Løp: Rimstigen opp

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rimstigen opp er først et par hundre flate meter, før den brekker opp i 725 høydemeter fordelt på 2,2 kilometer. Det er bratt, med andre ord. Rett opp her:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter at jeg undervurderte løypa i fjor (au), åpnet jeg fornuftig i år. Bare lå bakerst i feltet og krusa av gårde til vi hadde løpt omtrent 100 høydemeter. Da merket jeg at det gikk litt i sakteste laget, selv for en fornuftig åpning, så jeg gassa på litt. Det gikk helt fint i fem minutter. Så kom det.

I ettertid tror jeg det handlet aller mest om varmen. Jeg har jo løpt på en smell tidligere, jeg har løpt over evne og så fått smake syra, men dette her var noe ganske annet. Jeg gikk rett fra å vurdere om jeg ikke skulle sette opp farta enda litt mer, til å måtte sette meg litt på en stein. Så derfra var det bare å tusle opp til toppen. Det tok sin tid (tror jeg kommer under timen, da). Selvfølgelig kan det hende at jeg rett og slett er i sugeform. Heldigvis spiller det ingen rolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes Rimstigen opp bør være på «Ti løp å løpe før du dør»-lista til alle løpere. Et av Norges flotteste løp, både hva gjelder arrangement, utsikt og kos. Løp det (gå det). Etter løpet får du en helt vill utsikt, toppers svele og tid til å flyte litt i Nærøyfjorden.

Hallén er i helt grov motbakkeform om dagen. På en dårlig dag løp han opp Rimstigen på 29 minutter. Det er sånt vi i fanklubben hans liker å snakke om.

Siri.

5 kommentarer

 1. Gratulerer med mannen! Og gratulerer til deg med vel gjennomført. Det er nå man kan si «det viktigste er å delta».

  1. Jo, takk på alles vegne. På et så flott løp som Rimstigen, er iallfall det viktigste å delta. Har du lyst?

   1. Jeg vet ikke helt om det er plassen å løpsdebutere. Men absolutt en plass jeg kunne tenkt meg å gå til toppen. Motbakkeløping er fortsatt noe jeg øver på, jammen.

    1. Egentlig går jeg hele Rimstigen, også når jeg prøver å løpe. Til og med Hallén går mye oppover der.

     Har du lyst til å løpsdebutere?

 2. Jeg tror at et når høydemeterne er fordelt så dårlig at man kan bite i gresset framfor seg, da er det nesten umulig å løpe. Uansett.

  Kanskje! Jeg tenker på det også glemmer jeg det. Er det å anbefale? (Å løpsdebutere, altså.)

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.