Trim uke 45

trim uke 45

Første uke med litt mer målretta kroppslig action er overstått. Med målretta, mener jeg selvfølgelig Slutty 90.

Det har vært kaldt og veldig glatt i Harstad denne uka, men det har også vært de største problemene på treningsfronten, så det kan jeg leve med¨(jada, jeg bruker piggsko). Dermed har jeg også løpt mer på mølle enn jeg ellers ville funnet på hvis det var bart eller ordentlig snø ute.

 • Mandag: Progressiv mølleøkt. Begynte på 10 min i 10 km/t, økte med 0,5 km/t hvert tiende minutt, endte på 12,5 km/t. Fikk 60 min progressivt + oppv/nedj. Beinstyrke.
 • Tirsdag: En løpevenn introduserte meg for trappemaskinen. Vi gikk på den i 50 min (slitsomt!) og trente styrke etterpå.
 • Onsdag: 15 km asfaltløpings, 5:52 min/km. Var glatt, innsatsen sto nok til litt raskere kilometertid. Prøvde å tøye litt, men ble bare liggende på matta.
 • Torsdag: Langintervall på mølle. 4 x 10 min moderat, 1-1.30 min pause. 12 – 12,5 – 12,5 – 12,7 km/t. 1 t 5 min til sammen. 11,5 km.
 • Fredag: Veldig glatt stitur. 1 t 10 min.
 • Lørdag: 13 rolige kilometer med til tider mye stigning på mølla. 1 t 30 min til sammen. Styrke.
 • Søndag: 40 min jogg + tøying. Driiitglatt, ville ikke løpe på mølle.

Tid: 8 t (+ 75 min styrke)
Løpt: 70 km

Både den progressive økta på mandag og langintervallen på torsdag var gode økter. Det er deilig å føle at jeg har tid til å løpe i behagelig tempo. Altså, nå kan man vel diskutere om moderat innsats er behagelig uansett, men nå har jeg tid til å bestemme tempo ut ifra hvor lett eller tungt det går, istedenfor å hele tiden stresse med å synes at jeg burde løpe så eller så fort. Det kan jeg anbefale på det sterkeste.

Også gir jeg meg selv en solid klapp på skuldra for å ha trent styrke denne uka.

Mål for neste treningsuke:

 • To styrkeøkter
 • Én moderat økt
 • Én langtur på ca 20 km eller to timer
 • Ca 80 km til sammen (litt avhengig av hvor mye alternativt jeg trener)
 • Ta en speilselfie på treningssenteret

Siri

5 Comments

  1. Jeg skulle også spørre om du bruker piggsko! Og om noen i dette eminente kommentarfeltet har noen tips på piggsko vs. brodder? Har noen gamle icebugs og de duger til småturer innimellom men er for stive/tunge til langturer på glatta..

  2. Selvfølgelig bruker jeg piggsko! Har også prøvd de broddene der, Molly, er ikke helt enig i at de funker på stålis. Det er jo uansett et godt tips hvis noen trenger brodder.

   Jeg synes pigger og brodder kan funke helt ok til rolige turer, neeeesten uansett hvor glatt det er. Når det blir sånn skikkelig speilblankt overalt (som det er her nå), så er det litt verre. Da må iallfall føttene mine få en tilvenningsperiode før de synes det er greit å banke på pigger hver dag. Også løper man jo litt rart når det er glatt, men det kan jeg leve med.

   Jeg synes som regel piggsko funker bedre enn brodder, og har god erfaring med både VJ og Sarva.

 1. Jeg tenkte også på piggsko. Jeg har noen icebugs. De er tipp topp til å gå tur med, men de er så harde å løpe i. Null og niks demping. Men det finnes sikkert piggsko som har begge deler, eller? Piggene på icebugsa er de beste piggene av alle jeg har prøvd, lagd av stål, ramler ikke ut av skoen, sitter som bare rakkern på hard is. Jeg liker den deilige følelsen av å være ramp/kjerring når jeg etter tur til jobb klamper inn i bygget – iført stålpigg.
  Liker målet ditt om speilselfie. Hvis du får med en annen som du ikke kjenner fra før på bildet (si til ham at du må ta bilde til bloggen din) så får du ca 10 ekstra-blogge-poeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.