å lese blogg når eg ammar istedetfor å sjå babyen inn i auga og bli kjend med han på den måten (han ligg for det meste med auga igjen, så tar det som eit teikn på at han synst det er heilt greit at eg les blogg mens han et).

      1. Dårlig, det er noe med melka som får alt til å bli tyntflytende. Så når Gro Dahle skryter av å servere mm-vafler til journalister, tror jeg det er jug.

 2. Skjønner at jeg har gått glipp av noe ved ikke å se Outlander. Men jeg har hygga meg med Stranger Things. Winona Ryder..! Blodtørstige, uforutsigbare vesner som bor i veggen! Heltene i serien er tre 11-åringer på apachesykkel! What’s not to like..?
  Den var så skummel at jeg ikke turte se når det var mørkt ute. Og jeg bor ikke akkurat midt i skogen i ei koie, jeg bor godt innafor Ring 1.

  1. Hadde aldri hørt om Ripper Street før, så måtte google, og her har du nok truffet bullseye på serieanbefalingen, Karoline! Tusen takk! Skal ta første episode i morra!

 3. Har ikke tid til å involvere meg i Outlander, men Happy Valley var en stor hit i heimen og Austen spinoffs blir aldri feil. Bare ‘riktige’ meninger i dette kommentarfeltet, for selvfølgelig er Great British Bakeoff verdens beste bakeshow!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.