Meny Lukk

Verdens lengste løpetur

20160812_152500

Da det var 640 meter igjen av langturen min, ble jeg nesten påkjørt av en bil. Den kom ut fra en oppkjørsel uten å se seg for. «Hm,» tenkte jeg i det halve sekundet jeg trodde jeg skulle bli påkjørt, «det er vel en mer behagelig avslutning på turen enn å løpe det siste stykket hjem.» Så fett syntes jeg altså det var på langtur i dag. Neida. Eller, joda, det med bilen og sånn skjedde, men jeg hadde aldri i livet blitt påkjørt med vilje. Jeg skal jo krysse maraton av lista i oktober, og da har jeg ikke tid til å brekke lemmer eller dø.

30 kilometer løp jeg. Da snakker vi en langtur som også maratonfolket kan skrive under på. 5:31 min/km. Fikk hørt fem avsnitt av My Dad Wrote a Porno. Drakk saft og spiste en bar. Fylte på vann i en bekk. Har et ekkelt gnagsår på ryggen som aldri gror på grunn av det forbanna drikkebeltet, men ingenting annet fungerer foreløpig heller, så samma det. Sover ikke så mye på ryggen uansett.

Jeg ble veldig sliten. Matt. Beina klarte seg bedre enn på forrige langtur, der jeg prøvde å pushe en del maratonfart, så det er jo bra. At det faktisk går litt lettere når jeg ikke anstrenger meg så mye for å løpe fort, mener jeg. I dag hadde jeg bestemt meg for at det bare var distansen som telte, har jo ikke løpt så langt før. Måtte få sjekket om det gikk, før jeg prøver meg på noe kjappere underveis. Beina er selvfølgelig helt most, det er ikke det, men jeg klarte å reise meg opp fra kinosetet i stad for egen maskin, så det er jo en målbar forbedring fra forrige langtur.

Søtt at Hallén trodde vi skulle dele godteriet:

godis

Dette var den fjerde langturen i maratonprosjektet. Den neste blir nok litt kortere igjen, har skjønt at det gjelder å øke forsiktig. Uansett er jeg godt i gang. For bare en måned eller to siden hadde jeg slitt noe innmari med den distansen jeg løp i dag.

Selv om jeg hadde bestemt meg for å ta det litt kuli, så løp jeg ut sånn at jeg akkurat ville rekke 10 000-metern i OL om jeg ikke somla for mye. Det var en god taktikk. Fikk løpt tre mil og sett en verdensrekord på samme ettermiddag. Ikke verst.

Siri