Verdens pinligste bloggpost: ett bilde i timen

I kategorien klassiske blogginnlegg, kan jeg i dag presentere følg-meg-gjennom-dagen-min-innlegget. Herregud, dette er flaut, men du ba om det. Så vidt jeg forstår, så skal man egentlig ta ett bilde i timen, men det var vanskelig. Jeg er rett og slett ikke skamløs nok som blogger. Jobber med saken. Nå i ettertid ser jeg at jeg bare har tatt bilde av ett og et halvt måltid, men jeg spiste selvfølgelig mer enn det, og jeg er egentlig litt lei av å måtte understreke det. Her er iallfall torsdag i forrige uke:

ett bilde i timen

Klokka er halv åtte og Hallén drar straks på jobb. Jeg spiser frokost mens jeg sjekker Instagram, ser på snappene til Kylie Jenner, oppdaterer meg på hva One Direction driver med, ser om det har skjedd noe på bloggen siden i går, osv. De viktige tingene, med andre ord. Ofte er jeg på løpetur på dette tidspunktet, men jeg er veldig tett i nesa og på en slags sesongpause, så det blir ikke noe løping i dag.

ett bilde i timen

Etter frokost pumper jeg litt nesespray, og setter meg i godstolen for å lese den siste biten av en masteroppgave. Jeg har lovet å «korrekturlese, men på en snill måte». Det går bra, oppgaven er fin og ikke så veldig kjedelig.

ett bilde i timen

Jeg bruker som regel to notatbøker. Én for lister og praktiske greier og ting jeg må huske og sånt, og én for lengre tekster. Når jeg sier lengre tekster, så tror du at jeg skriver en monoton roman om at jeg flyttet til Harstad og ble deprimert, men nei, jeg skriver ikke bok, jeg snakker om for eksempel blogginnlegg eller jobbrelaterte ting. I går skrev jeg ut den gamle notatboka med noe jeg skal skrive på et bursdagskort, liksom. Dermed fikk jeg velge en ny notatbok i notatbokhylla. Altså, jeg har ikke en hel hylle med ubrukte notatbøker, men jeg har iallfall seks-sju eksemplarer. Så da må jeg være streng og vente til jeg har skrevet ut én, før jeg får velge en ny. Det går veldig opp og ned med hvor mye jeg bruker notatbøker. Akkurat nå synes jeg det er deilig, for da får jeg en pause fra datamaskinen.

ett bilde i timen

Jeg spiser lunsj og leser i en romance-bok. Den heter A Rogue By Any Other Name, og jeg har ikke kommet til ligginga ennå. Kommer på at det er torsdag, og at det betyr at det er bokklubbdag, og at jeg ikke har laget noen bokklubbvlog.

ett bilde i timen

Hører på My Favorite Murder og går innom butikken på vei til biblioteket. Kjøper: ziplockposer, Pepsi Max og Oreos. Veien til biblioteket går langs havna i Harstad, og det er der hovedpersonene i den erotiske havfruenovella mi møtes. Derfor tenker jeg litt på at jeg fortsatt ikke har kommet noe lenger enn nettopp dette møtet, men mest på hvordan planløsningen ser ut, og om man kan stå på de båtskillene som står vinkelrett ut fra bryggene bortover.

Filmer litt til bokklubbvloggen utenfor biblioteket, blir fersket av to 20-åringer med åpne pelskragejakker. «Det er til internett», sier jeg. De nikker, men ler av meg etter at jeg har rasket sammen sakene mine og flyktet i skam.

På biblioteket gjør jeg noe jobbgreier (ikke noe hemmelig, men heller ikke interessant for andre enn de involverte) mens jeg koser meg med Oreos og brus. I den kroken der det er lov å knitre litt, selvfølgelig. Det tar noen timer.

ett bilde i timen

På vei fra biblioteket møter jeg en bekjent som akkurat har gjennomgått noen ganske store livsendringer, der det å flytte til Harstad for å studere er den minste av dem. «Så deilig å snakke med noen som ikke er så opptatt av den gamle jobben min», sier hun. Jeg blir glad for at hun synes det, og vi avtaler en date. Det hun sa får meg til å begynne på minst tre forskjellige blogginnlegg oppi hodet, men så kommer jeg på at jeg kanskje allerede har skrevet akkurat de innleggene, og at jeg får undersøke det nærmere senere. (Jeg undersøker det ikke nærmere senere.)

ett bilde i timen Så hjelper jeg noen asylsøkere med norskleksene.

ett bilde i timen

ett bilde i timen

Hjemme har Hallén laget middag. Hvis jeg kan slippe på en sosialt akseptabel måte, spiser jeg ikke rødløk. Hallén vet også at det ikke blir noe klinings når han har spist det, men han er så glad i det at han spiser det likevel. Han får ikke putte det i salaten, så han kutter opp løken og har det rett på tallerkenen sin isteden. Husker ikke hva det var til middag, men det var sikkert godt. Jeg tar oppvasken, for sånn er det.

