Ulinjert, takk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe av det som gjør livet verdt å leve, er å skrive ut en notatbok, for da kan man kjøpe en ny. Eller tre. Eller elleve. Jeg bare: denne gangen skal jeg holde så god oversikt, bare skrive ryddige lister og avsnitt, ikke krysse ut og tegne piler over sju sider eller bruke blyant og blå og svart penn om hverandre. Og så kommer jeg på at det kanskje er det mest urealistiske jeg har tenkt i hele mitt liv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så da tar jeg litt ansvar for eget liv, og fucker opp den første siden skikkelig. Tegner for eksempel et omriss av min egen hånd + skriver ned noen litt edgy påstander jeg har tenkt mye på i det siste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPå den måten får jeg ikke prestasjonsangst for min egen notatbok, og det er jo praktisk sånn i hverdagen, når jeg skal fylle den opp med viktige ting, som for eksempel denne lista:

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiri

 

27 Comments

 1. Apropos fritidsinteresser: jeg anbefaler å plante noe (som gror fort og nesten er udødelig) og fargelegging. Merk at man kan få litt prestasjonsangst av sistnevnte også. Ikke farge utenfor linjene osv.

 2. Som blond skijente med tidligere feiltrente lår vet jeg alt om nye fritidsinteresser. Bør vurdere sykkel en gang til, hvertfall sette et nja frem til du har prøvd landevei (minst to ganger). Det er adrenalin på en helt annen måte. Og det er viktig, veldig viktig, men racersykkel!
  Eller kan jeg anbefale frisbeegolf (lame much: tja, men verdt et forsøk). Jeg bare digger hele greia med skog, konkurranse, presisjon og alt.

  1. Haha, elsker at du identifiserer deg med én gang! Først ville jeg si: «Saklig at jeg bare har en racersykkel liggende, da!» men så kom jeg på at jeg helt sikkert kjenner noen som med glede låner meg racer. Så ville jeg si: «Men jeg hater å sykle fort!» men så kom jeg på at jeg jo kan sykle oppoverbakke med rask sykkel. Og nå har jeg ikke flere unnskyldninger igjen.

   Frisbeegolf er et veldig originalt forslag.

 3. Jeg fargelegger på ekte! Føles helt jævlig cheesy, men akk, så godt. Liker blokka di. Og skrifta! Og jeg har egentlig ingen forslag, bortsett fra kanskje Mario Kart. Selv om du ikke spurte om forslag…

 4. Jeg er ganske glad for at du har samme notatblokkpsyke som meg. Og trikset med å spolere første side er kanskje lurt? Min erfaring er at jeg blir mest misunnelig på de som faktisk skriver med blyant, penn og farger om hverandre og likevel klarer å få skribleriene til å se ut som estetiske mesterverk. Kanskje det bunner ut i samme greie som normcorestilen? Så nonchalant og careface at det blir kult?

  Uansett, hva med kalligrafi?

  1. Denne normcoreparallellen har jeg aldri tenkt på, men det høres veldig riktig ut. Det å på en måte bare bry seg såååå lite at det blir kult. Når jeg ser sånne notatbøker, blir jeg litt sånn «ææææ, ikke vær SÅ kul, da.»

   Jeg antar at du mener kalligrafi som hobby, ikke som noteringsstil i notatbøkene. Uansett høres det interessant ut. Lurer bare på om man må være bedre med henda sine enn det jeg er. Kan du kalligrafi?

   1. Jeg tror ‘ingen’ er fornøyd med notatbøkene sine. Det ville jo vært selvmotsigende å være det. Det ligger i skriblingens natur å ødelegge ryddige notater og pene ark. Og hvis man faktisk synes sin egen notatbok er full av kunstverk, da tar man sannsynligvis feil.

    PS: Ikke gidd å prøv kalligrafi. Jeg er imidlertid for fargelegging. (Svært tilfredsstillende å ha strekene å forholde seg til. Og når vi først er inne på det, kan de muligens fungere som en ryddig motvekt til notatbøker ute av kontroll.)

    Hilsen en smånevrotisk arkitekt

 5. Bra liste. Jeg ender uansett alltid tilbake på yndlingsinteressen min når jeg driver med slike prosjekt. Internett. Finne ut hvordan jeg skal finne på noe ved hjelp av google. Ender opp med å runde internett. Er internett en stuerein fritidsinteresse i 2015?

  1. INTERNETT, selvfølgelig! En gang leste jeg alt som finnes om Rasputin på internett. Hva er det rareste du har kommet over på internett?

 6. Hei,
  vil først si at jeg skjønner at det er kjipt å ikke kunne løpe. Og så at du har fått mange bra hobby-forslag allerede. Men: Hva med å lage barn?

 7. Jøss og jøss, jeg trodde (narsissistisk nok) at jeg var den eneste med disse notatbokutfordringene! Selv har jeg, til tross for hensikten med bøkene, så lite oversikt at jeg ikke engang skriver de ut før jeg kjøper ny. Det bare skjer. Du er vågal som driver med ulinjerte notatbøker. Respekt.

  Som Helene sa over her, så ba du jo ikke om nye forslag. Men: jeg vil anbefale deg å begynne med et instrument. Det er ikke gøy hvis ikke det er litt vanskelig. Jeg begynte å spille trommer etter å ha sett Garth i Wayne’s World for to år siden. Har ikke angret et sekund. Nå anbefaler jeg fælt bare fordi det er min favoritthobby, det var ikke meningen. Folk er jo forskjellige, sa folk. Men å lære seg et instrument er veldig gøy!

   1. Kanskje jeg skal gjøre det på ekte? Tror trommer blir litt drøyt for Narvestad-borettslaget mitt, men kanskje triangel eller noe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.