Tre ting jeg har sett på og likt i det siste

Love & Friendship (film)

kate be lovefriends

Jeg synes Jane Austen ofte får for lite kred for humoren sin. Jajaja, det er til tider romantisk og til tider hjerteskjærende, men bøkene hennes er først og fremst leseverdige fordi de er veldig morsomme. Love & Friendship er en filmatisering som endelig tar humoren hennes på alvor, hvis det er en setning som i det hele tatt gir mening.

Kate Beckinsale er helt strålende som den hensynsløst intrigelagende Lady Susan Vernon. Den ferske enken flytter inn hos din avdøde ektemanns familie, det var visst vanlig på den tiden, etter at ryktene begynner å gå om henne og et annet medlem av de øvre samfunnslag. Bak brede hattebremmer regisserer hun menneskene rundt seg, enten de skjønner hva som skjer eller ikke. Helt toppers, synes jeg. Både tørt og saftig på samme tid. Elegant gjennomført. Hvis Emma er din Yndlings-Austen, er dette en sikker vinner, tror jeg. (Obs! Dette er en filmatisering av kortromanen Lady Susan, ikke av boka Love and Friendship.)

Mr. Robot (serie)

mr robot

mr robot 2

Én beskrivelse av Mr. Robot kan høres sånn ut: En sosialt ubekvem nerd prøver å gjøre verden til et bedre sted gjennom hacking. Men dette er ikke morsomt, og Elliot Alderson er mentalt syk. Det er også en av de beste seriene jeg har sett i år.

For Elliot er hacking en måte å bli kjent med mennesker på, uten å måtte kommunisere med dem. En dag får han mulighet til å bruke hackingen sin i kampen mot et av verdens største konglomerater, E Corp. Eller Evil Corp, som Elliot kaller det. Jeg vet ingenting om hacking, bortsett fra at det generelt er framstilt veldig lol på film og tv. Mye tall som flyr over skjermen og dødningehoder som dukker opp både her og der. Sånn er det ikke i Mr. Robot.

Mr. Robot er mørk og alvorlig, men lett nok til at det er spennende. Elliot snakker rett til seeren, og det hele er til tider rimelig trippy. Andre sesong har nettopp begynt, og foreløpig er den litt i overkant hodesnurrende for min del, men jeg kan anbefale første sesong av hele mitt hjerte.

Stranger Things (serie)

stranger things 2

stranger things

Herregud, jeg elsker denne serien, og jeg har bare sett to episoder! Serr! Hva er bedre enn en fortvilt Winona Ryder? Kanskje bare skummel sci-fi satt til en amerikans småby på 80-tallet! I Stranger Things får vi begge deler! Det er klissete monsterguffe på veggen i en strømstasjon, det er mystiske forsvinninger og oppdukkinger (er det et ord?), det er slitne politifolk og barn på BMX-er gjennom lønnealleer. Jeg har ikke noe annet å si enn at du har rett enten du tror det er noe for deg eller ikke.

 

Siri

9 Comments

 1. Jeg frydet meg over sesong 1 av mr Robot (har ikke begynt på 2). Jeg liker at både arbeidsmiljøet er realistisk, og at koden han skriver er «ekte», altså i et ekte operativsystem og i et ekte språk, og at det bare er kode og ikke blinkende kart i grønt eller plutselig DNA-match eller … ja. Men det er også en tung serie, som kan gjøre litt vondt. Det liker jeg.

  1. Hahaha, kan tenke meg at det for fagfolk finnes rimelig mye interessant hacking på film! En av mine yndlingsscener er der Elliot skal inn på gmailen til sjefen (eller en eller annen) og man forbereder seg på litt Skikkelig Hacking, også sier han bare: «Jeg vet passordet hans.»

   1. Haha! Ja, ikke sant, den aller vanligste og skumleste formen for «hacking» er social engineering, der du bruker people skillsene dine til å få informasjon om f.eks. passord. Det kan være å oppsøke sommerhjelpen og si at du trenger de topp hemmelige dokumentene NÅ, eller å ringe den gamle dama og si at bankkontoen hennes har blitt sperret.

    Men jeg er ikke profesjonell hacker, altså.

 2. Eg må innrømme at sjølv om eg synst Love & Friendship var småartig, så blei eg litt skuffa. Likte godt Lady Susan (boka), men eg veit ikkje, det var litt mykje surr i filmen.

  1. Hm, jeg syntes spesielt han beileren til datteren (prøver å unngå spoilere, da) var veldig, veldig morsom. Helt mr. Collins-nivå på ham, ass!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.