Trim uke 44

 • Mandag: niks
 • Tirsdag: 18 km, 1 t 30 min, 5:09 min/km. Oj, det gikk fortere enn jeg trodde.
 • Onsdag: I. Baneøkt: 6 x 400 m (på ca 1:30) + 12 x 200 m (på ca 43 sek). 12 km til sammen. 1 min pause. II. 11 km rolig, 5:34 min/km, 1 t 5 min.
 • Torsdag: 16 km rolig, 1 t 30 min, 5:40 min/km.
 • Fredag: niks
 • Lørdag: I. 50 min joggings. II. Langintervall. 4 x 10 min moderat, 1 min pause. (4:43 min/km – 4:28 min/km – 4:30 min/km – 4:17 min/km).
 • Søndag: 17 km rolig, 1 t 35 min.

Løpings: 95 km, 8 t 40 min.
Ekstra poeng for: To smarte og godt gjennomførte hardøkter (baneøkt + langintervall).

20141101_192523Denne uka kravla jeg meg opp på det formnivået jeg liker å kalle god treningsform. Neida, det er det Hallén kaller det. Jeg vet ikke hva jeg kaller det. God arbeidsform, kanskje. Eller, «jeg jobba for denne formen, assa»-form. Det er denne formen jeg snakka om da jeg i sommer sa at jeg trengte 8-12 uker på å komme i form. (Obs! Dette må ikke forveksles med kjempeform eller toppform eller noe sånt.) Dette er den ærligste typen form.

Det er denne formen jeg var i omtrent hele 2013, og som jeg ikke har sett snurten av i 2014. Faktisk er det nesten et år siden jeg har følt meg såpass bra over såpass lang tid (en hel uuuuke), så løpehjertet mitt har det innmari fint akkurat nå.

Først merket jeg det på løpeturen på tirsdag. Ja, det var dagen etter en hviledag, men det jeg antok var sånn ca 5:30 min/km-fart, viste seg å være 5:10 min/km-fart. Så der fikk jeg for å aldri se på farta underveis på trening. Jeg merket det også på baneøkta på onsdag. Ikke på farta, men på hvordan jeg holdt økta, hvis det går an å si. For et par uker siden hadde 6 x 400 + 12 x 200 vært en skikkelig kjip økt som jeg hadde måttet grave ganske dypt for å få til. På onsdag bare gjorde jeg det, uten en eneste brytetanke underveis.

Og så var det langintervallen på lørdag. En av årets diggeste økter. Ikke at det gikk fort, men det var lett. Det var en av de løpeturene som gjør alt verdt det. Bare føtter og joggesko og asfalt. Hadde lyst til å high-five alle jeg møtte underveis. Kan du se at jeg flyr?

Nå er jeg i så god form at det er gøy å løpe. Jeg liker jo alltid å løpe, nesten uansett hvor sugen jeg føler meg, men nå er det gøy på samme måte som mdma og statsfeminisme er gøy.

Det passer dessuten utmerket, for jeg skal jo løpe løp på søndag. Jepp. Drøyt 16 kilometer. Og noe annet som er kult, er at det garantert blir pers. Sånn er det når man løper en distanse man aldri har løpt i løp før (tips!).

Planen for denne uka blir nok å løpe litt mindre enn foregående uke. Kanskje to hviledager, én moderat økt, én litt lengre tur og ellers bare joggings? Vi får se. Jeg har, som sagt forrige uke, ikke toppformen i sikte. Men det skal bli gøy, jeg gleder meg

Jøss, så mange ord det ble i dag. Det jeg prøver å formidle er: Det er liv i det gamle øket.

Siri

11 Comments

 1. Så … den tirsdagen der, den løp du helt på egenhånd UTEN heiagjeng? Så sykt fort?? Åh, så imponert! Har du et overordnet mål for tiden, eller melder du deg på løp her og der?

  Lykke til i alle fall!

  1. Yo!

   Backstreet Boys teller vel som heiagjeng?

   Ikke noe overordnet mål akkurat nå. Kanskje til våren! Men det blir jo løp på søndag, da!

   PS. Veldig imponert over halvmaratonet ditt! Grattis!

  1. Det var faktisk dagen etter de øyenvippene, men jeg tror jeg fortsatt hadde litt promille på den første joggingsen, og jeg sov fire timer mellom øktene, så egentlig var det en perfekt treningsdag. Anbefales?

 2. Jeg løp 2 km i dag.
  Og tenkte: nå er jeg på vei tilbake, når jeg kom hjem.
  Skynde seg med museskritt, sant.
  Ok, helt ærlig: hele 2014 har vært skikkelig kjip med tanke på løping.
  På tide at det tar seg opp.

  1. Nå tar det seg opp! Det er museskrittskyndinga som gjelder. Det er faktisk det eneste som gjelder, og det er når man har skjønt det at det plutselig går litt fortere enn man hadde trodd i utgangspunktet.

   Går det bra med deg ellers?

   1. Ja, ikke sant.

    Jeg vet ikke, helt ærlig. Har fått meg en kongejobb som har gjort at jeg måtte flytte fra kjæresten min. Berg- og dalbane, bare i følelsene liksom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.