ett bilde i timen 09

Jeg skynder meg å redigere og poste bokklubbvloggen, for jeg skal drikke et glass vin med noen folk. Vi snakker om en bok (Kvinnfolk fra Utenfor Allfarvei) og om kjærlighetslivet til en av de andre, og jeg glemmer helt å ta et bilde. Når jeg går hjemover har det fryst på fortauet, og jeg må hoppe fra barflekk til barflekk for å komme meg opp bakken fra sentrum.

ett bilde i timen

Første runde kveldskos er The Walking Dead med godis og glattstrikk. Vi er på fjerde sesong, etter å ha hatt noen års pause. Jeg sier at jeg tror at når zombieapokalypsen kommer til Nord-Norge, så kommer nordlendingene til å kalle walkers for daukuk. «Det va nu en gjeng daukuka i Medkila i dag». Noen dager senere foreslår Lektor Djønne, Kristines livspartner, at de kommer til å kalle dem daupeis, og det er nok et vel så godt forslag.

ett bilde i timenAndre runde kveldskos er kakao med mønsterstrikk. Strikket de grønne og hvite vottene til Hallén nå nettopp, men de ble så fine at noen kan få et likt par i julegave.

ett bilde i timen

Så er det natta.

Håper jeg får litt ekstra bloggepoeng for dette. Jeg føler meg iallfall mer og mer skamløs som blogger. Bare si fra om du trenger noen beautytips eller litt umerka reklame.

Siri

 

40 kommentarer

  1. Å, shittt, jeg glemte annonselinken. Da var jo hele poenget med innlegget borte. Hva slags regler har dere med mat og klinings? Vi har også: Bare lov å kline hvis begge eller ingen har spist ostepop.

   1. Ikkeno klinings etter kaffe og makrell i tomat. Jeg hater kaffe, og viser forståelse for at jeg ikke er så attraktiv med makrellånde.

   1. Nå leste jeg og tenkte, jøss, de har kanskje mer fisk på Grønland, men så dårlig stelt i Harstad er det vel ikke at de kun har fiskepinner. Det er vel iallfall en torsk som svømmer forbi liksom…
    Også kom jeg på det urbane stedet med samme navn og da, joda sikkert mer utvalg der ja…

  1. Synes du jeg skal spørre Candy King om de vil sponse meg? Er egentlig litt overrasket over at Pepsi ikke har sendt noen forespørsel ennå? Tror du jeg er for lite broooo?

   (Tenk når de hacker bloggen og finner ut at jeg skriver alle kommentarene selv)

 1. Uten sammenheng med noe som helst, men i går begynte jeg på sesong 3 av Black Mirror, og jeg satt under hele første episode og tenkte på deg. Gleder meg til du blogger om det! For du gjør vel det? Verdens mest magiske serie. Jeg liker den helt sykt godt. #gratisbloggtipstildennyenotatbokadi

  1. Har ikke sett noe av tredje sesong! Har den kommet nå? Er det like bra som den episoden med grisen og statsministeren?

   1. Kom forrige uke på netflix. Løp og se! Ikke samtidig, da. Har bare sett første episode, og den var omtrent like god som den med grisen og statsministeren, ja. Og som den der alt egentlig bare var teater.

    Hva skjer når vi bruker sosiale medier og antall likes som hovedvaluta, liksom.

    Satiremagi.

 2. Nå fikk du minst 5 blogger-poeng! Biblioteket i Harstad må være det koseligste i Norge. De putene minner meg om bestemødre og kjøttkaker <3

 3. Jeg synes ikke innlegget var pinlig nok. Beklager, Siri, du må nok øve litt mer. Og da tenker jeg spesielt på at du må være litt mindre reflektert. Poeng for mat- og sminkebilder, samt speilselfies.

 4. Kjære Siri, jeg setter veldig stor pris på bloggen din! Jeg er nyskjerrig på hva du tenker om å balansere ’emotional labour’ og generelt det å kombinere feminisme med et heteroseksuelt forhold? Dette kommer kanskje litt ut av det blå men dette er spørsmål jeg tenker veldig mye over selv, og veldig sjelden ser diskutert i media. Føler meg litt alene om å lure på disse tingene, og siden du virker som en fornuftig person tenkte jeg å spørre om du har noe lurt å si. Hvis ikke vil jeg uansett si: tusen takk for at du gidder å blogge, for at du får meg til å tenke over nye ting, for at du sier ting som trengs å sies. Ha en veldig fin uke!

  1. Snakk om dårlig blogger, men jeg så nettopp denne kommentaren for første gang! Også er det tidenes mest interessante kommentar! Jeg har tenkt sååå mye på det her det siste året, Elisabeth. Vet ikke helt om jeg har noe fornuftig å si, men lover å skrive litt om det på sikt. Tipper du ikke ser denne kommentaren, da. Men er veldig interessert i å høre hva du har å si om saken.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.