Velsignet fredag

20160429_112426

På Fretex i Harstad er det en utstoppet kanin eller hare. Jeg kjente meg igjen i det desperate blikket og det noe stive kroppsspråket, for iblant føler jeg meg litt som en utstoppet kanin selv. Til vemodig pynt, men ikke noe særlig til bruk utover å minne deg på hvordan ting en gang var. I går for eksempel, da følte jeg meg sånn.

Det var derfor jeg måtte gå på Fretex med de bøkene i dag. Jeg kunne ikke bare sitte hjemme og pusle med kjedelig jobb (serr, ikke noe gøy, lover å fortelle det når jeg gjør noe gøy), jeg måtte ut og gjøre noe som ikke var løping. Ellers kunne det blitt stygt, jeg kunne for eksempel begynt å male akvareller. Så jeg gikk på Fretex med bøkene. Vendte ørene mine forover og smilte kontaktsøkende med fortennene da ekspeditøren tok imot gavene. Hoppet skremt tilbake da hun sa Gud velsigne deg!, som om det var en helt vanlig måte å avslutte en samtale på.

Jeg ble så forfjamsa at jeg vurderte å kjøpe en duk. Dette kan komme som et sjokk, jeg har jo tidligere gått veldig hardt ut mot duk både som konsept og praktisk hjelpemiddel. Det er bare det at her i Harstad leier vi en leilighet som ikke er møblert med lyse bordflater, men med mørkebrune. Det er jo veldig lite instagramvennlig. Ikke mindre enn to ganger har jeg måttet legge et lysegrått pledd oppå bordet for at strikketøyet og tekoppen min skal synes tilstrekkelig godt. Sånn kan man jo ikke leve i 2016. Vi trenger en duk eller noe duklignende. Et stort stykke lyst stoff. Dessverre ble jeg så satt ut av den utstoppede kaninen at jeg ikke kom lenger enn til å tenke tanken. Dessuten er det fredag, og det er jo ikke noen dag å kjøpe duk på.

God helg!

Siri

7 kommentarer

  1. Jeg var på en middag forrige uke (har blitt en sånn som blir invitert på middag), der den hvite duken ikke var en duk, men en gardin. Det går an det også.

    1. Min fantastiske svigermor kjøper gardiner på IKEA og bruker de som duker. Svigermor er i tillegg en ekte vestkantfrue. Skal kanskje sies at hun ikke oppfyller en eneste vestkantfrue-fordom, men at hun både bor, jobber og har vokst opp på Oslo vest. Ekte vare, med andre ord.

  2. Jeg synes du skal gå tilbake til Fretex. Der kjøper du deg en lys duk, og så kjøper du den døde haren og setter den midt på bordet, oppå duken.
    Senere, neste gang du føler deg som en utstoppet hare, så kan du ta et blikk på den du har på bordet og si «det er du som er den døde haren. Jeg er Siri.»

  3. Fantastisk innlegg, jeg ler så jeg griner. Startet å følge deg pga. løpingen, men sannelig ser jeg du er en strikker også. Har du vurdert å kombinere det?

Si nesten hva du vil!

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.